Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hojení po operaci

Od: elhanak* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, má některá z Vás zkušenosti s hojením jizev po operaci? Já se nevyhnu řezu na břiše a uvítám každou radu, jak mít ránu co nejdřív zhojenou bez zbytečných komplikací. Všem děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jejdá,já jich mám...Nemilé zkušenosti *blee* Řez na břiše,respektive v podbříšku mám. Představte si,že je opravdu viditelný velice malinečko,prakticky vůbec.Co poradím? Po operaci se nesmíte s ničím tahat,nic těžkého nosit ani zvedat,prostě odpočívat než se rána absolutně zhojí a ještě i po nějaký čásek být v klidu.Lékař vám to jistě vysvětlí...A pak,práce není zajíc,ta nám neuteče...Rodinku zapřáhněte ;)

pb®
hodnocení

4x
Wobenzym a Arnica montana před i po operaci, až se kůže zhojí, mazat domácím sádlem, Contraktubexem nebo jinou mastí na jizvy, provádět tlakové masáže a doufat, protože to jak se bude rána hojit, záleží krom šikovnosti operatéra i na vašem organismu, jak dobře a jakými jizvami se hojí. V dnešní době je standard dělat laparoskopicky co lze a na břiše šít samovstřebávacími stehy interdermálně, takže je vidět jen tenká jizva po řezu.

hodnocení

2x

Přesně tak,mazat doma vyškvařenym sádlem. Ne kupovanym.

martinaa*
hodnocení

1x

Souhlasím s Wobenzymem, je na hojení ran a jizev vážně dobrý.

12
hodnocení

1x

Co já mohu doporučit každou ránu po operaci lze skoro zázračně zhojit švédskými kapkami. Dělali mi plastiku dělohy, rozřízlý podbřišek, děsné bolesti. Do nemocnice mi dcera přinela švédské kapky, předtím jsem je nikdy nebrala. Denně jsem si dala pár loků a pak si jizvu pomazala těma kapkama. Můžu vám říct po týdnu už v nemocnici nebyla jizva skoro vidět a když jsem šla potom na kontrolu na gyndu, doktor nechtěl věřit, že jsem po operaci! Úplně zhojené, kdybych to nezažila na vlastní kůži tak tomu nevěřím.

uska*
hodnocení

0x

Jsem 3 týdny po operaci dvojité břišní kýly, řešená síťkou. V 7 hod ráno mne vezli na sál a již ve 12 hod jsem seděla v parku na sluníčku na lavičce s kafíčkem v ruce. Bez bolesti, bez problémů. Již chodím do bazénu, vše zahojeno, dělám vše jako před operací.

Homeopatika - Arnika montána + phosphorus asi dělají zázraky.

doplněno 23.10.14 17:31:

Doplním rozpis dávkování od lékařky. Homeopatika se berou dva dny před operací, pak i v den operace a ještě po dobu (asi týden) než vám vytáhnou stehy. Homeopatika jsou volně k dostání, nejsou na lékařský předpis.

Arnika montana 9CH - 1 x denně 5 g ( 5 kuliček)

Phosphorus 15CH - 2 x denně 5 g

elhanak*
hodnocení

Vaše odpověď mě moc povzbudila, děkuji. Ta homeopatika zkusím koupit

janap*
hodnocení

0x

Po císařském řezu se mi osvědčilo mýt ránu sirným mýdlem z lékárny. Když je zhojeno, tak mazat a jemně masírovat čistým (nesoleným) vepřovým sádlem. Přeji, ať je vše brzy v pořádku.

elhanak*
hodnocení

Děkuji, o sirném mýdle jsem ještě neslyšela, určitě ho kusímz

hodnocení

0x

Je dobré užívat tak měsíc po operaci Wobenzym-pokuď tedy nebudete po císaři a nebudete kojit,to nevím,zda by byl vhodný,ale to by vám jistě poradil lékař a v případě,že by jizva nedej bože hnisala,mi pomohl Hemagel,opravdu se zanícená jizva rychle a pěkně hojí.Masírovat vepřovým sádlem je dobrá věc,ale mělo by být asi lépe vyškvařeno doma a bez soli.Zdravím.

hodnocení

0x

Mám vyzkoušeno týden před operací užívat epam mumiový hojiný č. 8 a pokračovat i po operaci. Jizvy po každé operaci jsem mazala mastí z lékárny, jmenuje se Cicatridina. Vše se mi hojilo unvitř i vně, k radosti lékařů, velkou rychlostí, až hlavama udiveně kroutili :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]