Výroba džemu z jablek se slupkami?

Od: Datum: 20.10.14 12:40 odpovědí: 9 změna: 21.10.14 21:07

Ahoj, mohu vyrábět-zavařovat džem z jablek se slupkami? Nebo je lepší jablka okrájet a pak to vyrobit. Používám při tom gelfix od dr.Oetker

díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 20.10.14 12:44
avatar

Dobrý den, asi záleží na tom, jak budou ta jablka připravená. Pokud budou nastrouhaná, tak by to vadit nemuselo. Ale, u nakrájených bych měl obavu, že se slupka nerozvaří a zůstanou tam ze slupek "ruličky". Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 20.10.14 13:38
avatar
Zasadne bez slupek prosim !
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.10.14 13:40
avatar

slupky udělají takové divné žmolky, takže určitě oloupat. V podstatě vyrobíte dětskou výživu :) Zkoušel jsem to z hrušek a výsledek mě překvapil, je z toho moje oblíbená marmeláda. Do pár skleniček můžete přidat i špetku mleté skořice (zamíchat), docela to tím provoní.

doplněno 20.10.14 14:22:

pokud jde o o vlákninu, tak té vaření nevadí... ale zase tolik jí v tom džemu z jednoho namazání na rohlík nezískáte, takže bych jí oželel. A pokud se říká, že u slupky (ve slupce?) je nejvíce vitamínů, tak to vzhledem k vaření řešit také moc nemusíte. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruda145
Datum: 20.10.14 14:09

Díky všem

A zkoušel to někdo nastrouhat i se slupkama, jak uvádí kolega? Prý je ve slupkách nejvíce výživných látek

Od: wamp®
Datum: 20.10.14 14:19
avatar

To sice je,ale za syrova.Pokud je vaříte,ztrácejí svou výživovou hodnotu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jasa®
Datum: 20.10.14 21:19

Měli jsme domácí přesnídávku se slupkama a drhlo to v krku. Za mě bez slupek.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: amy®
Datum: 20.10.14 21:49

Na výrobu přesnídávky nebo džemu naházím do hrnce pokrájená jablka na čtvrtky i se slupkou a po uvaření propasíruji přes cedník. Na výrobu jablečného rosolu se používají nezralá jablka přímo se slupkou a jádřincem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: myse®
Datum: 21.10.14 15:15
avatar

co myslíte to vzít takovým tím pasírovacím mlýnkem? šlo by to? nechce se mi okrajovat bednu jablek...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.10.14 21:07
avatar

Já ted´byla taky líná jablka okrájet,tak jsem je zkusila se slupkou,když se trochu rozvařily,rozšvihala jsem je tyčákem a úplně v pohodě,vůbec tam není poznat :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.