Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naložit česnek do oleje?

Od: lidkam odpovědí: 10 změna:

Ahoj,
máte někdo vyzkoušeno nakládání česneku do oleje? Na pohled se mi to líbí a láká mě představa, že k tomu přidám chilli papričku apd. Ale netuším přesně jak na to a hlavně jak dlouho vydrží.

Děkuji

Jak naložit česnek do oleje?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
Zdravim. Mam takto uchovany česnek v ledničce jiz druhym rokem. A vydržel. :) česnek oloupejte, naskladejte do skleničky, zalejte olejem, můžete pridat bylinky, cili papričku a máte hotovo .

jen takový dotázek,nikoliv rýpnutí! Jak se takto naložený česněk používá?stejně jako normální? Děkuji!

doplněno 05.10.14 15:57:

Ivo -děkuji za odpo!

iv®
Ano. Jako normální :) vytahnete z oleje a můžete použít .
stirecek*

Nepochopila, ale nevadí...:) Není lepší čerstvý, třeba pověšený doma ve sklepě?

iv®
Pochopila...určitě je lepší čerstvý. ..ale když nemáte možnost uchovat česnek jinak. .neni sklep...pak volim bud mrazak nebo nalozeni do oleje.

hodnocení

1x

Já už několik let uchovávám česnek takto: Do vyšší nádoby, nejlépe pivní půllitr, naloupu česnek, zaliju olejem, nejlépe olivovým, asi 2 cm nad česneky. Ponorným, tyčovým mixerem vyrobím hladkou pastu, kterou ve skleničce od přesnídávky mám ve dveřích ledničky. Jednou jsem měla jednu a v druhé ještě i namixovanou čili papričku. ;) Do polívky, natřít maso před pečením nebo smažením, natřít na topínku, nakvedlat do másla. Je to bezva.

layborr*
hodnocení

0x
Receptů je dost - 1.- Česnek rozebereme na stroužky, do malých skleniček si připravíme koření (do skleniček od přesnídávky stačí 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, kousíček estragonu, 1 bobčák). Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem. Skleničky uzavřeme a necháme 3-4 týdny odležet. Skladovat v chladu. Octem nebo olejem je možno dochutit salátové zálivky nebo marinády na maso.2 -Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku.Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.

Já ukládám oloupané stroužky ve skleničce s uzávěrem do mrazničky. Na začátku vaření hodím zmrzlé stroužky do guláše, do polívky, ...

irena
hodnocení

0x

Mě takto česnek uložený v oleji zkvasil,vše jsem musela vyhodit.

milanf
hodnocení

0x

Skusil som do oleja-výsledok nechutný olej,nechutný česnek,ale mám odskúšané sušený česnek pomlet na prášek,to je paráda,tak robím aj cibulu aj bylinky,zelenú cibulku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma česnek v soli

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]