Jaká omáčka na špagety

Od: Datum: 13.10.14 19:46 odpovědí: 15 změna: 14.10.14 15:26
avatar

Dobrý večer všem Dotaz je jasný...Milé kuchařinky,prosím o opravdu skvělý receptík na špagety.Chtěla bych inovaci... Moc děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.10.14 19:54
avatar

nejdu s receptem, ale otázkou zda znáte špagety aglio olio nebo carbonara (bez smetany!)? Ty první jsou hodně skromné, v restauraci mi chutnají víc než domácí (nemůžu na to příjít) a ty druhé jsou mňamka, ale chce to správné indredience: parmazán a pancetta (nebo nějakou tyrolskou slaninu/bok). Ale i přes drahé ingredience nejde o drahé jídlo :)

doplněno 13.10.14 20:15:

je to opravdu prosté, bylo to chudé dělnické jídlo :)

Na pánev dát dobrý olivový olej a rozehřát pomaleji (na polovinu co umožňuje plotna, pokud umí 0-10, pak na pětku), Olivový olej se nesmí moc rozehřívat. Přidat rozmačkaný česnek (raději více), na porci tak 3 stroužky a nechat na oleji smažit než okraje začnou hnědnout, přidat nadrobno nakrájenou papričku a odstavit. Přidat do uvařených špaget.

Doporučuji hluboký talíř. Já se v kuchyni s talířem otočil a jak to bylo mastné tak se mi všechno vyklopilo odstředivou silou na podlahu *smich*

Ohodnoceno: 2x
 
Od: wamp®
Datum: 13.10.14 20:08
avatar

Carbonara znám a dělám. Aglio olio ne,tak sem s tím,prosím :-D

doplněno 14.10.14 11:06:

Claymane,moc děkuji.Myslela jsem si,že to bude ono,ještě jsem to neděla,a dle toho jak to popisujete,se mně už sbíhají sliny :-P

Od: wamp®
Datum: 13.10.14 20:14
avatar

Bruku,nechci recepty od strejdy gůgla,ty si umím najít také sama.Chci odzkoušené,takové,které lidé zde již vařili.

Datum: 13.10.14 20:23

Za dobrou radu se většinou děkuje. Tento recept je klasika a doma to vaříme dost často. Prosím...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.10.14 20:21
avatar

Chcete inovaci? Tak tam na ty špagety šupněte místo rajské omáčky pomletý mák a posypte cukrem. Jojo, už i takový výrobek jsem viděla, ale nejedla. A co třeba špagety se sýrovou omáčkou? Bešamel z mouky rozvařit v mléce, přidat nastrouhané sýry - primátor, niva, madeland... no jaký vlastně máte doma, ale ta niva je tam dobrá. Já toto dělám, ale ne se špagetami, ale uvařím si domácí špecle a tyto poliji tou omáčkou ze sýrů. A taky dobré.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: dako®
Datum: 14.10.14 11:10
avatar

Také uvařím bešamel, sýr dávám tavený a ještě přidám žampiony. Na špagety je to mňamka .

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.10.14 20:42
avatar

Já mám nejraději tu nejprostší: pasírovaná rajčata na osmahlou cibulku, čerstvá bazalka a nechat povařit s dvěma stroužky česneku - nekrájet, nelisovat, jen stroužky vařit a pak vyndat. Na to parmazán nebo Gran Moravii. Ale říkám si, že když chcete inovaci, tak tohle asi znáte... Občas ji také dělám se žampióny, ale ještě se mi nepodařilo přijít na tu pravou metodu, jak udělat tlusté plátky žampionů (popř. celé nebo půlky) naměkko - vždycky jsou trochu tužší. Jo a skvělé je to s dobrou kuřecí šunkou (např. Dulano), kterou lehce osmahnu s cibulkou. Ale to už je na těstoviny, ke špagetám mám radši co nejméně pevných kusů a co nejhladší omáčku.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.10.14 20:49
avatar

zvlášť na pánvičce žampiony poduste na másle tak dlouho, dokud nebudou podle vašeho gusta. pak je vmíchejte do již hotové omáčky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.10.14 15:26
avatar

Na másle jsem je ještě nezkoušela, díky za tip

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 13.10.14 20:53
Zrovna večeříme-parmskou, schwarzwaldskou nebo jinou sušenou šunku nakrájet a osmahnout na pánvi, přidat česnek, oloupaná nakrájená rajčata. Trochu to vše na pánvi obdělat a zalít smetanou. Za 10min je jídlo na stole. Původní recept byl bez rajčat, ale i s nimi je to dobré a kdo chce, může přidat i kousky cukety. Mně chutná, ale chlapi mi jí nejedí.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.10.14 20:57

Bez smetany, ale s nastrouhaným parmazánem je tak dělám občas k večeří.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.10.14 21:04
avatar
Taková ta klasika: nakrájet na kostičky slaninu a na sucho osmahnout, zalít smetanou, může se dle chuti trochu připepřit a přisolit - jen se zahřeje, nevaří a nalije rovnou do uvařených špaget. Pak na talíři posypat sýrem.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.10.14 21:42
avatar

Naše oblíbené na špagety.

Vždy když máme řízečky jeden si necháváme na omáčku ke špagetám:

Ten řízek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev na osmaženou nakrájenou cibuli se stroužkem česneku a opražíme.Potom přidáme jednu malou skleničku domácího leča a trochu kečupu ,tolik aby byla krásně červená a byla šťáva,trojbal z řízku omáčku i zahustí.Necháme převařit a je hotovo.Nandáme na špagety a sypeme strouhaným sýrem.

Přeji dobrou chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 14.10.14 11:11
avatar

Všem moc a moc děkuji za nápady a dobrůtky *palec* Jste skvělí

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.