Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace šedého zákalu

Od: tamara* odpovědí: 15 změna:

Ahoj nemohla jsem nikde najít, zda se tady někde diskuzuje o očních vadách. Nenajde se mezi Vámi někdo, kdo podstoupil operaci šedého zákalu? Já jsem už byla na předběžném schůzce a vyšetření, ale nevím co si mám o tom myslet. Hlavně nemáte někdo zkušenosti s nějakou dobrou klinikou někde na Moravě? Nejlépe třeba Brno, Jihlava.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Oční klinika Gemini firmy.cz/... má pobočku u nás, v Ostravě. Znám snad 5 lidí, kteří operaci zákalu na této klinice podstoupili naprosto a úžasně v pohodě. Dokonce jednu známou, když se něco v Ostravě stalo, převáželi do Zlína. Byla nadšená.

hodnocení

0x
Obě oči mám operované už 9/10 let.
Operace samotná ( cs.m.wikipedia.org/... ) trvala 25 minut, bezbolestná, jen tupý tlak, snesitelný. Půl hodiny po už jsem šoféroval. Bez problémů.
Dokonce mi nabízeli korekci krátkozrakosti, vložení silnější umělé čočky, nebylo by třeba brýle.
Stálo to nějakou korunku, stálo to ale za to!
Vem čert prachy, do hrobu si je nevezmu.
A svět je opět krásný...
Dělaly to zlaté ruce v Košicích.

U nás je to zadarmo na FN v Porubě,,,,pokud se jedná o šedý zákal i všichni mí známí...

hodnocení

0x

Osibní zkušenost zatím nemám, ale známí, kterří joperaci již podstoupili, si ji velice chválí. Ale byly by to jen informace z druhé ruky, a jsou tu i ohlasy z ruky první. Takže jen to, že za výbornou kliniku na Moravě je pokládán Zlín. (V googlu jsem našel tento odkaz .)

doplněno 21.10.14 13:08:

Znad ještě doplním, že zatím zkušenost nemám, ale jsem objednaný na únor na Vinohrady. (Ne že bych chtěl čekat na zimu, ale oni mají tak dlouhé termíny.) Mně ovšem řekli, že operace bude ambulantní, ale domů pojedu se zavázaným okem a koukad budu až pozdeji, ale brzo. A rovnou mi řekl, že dioptrie na dálu (pravda, mám malé) při operaci zkorigují.

hodnocení

0x

Tamara,,jen běžte,já jsem také chtěla jít,ale měla jsem nález na srdci ,,ale tď již mohu,tak půjdu.Slyším jen chválu.Každý se bojí oči jsou oči,ale půkdu --přehazovat si brýle je nepříjemné.Počkám na zimu..Moje známé kamarádky byly a nemohou se vynachválit.

teraaa*
hodnocení

0x

Nebyla jsem konkrétně na operaci šedého zákalu, ale byla jsem na té klinice oftal na laserové operaci :) A operace mi pomohla, ale ten šedý zákal, to je podle mne trošku vážnější no :)

No operace šedého zákalu je dnes rutinní operace. Samozřeimě vždy se může něco stát, i když je to jen miniinvasivní zákrok: taky si mohu na schodech podvrknout kotník, upadnout, zlomit si krček a umřít. Ale nebojím se toho.

Co toje ta oftal operace,,,děkuji

hodnocení

0x

Mi několik lidí doporučilo včetně mé oční lékařky LEXUS v Ostravě na Stodolní ulici,chystám se tam leden-únor,ač ,,mladá,, :)) už se mi jedno oko taky ,,zakalilo.

Lexus v Ostravě je super.Byla jsem tam na operaci se zákalem i moje maminka.Zaměstnanci jsou příjemní a zbytečně Vás nenutí do různých drahých čoček. mamina

emilka12*

Moje mama byla v Brne v Geminy.Jen i musela vybrat bryle na dalku nebo na blizko.

babusa*

Jen jsem se chtěla zeptat těch,co na operaci byli nebo šedý zákal mají-jak jste to poznali?Můj muž půjde také na tuto operaci,jeden den jedno oko,za týden druhé a přišli mu na to při prohlídce u oční lék.,kam ho poslala diabetoložka,protože se léčí s cukrovkou .A on mi tvrdí,že na sobě nic nepoznal,že vidí normálně jako vžycky a brýle používá jen někdy na blízko,jinak vidí dobře.Je možné,že to na sobě nepozná?

mne tam poslala moje oční - měla jsem pocit, že stále vidím špatně, i když zkoušela různé dioptrie, cylindry apod. - tak mě poslala do nemocnice, kde to vyhodnotili jako šedý zákal a šla jsem na operaci...

oni tvrdí, že je lepší jít na operaci co nejdřív, tak je možné, že váš muž zatím špatně nevidí, ale zákal už tam je...

Já si myslím, že až bude mít pán po operaci a bude dobře vidět, že si uvědomí, jaký je to rozdíl a sám se bude divit, proč to neodhalil sám :-D

babusa*

Díky za odpovědi,na operaci jde zítra,tak jsem taky zvědavá co řekne potom,jestli je to rozdíl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]