Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba džemu z jablek se slupkami?

Od: ruda145 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mohu vyrábět-zavařovat džem z jablek se slupkami? Nebo je lepší jablka okrájet a pak to vyrobit. Používám při tom gelfix od dr.Oetker

díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi záleží na tom, jak budou ta jablka připravená. Pokud budou nastrouhaná, tak by to vadit nemuselo. Ale, u nakrájených bych měl obavu, že se slupka nerozvaří a zůstanou tam ze slupek "ruličky". Zdravím!

hodnocení

0x
Zasadne bez slupek prosim !

hodnocení

0x

slupky udělají takové divné žmolky, takže určitě oloupat. V podstatě vyrobíte dětskou výživu :) Zkoušel jsem to z hrušek a výsledek mě překvapil, je z toho moje oblíbená marmeláda. Do pár skleniček můžete přidat i špetku mleté skořice (zamíchat), docela to tím provoní.

doplněno 20.10.14 14:22:

pokud jde o o vlákninu, tak té vaření nevadí... ale zase tolik jí v tom džemu z jednoho namazání na rohlík nezískáte, takže bych jí oželel. A pokud se říká, že u slupky (ve slupce?) je nejvíce vitamínů, tak to vzhledem k vaření řešit také moc nemusíte. :)

ruda145
hodnocení

Díky všem

A zkoušel to někdo nastrouhat i se slupkama, jak uvádí kolega? Prý je ve slupkách nejvíce výživných látek

To sice je,ale za syrova.Pokud je vaříte,ztrácejí svou výživovou hodnotu.

hodnocení

0x

Měli jsme domácí přesnídávku se slupkama a drhlo to v krku. Za mě bez slupek. :)

amy*
hodnocení

0x

Na výrobu přesnídávky nebo džemu naházím do hrnce pokrájená jablka na čtvrtky i se slupkou a po uvaření propasíruji přes cedník. Na výrobu jablečného rosolu se používají nezralá jablka přímo se slupkou a jádřincem.

myse*

co myslíte to vzít takovým tím pasírovacím mlýnkem? šlo by to? nechce se mi okrajovat bednu jablek...

jezebelll*
hodnocení

0x

Já ted´byla taky líná jablka okrájet,tak jsem je zkusila se slupkou,když se trochu rozvařily,rozšvihala jsem je tyčákem a úplně v pohodě,vůbec tam není poznat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]