Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým jednoduchým jídlem potešit rodiče?

Od: sja odpovědí: 8 změna:

Ahoj! Je mi 13 let a chtěla bych překvapit rodiče nějakou dobrou a jednoduchou pomazánkou, nebo nějakým jiným menším jídlem. Projížděla jsem celý internet, jenomže některé recepty jsou zkrátka moc složité a já bych potřebovala něco tak do přípravy půl hodiny a s nějakými snadno sehnatelnými ingrediencemi.

Děkuji moc za každou odpověď. Nebo znáte alespoň nějakou dobrou stránku s takovými recepty? :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

1 -2 sýry roztíratelné (apetito, Tomík) 2 stroučky česneku nadrtit a umíchat, potřít rozkrojenou housku a dát půlkolečko ananasu z plechovky. Dělám tak i chuťovky když potřebuji rychle.

2- pomazánkové máslo (půl krabičky) obyčejné, 2 roztiratelné sýry, 10dkg měkkého salámu nebo šumky, 1 lžička francouzské hořtice,2 vejce na tvrdo, 2 lžíce majonezy (pažitka nebo petrželová nať)

3- kousek másla, plechovka tuňáka, nakrájená na drobno cibulka, 2 vejce na tvrdo (místo tuňáka lze použít sardinky nebo kousek uzené makrely)

Vykašlu se dnes na to, 2x už mě to napsalo nick lidus je registrovaný a odpověď nebyla uložená.

eulalie*
hodnocení

1x

Chceš-li pomazánku, měla bych tip na jednoduchou z hermelínu, ale fakt dobrou. Koupíš 1 veliký sýr hermelín, k tomu majolku (spíš menší skleničku), asi tak 15 dkg nějaké šunky. Doma sýr nastrouháš na hrubém struhátku, dáš do misky, k tomu najemno nakrájíš šunku, pak nakrájíš jednu menší cibulku najemno, osolíš, možno přidat trošku mletého pepře, také je možno přidat 1 utřený stroužek (nebo nastrouhaný) česneku. Zamícháš a je hotovo. Namazat můžeš na veku. Pomazánka je dobrá a návštěvám chutná. Tak si myslím, že může chutnat i rodičům.

doplněno 08.10.14 20:21:

Zapomněla jsem tam napsat, že se tam dává taky ta koupená majolka. Ta to vlastně všechno, co se nastrouhá, spojí a udělá tu pomazánku. Ale s majolkou opatrně, aby jí zase nebylo ve směsi moc.

lidus*

Eulálie, neznám, zkusím.

eulalie*

Liduš, tuto pomazánku mám už odzkoušenou, je rychlá a chutná. Jeden tip - hermelín jde dost špatně strouhat. Je dobré ho dát chvíli na mražák, aby ztuhl, a pak jde strouhat jedna báseň. Akorát, než tam přidám tu majolku, tak aby to měl stejnou teplotu. Mně se kdysi majolka srazila...

sja
hodnocení

Moc děkuji. Mohla bych to zkusit, uvidíme :)

hodnocení

0x

Já dělám dobrý salát z fazolí. Vezmeš si fazole tmavé v plechovce, nakrájíš cibuli nadrobno, kyselou okurku nadrobno, tuňáka v plechovce, bílý jogurt, přidáš trochu soli a hořčice, vejce natrvdo, ale nemusí to být, nadrobno nakrájíš, smícháš to dohromady a dáš do lednice uležet.

doplněno 08.10.14 21:24:

Pokud tam dáš vejce natvrdo, měla by být vychladlá. Tak je uvař hodinu předtím.

hodnocení

0x

Míchaná vajíčka, to je dobrota!: toprecepty.cz/...

katkahejtman*
hodnocení

0x

Super nápad!

podivej se na todle video:

style="line-height: 20.7999992370605px;">

je to opravdu super lehký ale taakkkkkkkkkkkkkk dobry!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]