Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímalo by mě, proč se třeba dává do těsta tuk(máslo, olej, nebo sádlo)
nebo proč se dává do těsta žloutek, k čemu se dává do těsta žloutek v receptu na housky?
Prostě jestli někdo neví o nějakém komplexním článku o těstu co který ingredient má v těstě vylepšit.
Laicky - tuk do těsta - aby bylo po upečení vláčnější a líp lezlo do krku. Žloutek dost často v těstě ingredience spojuje dohromady a zvyšuje jeho hodnotu po stránce výživové. Totéž tuk. Těsto prosté tuku i vajec je takové chudobné. A žloutek tak obarví těsto dožluta. Tak to jsou takové moje postřehy amatérské kuchařky, pekařky či cukrářky.
Jak to píše Eulálie, tyto ingredience těsto vylepší po stránce chuťové i vzhledové.
Vím, že kdysi za války, když nebylo ničeho nazbyt, se pekly "karásky". Byla to jen mouka a voda, špetka soli, /snad kvásek/ povrch se posypal mákem. Myslím, že to chutné nebylo, ale když nebylo nic jiného, děti to určitě vytahaly. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.