Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohu vyrábět-zavařovat džem z jablek se slupkami? Nebo je lepší jablka okrájet a pak to vyrobit. Používám při tom gelfix od dr.Oetker
díky
0x
Dobrý den, asi záleží na tom, jak budou ta jablka připravená. Pokud budou nastrouhaná, tak by to vadit nemuselo. Ale, u nakrájených bych měl obavu, že se slupka nerozvaří a zůstanou tam ze slupek "ruličky". Zdravím!
0x
slupky udělají takové divné žmolky, takže určitě oloupat. V podstatě vyrobíte dětskou výživu
Zkoušel jsem to z hrušek a výsledek mě překvapil, je z toho moje oblíbená marmeláda. Do pár skleniček můžete přidat i špetku mleté skořice (zamíchat), docela to tím provoní.
pokud jde o o vlákninu, tak té vaření nevadí... ale zase tolik jí v tom džemu z jednoho namazání na rohlík nezískáte, takže bych jí oželel. A pokud se říká, že u slupky (ve slupce?) je nejvíce vitamínů, tak to vzhledem k vaření řešit také moc nemusíte. ![]()
0x
Na výrobu přesnídávky nebo džemu naházím do hrnce pokrájená jablka na čtvrtky i se slupkou a po uvaření propasíruji přes cedník. Na výrobu jablečného rosolu se používají nezralá jablka přímo se slupkou a jádřincem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.