Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupil jsem si vepřové koleno a chtěl bych se zeptat jak si ho mám co nejlépe udělat.Děkuji za rady a nápady
U nás ho máme nejraději vařené,s křenem a hořčicí. Při vaření přidejte sůl,bobkový list a nové koření.Vařte tak dlouho,až půjde maso pěkně od kosti,je to dobrůtka ![]()
Přesně, jak psaly kuchařky přede mnou. Já si pokaždé raději koupím dvě. Očistím, dám vařit do papiňáku, osolit, celé nové koření, celý pepř a bobek. Vařit doměkka, vyndat kosti, čerstvý chleba, obě hořčice a ze zahrádky čerstvý křen. Nic lepšího není. Vaříme ho v průběhu roku, ale na Silvestra pokaždé!
Z té vody / vývaru/ je prima polévka, stačí povařit v ní zeleninu a přidat nějakou zavářku - rýže, těstoviny.
A proč vařím dvě? Protože mi hodně zbyde. To pak všechno pomelu nahrubo, přidám pomletá syrová játra, majoránku, pepř, česnek, sůl a asi 2 rohlíky předem namočené ve vodě. Když to dobře promíchám, mám PREJT. Dám do vymazaného pekáčku a peču v troubě bez míchání a nepřikrytý. Takže je radost na dva dny : 1. den - ovar a ještě 2. den - prejt. A ta polívka je jako bonus.
Dobrou chuť. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.