Nejste přihlášen/a.
zdravím, je mi 18 a už alespoň 3 roky si musím denně mýt vlasy protože jsou jemné, mastné a splihlé. Zkoušela jsem všelijaké šamóny a ani jeden, dokonce ani kopřivový, nezabral. Máte nějaké rady co s tím?
PS: vlasy si raději nefénuji ani nežehlím
Nevím, jestli je dobrý nápad mýt si denně vlasy. Moje mamka vždycky říkala, že si je mám mýt jednou týdně jako ona. A ona má dobré vlasy. Ale taky se jí mastily v mládí. Jednou týdně si je nemyju, ale tak jednou za 3 dny. Jaký šampon? Dobrý je Nivea a Palmolive s kopřivou. Mastné vlasy patří k tvému věku. Za pár let to bude lepší. Ale radím ti nemýt je každý den. Ničíš si tím pokožku, vlasy ti budou víc padat a mastí se ti víc. Můžeš zkusit taky suchý šampon. Zdravím.
Celkově je příčinou jemných mastných vlasů konzumace nevhodných potravin a to ještě v nadměrném množství. Hodně cukru, sladidel všeho druhu, bílého pečiva, mléčných výrobků, mléka, chemie, prostě potravin které působí v organizmu kysele. Obecně vzato, vše co je na těle patrné navenek je vždy důsledkem toho, jak tělo vypadá uvnitř. Proto žádné šampóny nemohou být zásadně účinné - důležitá je výživa vlasů a pokožky hlavy zevnitř.
Kdo chtěl mít dříve hezké vlasy, omýval si je pravidelně nálevem z kopřiv. Kopřivy se i vařené jedly jako dnes třeba špenát. Důvod? Kopřivy obsahují hodně železa a železo je pro růst kvalitních vlasů zcela zásadní prvek. Když v organizmu chybí, vlasy nevypadají zdravě. Ale nejen železo je důležité, nejlépe ve spojení s vitamínem C, chce to i zinek, vápník, atd. - chemické složení vlasu je na wiki. Aby to nebylo tak jednoduché, to vše chce dodávat v přirozené formě, v umělé formě dojde jen k zatížení organizmu.
Já používám mimo "rozumné stravy"tento kopřivový šampon a nemám problém:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.