Hruškovice - kdy pálit

Od: Datum: 10.10.14 18:54 odpovědí: 8 změna: 12.10.14 11:31
avatar

Ahoj všem,

mám dotaz s kvasem hruškovice. Kvasí 8 týdnů a na cukroměru je 4, chuťově OK. Jak postupovat dál? Ještě čekat do nějaké jiné hodnoty?

Díky

St.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.10.14 19:24

já pálím vždy až přestane kvasit a začne se propadat deka (škraloub)-cukrpměr nepoužívám ale říká se čím míň tím líp

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.10.14 21:09

Je to tak akorát. Pokud chceš víc kořalky, můžeš počkat až někam ke dvěma, níž už ale rozhodně ne. Pak už je to jen samý lih téměř bez chuti. Při těch čtyřech pálenka pěkně voní a chutná ovocem.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mate59
Datum: 10.10.14 21:18

jestli je spadlý koláč,kvas neuvolňuje bublinky s CO2, na chuť je alkoholický a kyselý je čas ho vypálit.Pozdej by mohlo hrozit, že začne oxidovat a octovatet,co by ubralo na kvalite i kvantite pálenky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.10.14 22:05
avatar
To je nejvyšší čas.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.10.14 23:10
avatar

Tak Vám všem díky, myslím, že příští týden frčím, aby nebylo pozdě. Skutečně je několik info na netu, že při 4, někdo uvádí 2. Nědo i po 6 týdnech pálí... prostě se to různí. Ještě mě zajímá, než jedete pálit, odděláváte koláč pryč?

doplněno 11.10.14 19:22:

Zeptám se ještě tedy jednou, odstraňujete před pálením deku?

Od: mate59
Datum: 11.10.14 19:33

za mne ne,protože obyčejne jak spadne tak pálím.Já bych ji neodstraňoval.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.10.14 09:44

Já taky nedávám pryč, ale bečku vždy dobře přikryju a občas promíchám. Pokud ale vypadá škaredě a nechutně, klidně můžeš několik cm odebrat a vyhodit. Alkohol je stejně až ve "šťávě" pod ní.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.10.14 11:31
avatar

Pálíme když je na cukroměru mezi 2-3 hruškovice, meruňkovice, mirabelky už jsou vypálené (pálenka výborná), dorancie a švestky kvasí.

doplněno 12.10.14 11:38:

Nic jsme neodstraňovali ale náš soused říká, přecedit z hustého nic nenateče a pak do toho hustého přidat cukr, nechat vykvasit a pálíte znovu. Nevím zda je to pravda ale on s pálenkou spěšně obchoduje roky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.