Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je výtok akutní?

Od: denita* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

vím, že to zní jako hloupá otázka, přesto - a teď mě prosím neukamenujte - mám již velmi dlouho (asi rok a půl, max. dva) výtok, který nesvědí, nepálí, ale zapáchá a občas je více žlutý, než normálně. Dřív jsem to neřešila, protože jsem procházela celkem těžko životní situací, trvající přes tři roky, a jednoduše jsem na toto neměla myšlenky a jen kupovala tenké vložky. Nyní jsem objednaná ke gynekologovi, ale až na 6. listopadu s tím, že mám v případě, kdy by to bylo akutní, zavolat (neobjednávala jsem se sama), tak se ptám, trošku hloupě, protože paní gynekoložka je sice velmi příjemná, ale minule jsem s ní měla trošku rozpor ohledně toho, že mají na webovkách napsáno, že je ordinace otevřená do sedmi a byla do šesti - no, to je jedno. Nicméně jde mi o to, abych nebrala čas jiných, kdybych volala s tím, že je to akutní, a přitom by to počkalo do toho listopadu. Nechce se mi s každým problém volat, že to je akutní, jen proto, že je to gynekologický problém. Co myslíte? Děkuji za radu, ne za vynadání (vím, že toto není lékařská poradna).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Akutní... no. Pokud to trvá minimálně rok a půl, tak to asi zase tak akutní nebude. Ale už bych to rozhodně neodkládala! Asi bych tam zavolala a prostě se zeptala, že jsem sice objednaná za měsíc, ale jestli by to nešlo dříve. Za pokus nic nedáte. :) A příště, problémy-neproblémy, to radši řešte dříve, ať se něco nezanedbá. :)

denita*
05.10.14 15:08
hodnocení

Díky moc :)

draiv*
hodnocení

1x

Zkusil bych čekací dobu nějak "zpříjemnit" např.aplikací kyseliny mléčné do pochvy - v lékárně vám poradí, ale něco to stojí, nebo se po domácku dá udělat jednoduchý tampon z proužku gázy a a namočit nejlépe do aktivního jogurtu a zavést na noc aspoň třikrát po sobě. Nebo lze dát lžičku jedlé sody do půl litru vlažné vody a provést dvakrát denně výplach několik dní po sobě.Nejčastější příčiny těchto výtoků jsou kvasinky, bičíkovec poševní, různé druhy bakterií někdy se také může přemnožit laktobacilus,který je jinak prospěšný a udržuje optimální poševní prostředí.Bohužel často jsou všechny složky smíchánky a zastoupeny společně.První dva druhy navíc často způsobují svědění (což vy údajně nemáte) ale není to podmínkou.Snad by bylo nejlépe vypláchnout davakrát,třikrát slabým roztokem hypermanganu -dostanete za několik korun v lékárně -pár zrníček do vlažné vody, roztok by měl být lehce nafialovělé barvy (asi jako květ bramboříku) a teprve pak ten jogurt nebo ten roztok sody. Každopádně se to může jen zlepšit, nic tím nepokazíte.Výplach by se neměl používat v polovině cyklu,kdy je děložní hrdlo pootevřené.Opatrně s mýdlem, kvasinkám docela chutná. Důležitá je také dieta,omezit nebo vysadit kořeněná jídla,alkohol a kávu, prádlo bavlna.A mezitím již příjdete na řadu.

denita*
07.10.14 18:37
hodnocení

Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]