Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cviky na bolest zad

Od: wiki* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den poradil by jste mi někdo nějaký cviky na bolest zad presneji pod lopatky? Záda bolí šílené a nevím co s tím .
Předem děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pár tipů třeba tu: bolest-zad.cz/...
Chtělo by to cvičit. Pilates, jóga a dobré je plavání.. Ono stačí dlouhé sezení ve škole a záda potom bolí. Kdysi mi doktorka říkala, že se mám v práci zkusit zavěsit na dveře.. Záda se tak vlastní váhou protáhnou.

hodnocení

1x

Mně hodně pomáhá plavání. Jednou týdně si zajdu na hodinku zaplavat a je klid.

pohanka*
hodnocení

1x

Pohledejte na internetu cviky na hrudní páteř. Těžko vysvětlovat cviky od klávesnice. Najdete cviky s obrázky nebo i video. Pokud páteř bolí hodně, není dobré ji přepínat. Volte ze začátku spíše cviky pomalé, soustřeďte se na správné dýchání. Nemusíte ssebou šíleně hmitat a kmitat, aby měl cvik účinnost. Cvičte jenom ty cviky, které Vám působí příjemně, ne velkou bolest. Na zem si dejte třeba deku na spaní. Je široká a dobře můžete provádět cviky v leže. Před cvičením vyvětrejte, ale mějte v místnosti příjemné teplo. Ale nejlepší by bylo rehabilitační cvičení, pod dozorem školené sestry. Ono je docela věda cvičit správně a se správným dýcháním. Pokud nevíte, od čeho záda bolí, tak aby jste si neuškodil, nechte se vyšetřit a zrengenovat. Na rychlé odstranění bolesti zad, jsem používala leh na zádech, pokrčené nohy do pravého úhlu a podložené židlí odpovídající výšky. Cvíli vydržte, páteř se odlehčí a srovná. Měkkou podložku pod sebe. Zavřít oči, soustředit se na dýchání, vnímat každý kousek těla, mírně se postupně protahovat. Není dobré mít u cvičení puštěnou televizi. Ale tlumeně puštěné rádio s příjemnou, pomalejší hudbou je dobré. Též děti moc klidu nedodají.

doplněno 14.10.14 23:20:

Pokud máte bolesti delší dobu, tak to plavání moc nedoporučuji, určitě je dobré pro toho, kdo nemá velké potíže. Též je možné, že záda prochladnou, pokud není voda teplejší. Takže to plavání vyzkoušet, ale nenutit se do toho.

doplněno 14.10.14 23:24:

Je dobré zjistit, co děláte přes den špatně, kde je chyba. Pokud nepomůže obvodní doktor a rehabilitace, máte možnost si zaplatit masáže u soukromníka. Třeba taková Dornova metoda s Breussovou masáží je velmi dobrá.

eulalie*
hodnocení

0x

Pokud vás záda šíleně bolí, tak cviky asi nebudou to nejlepší. Nebylo by lepší zajít k lékaři, posléze na rehabilitace?

wiki*
hodnocení

U lékařky jsme už s matkou byli ovšem záda mám prý v pořádku
asd*

Hm, pokud jsou v pořádku tak bolí proč? Vyměnil bych lékařku... Začalo bolet náhle nebo postupně, samy od sebe nebo po zátěži, nárazu, jak dlouho bolí a jak přesně atd.

Cvičit s tím když nevíte co to je je lotere, může to pomoct ale i uškodit.

hodnocení

0x

protahovací cviky třeba zde

masazprovas.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

wiki, píšete, že s matkou jste byli...

takže, pokud jste ještě jinoch, blolesti mohou být od rychlého růstu v pubertě, pokud to tak je, bylo by opravdu na místě zvážit výměnu lékaře, nechcete-li ho měnit, ať vás lékař pošle na nějaké jiné pracoviště na další vyšetření,

macik*
hodnocení

0x

Zkuste si zajít na masáž. Třeba je to jen něco zablokovaného a uvolní se to. Také to může být špatnou matrací nebo židlí v práci. Možností je spousta. Případně zkuste zajít na hodinu Pilates nebo jógy. chápu že jako chlapovi se vám asi chtít nebude, ale mohlo by to pomoci. Hlavně u jógy se protahují velmi pomalu svaly (i vnitřní) a celkově se zpevňuje celé tělo a současně odpočívá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]