Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupil jsem si vepřové koleno a chtěl bych se zeptat jak si ho mám co nejlépe udělat.Děkuji za rady a nápady
U nás ho máme nejraději vařené,s křenem a hořčicí. Při vaření přidejte sůl,bobkový list a nové koření.Vařte tak dlouho,až půjde maso pěkně od kosti,je to dobrůtka
Přesně, jak psaly kuchařky přede mnou. Já si pokaždé raději koupím dvě. Očistím, dám vařit do papiňáku, osolit, celé nové koření, celý pepř a bobek. Vařit doměkka, vyndat kosti, čerstvý chleba, obě hořčice a ze zahrádky čerstvý křen. Nic lepšího není. Vaříme ho v průběhu roku, ale na Silvestra pokaždé!
Z té vody / vývaru/ je prima polévka, stačí povařit v ní zeleninu a přidat nějakou zavářku - rýže, těstoviny.
A proč vařím dvě? Protože mi hodně zbyde. To pak všechno pomelu nahrubo, přidám pomletá syrová játra, majoránku, pepř, česnek, sůl a asi 2 rohlíky předem namočené ve vodě. Když to dobře promíchám, mám PREJT. Dám do vymazaného pekáčku a peču v troubě bez míchání a nepřikrytý. Takže je radost na dva dny : 1. den - ovar a ještě 2. den - prejt. A ta polívka je jako bonus. Dobrou chuť. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.