Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšený cholesterol

Od: dt odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

potřebovala bych poradit - při vyšetření krve mi byl zjištěna zvýšená hodnota cholesterolu v krvi - 6,2.

Docela mě to překvapilo, nikdy jsem podobné hodnoty neměla, snažím se jíst docela zdravě, hodně zeleniny a ovoce, ořechy a podobně.Léčím se se sníženou činností šť.žlázy, beru tablety každý den.

V nedávné době jsme měli docela starosti v rodině a tak jsem se chtěla zeptat, zda můj problém nemůže pramenit ze stresu.

Také bych uvítala radu, jestli existuje spolehlivý potravinový doplněk, ketrý by zabral - nerada bych užívala léky, pokud to půjde.

Díly moc za Vaše odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

2x

Zvýšený cholesterol je jen strašák lékařů na obyčejné lidi. Oni potřebují, aby jsme se báli. Poslechněte si, co k tomu říká Dr. Hnízdil v knize Jak vyrobit pacienta.

Mě zjistili celkový cholesterol 7,9 mmol/l a nutili mě zobat Suprelip 200.

Zahodil jsem to, a upravilo se to samo, bez jejich "medikace".

Dejte si denně decku bílého a nedejte se zmanipulovat felčarskou propagandou.

figurek*
hodnocení

1x

mě doktorka řekla, že hodnoty 6 a méně jsou bezproblémové. Problémy prý nastanou až kolem čísla 10 a jsou i takoví, co mají 14. Ti už doživotně vegetují na prášcích a na dietě.

Vy jste dvě desetinky nad bezproblémovou hodnotou.

Proto vám radím : nestresujte se kvůli tomu, nekupujte žádné potravinové doplňky a neberte žádné pilule. Vyčkejte pár měsíců a nechejte si cholesterol změřit ještě jednou.

A jestli se chcete zeptat kolik cholesterolu mám já, pak 3,17. Moje lékařka mi naordinovala vajíčka natvrdo a tučné uzené.

isteron
hodnocení

1x

Sú 2 typy, HDL a LDL, dobrý a zlý.

biocare.sk/...

To přece ví každý že jsou dva ne?

hodnocení

0x

,,Podle mne .doktoři jak si neví rady tak za všem ůže stres a páteř a chudému řekne ztloustni a silnějšímu zhubni,shodit

cesmina*
hodnocení

0x

Je to jenom babská a údajně účinná rada -med a skořice.Cesmína

hodnocení

0x

Hladina cholesterolu se mění. Není stabilní. Nejspíše je to funkcí zažívání. Někdo jí samé bůčky a cholesterol nemá a někdo žije na vodě a zvýšený cholesterol má. Brávala jsem Sortis a stresovala se. Teď beru atorvastatim a neprožívám to. Pokaždé mi naměřili něco jiného, ikdyž dietu až zas tak nedržím, ale bůčky nejím. Na odběry chodím dost často a ani nevím, kolik mám. Jen se zeptám jak to vypadá a když slyším, že to jde, tak jsem v klidu a když slyším, že je zvýšený pak nešílím, ale chvíli jsem vzornější, než normálně. ;) Revmatolog zakazuje to, internista tohle, cévař tamto, warfarin něco jiného. Umřela bych hlady, kdybych to poctivě dodržovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]