Ovarové koleno

Od: Datum: 15.10.14 17:10 odpovědí: 6 změna: 16.10.14 07:06

Dobrý den,koupil jsem si vepřové koleno a chtěl bych se zeptat jak si ho mám co nejlépe udělat.Děkuji za rady a nápady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 15.10.14 17:13
avatar

U nás ho máme nejraději vařené,s křenem a hořčicí. Při vaření přidejte sůl,bobkový list a nové koření.Vařte tak dlouho,až půjde maso pěkně od kosti,je to dobrůtka :-P

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.10.14 17:34
avatar

Ta ké bych ho nevařila jinak, snad jen, že já používám papiňák.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.10.14 17:36

dejte uvařit s divokým kořením a pak v pekáčku zasypte nakrájenou cibulí a česnekem zalijte černým pivem a cca 40 minut zapečte

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.10.14 18:40
avatar

Tak jak to píšou všechny kuchařinky přede mnou. A co nesníte, posolte, popepřete, trošku papriky a srolujte. Rolku pevně zabalte do alobalu. Na zítra, lisované koleno nastudeno, nakrájet na kolečka. Chlebíček, hořčice, křen, pivečko. Ráj na zemi!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 15.10.14 18:42
avatar

Teda holky. Úplně mě jde huba šejdrem. Asi si budu muset zítra jedno dvě koupit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.10.14 07:06
avatar

Přesně, jak psaly kuchařky přede mnou. Já si pokaždé raději koupím dvě. Očistím, dám vařit do papiňáku, osolit, celé nové koření, celý pepř a bobek. Vařit doměkka, vyndat kosti, čerstvý chleba, obě hořčice a ze zahrádky čerstvý křen. Nic lepšího není. Vaříme ho v průběhu roku, ale na Silvestra pokaždé!

Z té vody / vývaru/ je prima polévka, stačí povařit v ní zeleninu a přidat nějakou zavářku - rýže, těstoviny.

A proč vařím dvě? Protože mi hodně zbyde. To pak všechno pomelu nahrubo, přidám pomletá syrová játra, majoránku, pepř, česnek, sůl a asi 2 rohlíky předem namočené ve vodě. Když to dobře promíchám, mám PREJT. Dám do vymazaného pekáčku a peču v troubě bez míchání a nepřikrytý. Takže je radost na dva dny : 1. den - ovar a ještě 2. den - prejt. A ta polívka je jako bonus. *smich* Dobrou chuť. Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.