Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vím, že to zní jako hloupá otázka, přesto - a teď mě prosím neukamenujte - mám již velmi dlouho (asi rok a půl, max. dva) výtok, který nesvědí, nepálí, ale zapáchá a občas je více žlutý, než normálně. Dřív jsem to neřešila, protože jsem procházela celkem těžko životní situací, trvající přes tři roky, a jednoduše jsem na toto neměla myšlenky a jen kupovala tenké vložky. Nyní jsem objednaná ke gynekologovi, ale až na 6. listopadu s tím, že mám v případě, kdy by to bylo akutní, zavolat (neobjednávala jsem se sama), tak se ptám, trošku hloupě, protože paní gynekoložka je sice velmi příjemná, ale minule jsem s ní měla trošku rozpor ohledně toho, že mají na webovkách napsáno, že je ordinace otevřená do sedmi a byla do šesti - no, to je jedno. Nicméně jde mi o to, abych nebrala čas jiných, kdybych volala s tím, že je to akutní, a přitom by to počkalo do toho listopadu. Nechce se mi s každým problém volat, že to je akutní, jen proto, že je to gynekologický problém. Co myslíte? Děkuji za radu, ne za vynadání (vím, že toto není lékařská poradna).
Akutní... no. Pokud to trvá minimálně rok a půl, tak to asi zase tak akutní nebude. Ale už bych to rozhodně neodkládala! Asi bych tam zavolala a prostě se zeptala, že jsem sice objednaná za měsíc, ale jestli by to nešlo dříve. Za pokus nic nedáte. A příště, problémy-neproblémy, to radši řešte dříve, ať se něco nezanedbá.
Zkusil bych čekací dobu nějak "zpříjemnit" např.aplikací kyseliny mléčné do pochvy - v lékárně vám poradí, ale něco to stojí, nebo se po domácku dá udělat jednoduchý tampon z proužku gázy a a namočit nejlépe do aktivního jogurtu a zavést na noc aspoň třikrát po sobě. Nebo lze dát lžičku jedlé sody do půl litru vlažné vody a provést dvakrát denně výplach několik dní po sobě.Nejčastější příčiny těchto výtoků jsou kvasinky, bičíkovec poševní, různé druhy bakterií někdy se také může přemnožit laktobacilus,který je jinak prospěšný a udržuje optimální poševní prostředí.Bohužel často jsou všechny složky smíchánky a zastoupeny společně.První dva druhy navíc často způsobují svědění (což vy údajně nemáte) ale není to podmínkou.Snad by bylo nejlépe vypláchnout davakrát,třikrát slabým roztokem hypermanganu -dostanete za několik korun v lékárně -pár zrníček do vlažné vody, roztok by měl být lehce nafialovělé barvy (asi jako květ bramboříku) a teprve pak ten jogurt nebo ten roztok sody. Každopádně se to může jen zlepšit, nic tím nepokazíte.Výplach by se neměl používat v polovině cyklu,kdy je děložní hrdlo pootevřené.Opatrně s mýdlem, kvasinkám docela chutná. Důležitá je také dieta,omezit nebo vysadit kořeněná jídla,alkohol a kávu, prádlo bavlna.A mezitím již příjdete na řadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.