Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Je mi 13 let a chtěla bych překvapit rodiče nějakou dobrou a jednoduchou pomazánkou, nebo nějakým jiným menším jídlem. Projížděla jsem celý internet, jenomže některé recepty jsou zkrátka moc složité a já bych potřebovala něco tak do přípravy půl hodiny a s nějakými snadno sehnatelnými ingrediencemi.
Děkuji moc za každou odpověď. Nebo znáte alespoň nějakou dobrou stránku s takovými recepty?
1 -2 sýry roztíratelné (apetito, Tomík) 2 stroučky česneku nadrtit a umíchat, potřít rozkrojenou housku a dát půlkolečko ananasu z plechovky. Dělám tak i chuťovky když potřebuji rychle.
2- pomazánkové máslo (půl krabičky) obyčejné, 2 roztiratelné sýry, 10dkg měkkého salámu nebo šumky, 1 lžička francouzské hořtice,2 vejce na tvrdo, 2 lžíce majonezy (pažitka nebo petrželová nať)
3- kousek másla, plechovka tuňáka, nakrájená na drobno cibulka, 2 vejce na tvrdo (místo tuňáka lze použít sardinky nebo kousek uzené makrely)
Vykašlu se dnes na to, 2x už mě to napsalo nick lidus je registrovaný a odpověď nebyla uložená.
Chceš-li pomazánku, měla bych tip na jednoduchou z hermelínu, ale fakt dobrou. Koupíš 1 veliký sýr hermelín, k tomu majolku (spíš menší skleničku), asi tak 15 dkg nějaké šunky. Doma sýr nastrouháš na hrubém struhátku, dáš do misky, k tomu najemno nakrájíš šunku, pak nakrájíš jednu menší cibulku najemno, osolíš, možno přidat trošku mletého pepře, také je možno přidat 1 utřený stroužek (nebo nastrouhaný) česneku. Zamícháš a je hotovo. Namazat můžeš na veku. Pomazánka je dobrá a návštěvám chutná. Tak si myslím, že může chutnat i rodičům.
doplněno 08.10.14 20:21:Zapomněla jsem tam napsat, že se tam dává taky ta koupená majolka. Ta to vlastně všechno, co se nastrouhá, spojí a udělá tu pomazánku. Ale s majolkou opatrně, aby jí zase nebylo ve směsi moc.
Já dělám dobrý salát z fazolí. Vezmeš si fazole tmavé v plechovce, nakrájíš cibuli nadrobno, kyselou okurku nadrobno, tuňáka v plechovce, bílý jogurt, přidáš trochu soli a hořčice, vejce natrvdo, ale nemusí to být, nadrobno nakrájíš, smícháš to dohromady a dáš do lednice uležet.
doplněno 08.10.14 21:24:Pokud tam dáš vejce natvrdo, měla by být vychladlá. Tak je uvař hodinu předtím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.