Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užívání antikoncepce - změna času

Od: janasmolenakova odpovědí: 12 změna:

ahoj ženy, prosím vás, když teď bude změna času a já užívám anikoncepci v 17:00, mám si ji i po změně brát pořád v 17:00 nebo to musím posunout vzhledem ke změně času o jednu hodinu dříve, tedy v 16:00? Prosím o radu, ajk to děláte. Já se bojím, abych něco neudělala špatně a nesnížila se účinnost nebo tak :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych to neřešila.. Antikoncepci beru pokaždé +-1 hodina, z toho se nestřílí.

doplněno 19.10.14 18:50:

Hlavně i v příbalovém letáku, je toto zmíněno. Uvádí se tam, že pokud si antikoncepci žena vezme do 12ti hodin, nemá to vliv na snížení ochrany proti otěhotnění. Antikoncepci beru večer a několikrát do roka nejsem v tu hodinu doma a antikoncepci s sebou nenosím. Když to bylo do 12ti hodin od obvyklé doby, kdy si antikoncepci beru, nenapadlo mě se nad tím pozastavovat...

cuca*

Souhlas s coklit.

Uprimne me toto nikdy nenapadlo, fakt. Beru cca ve 20 hod at je zimni nebo letni cas.

Tato otazka je zajimava,zajimalo by me kolik zen to resi?

kutululu
hodnocení

1x

Tedy já vždycky žasnu, když vidím nějaký dotaz ohledně HA, že se dívky bojí si vzít antikoncepci i o minutu později a asi mě to začíná utvrzovat v tom, že já nejspíš budu neplodná, protože si jí beru jak se mi zachce, někdy v 18h někdy klidně až ve 23h a to už 7 let a moje běžná hodinka by měla být 21h *nevi*

hmm

Já ji nebral nikdy a taky ok :D

Manželce jsem to ale zakázal... 6 let před svatbou jsme to vydrželi bez soulože, po svatbě jsme si to nahradili (a stále plně nahrazujeme).

Zatímco máme krásné 2 kluky, její kamarádky, co používaly HA se teď v 35 letech snaží o umělé oplodnění...

To jen vsuvka... z mého života

janasmolenakova
hodnocení

Já si taky neplánuji pořídit dítě až v 35 letech. :) HA beru zatím šest měsíců, a nikdo z rodiny neměl problém s následným otěhotněním. Nebudu brát HA v kuse 10 let určitě, miminko chci co nejdříve jak to půjde. :)

pb®

Ono vajíčko nedozraje ze dne na den, stejně tak jako nenaroste sliznice a nezmění se struktura cervikálního hlenu. Jestli Vás to uklidní, tak já jsem kolikrát nezapomněla o pár hodin ale i víc než o těch 12 a dítě mám na první platný pokus, takže neplodná nejsem.

hmm
hodnocení

0x

a souložíte denně nebo máte i nějaké "volno"? - Samozřejmě pokud máte brát stále v 17 hod, po změně času si to posunete.. ale jestli vám bude dělat problém čas, posunete si to o tu hodinku v době sexuálního klidu :)

janasmolenakova
hodnocení

sex máme s přítelem hlavně o víkendu, v pátek v sobotu, ale jelikož hned po změně času máme ve škole volno, nebude problém se vidět a řádit, takže nevím co s tím :D :(

hmm

říkává se "jistota je kulomet" - jestli vám časový posun rozhodí zvyky, můžete využít doplňkových prostředků - třeba kondom.. na pár dnů... (samozřejmě ne jeden na pár dnů :))

janasmolenakova
hodnocení

takže myslíte, že když to změnít na 16:00 bue vše v pohodě a není potřeba ani kondom?

hmm

Ono se říkává Člověk míní a Pán Bůh mění... - chcete-li mít jistotu, pužijte kondom... pokud jste na škole, doporučil bych používat jej stále... už jsem ve svém okolí za posledních 10 let potkal min. 2 páry, co se "musely" brát...

skye*
hodnocení

0x

Proboha to vůbec neřešte, berte si ve stejný čas, jak jste zvyklá. Já si třeba antikoncepci beru vždy ráno po probuzení. Ve všední dny vstávám stejně, takže i prášek si beru stejně, kolem šesté. Ale o víkendu vstávám pokaždé jinak, někdy třeba i ve dvanáct a beru si prášek až se vzbudím. Rozhodně si na to nedávám budíka. Prášky beru 10 let a těhotná jsem nebyla:) Samozřejmě je lepší brát si jej ve stejný čas, ale rozhodně bych neřešila plus minus hodina, dvě, tři. V návodu je většinou že pokud prášek užijete do 12 hodin od doby, kdy jste ho měla užít jako normálně, je to v pohodě a není třeba ani jiná ochrana. Samozřejmě to mohou mít prášky různě, ale já jich vystřídala několik a všechny měly do 12 hodin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]