Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebovala bych poradit - při vyšetření krve mi byl zjištěna zvýšená hodnota cholesterolu v krvi - 6,2.
Docela mě to překvapilo, nikdy jsem podobné hodnoty neměla, snažím se jíst docela zdravě, hodně zeleniny a ovoce, ořechy a podobně.Léčím se se sníženou činností šť.žlázy, beru tablety každý den.
V nedávné době jsme měli docela starosti v rodině a tak jsem se chtěla zeptat, zda můj problém nemůže pramenit ze stresu.
Také bych uvítala radu, jestli existuje spolehlivý potravinový doplněk, ketrý by zabral - nerada bych užívala léky, pokud to půjde.
Díly moc za Vaše odpovědi.
Zvýšený cholesterol je jen strašák lékařů na obyčejné lidi. Oni potřebují, aby jsme se báli. Poslechněte si, co k tomu říká Dr. Hnízdil v knize Jak vyrobit pacienta.
Mě zjistili celkový cholesterol 7,9 mmol/l a nutili mě zobat Suprelip 200.
Zahodil jsem to, a upravilo se to samo, bez jejich "medikace".
Dejte si denně decku bílého a nedejte se zmanipulovat felčarskou propagandou.
mě doktorka řekla, že hodnoty 6 a méně jsou bezproblémové. Problémy prý nastanou až kolem čísla 10 a jsou i takoví, co mají 14. Ti už doživotně vegetují na prášcích a na dietě.
Vy jste dvě desetinky nad bezproblémovou hodnotou.
Proto vám radím : nestresujte se kvůli tomu, nekupujte žádné potravinové doplňky a neberte žádné pilule. Vyčkejte pár měsíců a nechejte si cholesterol změřit ještě jednou.
A jestli se chcete zeptat kolik cholesterolu mám já, pak 3,17. Moje lékařka mi naordinovala vajíčka natvrdo a tučné uzené.
Hladina cholesterolu se mění. Není stabilní. Nejspíše je to funkcí zažívání. Někdo jí samé bůčky a cholesterol nemá a někdo žije na vodě a zvýšený cholesterol má. Brávala jsem Sortis a stresovala se. Teď beru atorvastatim a neprožívám to. Pokaždé mi naměřili něco jiného, ikdyž dietu až zas tak nedržím, ale bůčky nejím. Na odběry chodím dost často a ani nevím, kolik mám. Jen se zeptám jak to vypadá a když slyším, že to jde, tak jsem v klidu a když slyším, že je zvýšený pak nešílím, ale chvíli jsem vzornější, než normálně. Revmatolog zakazuje to, internista tohle, cévař tamto, warfarin něco jiného. Umřela bych hlady, kdybych to poctivě dodržovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.