Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohu vyrábět-zavařovat džem z jablek se slupkami? Nebo je lepší jablka okrájet a pak to vyrobit. Používám při tom gelfix od dr.Oetker
díky
Dobrý den, asi záleží na tom, jak budou ta jablka připravená. Pokud budou nastrouhaná, tak by to vadit nemuselo. Ale, u nakrájených bych měl obavu, že se slupka nerozvaří a zůstanou tam ze slupek "ruličky". Zdravím!
slupky udělají takové divné žmolky, takže určitě oloupat. V podstatě vyrobíte dětskou výživu Zkoušel jsem to z hrušek a výsledek mě překvapil, je z toho moje oblíbená marmeláda. Do pár skleniček můžete přidat i špetku mleté skořice (zamíchat), docela to tím provoní.
pokud jde o o vlákninu, tak té vaření nevadí... ale zase tolik jí v tom džemu z jednoho namazání na rohlík nezískáte, takže bych jí oželel. A pokud se říká, že u slupky (ve slupce?) je nejvíce vitamínů, tak to vzhledem k vaření řešit také moc nemusíte.
Na výrobu přesnídávky nebo džemu naházím do hrnce pokrájená jablka na čtvrtky i se slupkou a po uvaření propasíruji přes cedník. Na výrobu jablečného rosolu se používají nezralá jablka přímo se slupkou a jádřincem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.