Jak naložit česnek do oleje?

Od: Datum: 04.10.14 14:27 odpovědí: 8 změna: 07.10.14 10:54

Ahoj,
máte někdo vyzkoušeno nakládání česneku do oleje? Na pohled se mi to líbí a láká mě představa, že k tomu přidám chilli papričku apd. Ale netuším přesně jak na to a hlavně jak dlouho vydrží.

Děkuji



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: iv®
Datum: 04.10.14 15:55
avatar
Zdravim. Mam takto uchovany česnek v ledničce jiz druhym rokem. A vydržel. česnek oloupejte, naskladejte do skleničky, zalejte olejem, můžete pridat bylinky, cili papričku a máte hotovo .
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.10.14 16:00
avatar

jen takový dotázek,nikoliv rýpnutí! Jak se takto naložený česněk používá?stejně jako normální? Děkuji!

doplněno 05.10.14 15:57:

Ivo -děkuji za odpo!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: iv®
Datum: 04.10.14 16:37
avatar
Ano. Jako normální vytahnete z oleje a můžete použít .
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.10.14 21:17
avatar

Nepochopila, ale nevadí... Není lepší čerstvý, třeba pověšený doma ve sklepě?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: iv®
Datum: 05.10.14 15:22
avatar
Pochopila...určitě je lepší čerstvý. ..ale když nemáte možnost uchovat česnek jinak. .neni sklep...pak volim bud mrazak nebo nalozeni do oleje.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.10.14 16:01
avatar
Receptů je dost - 1.- Česnek rozebereme na stroužky, do malých skleniček si připravíme koření (do skleniček od přesnídávky stačí 1 hřebíček, 3 kuličky pepře, kousíček estragonu, 1 bobčák). Nasypeme česnekové stroužky a zalejeme octem nebo olivovým olejem. Skleničky uzavřeme a necháme 3-4 týdny odležet. Skladovat v chladu. Octem nebo olejem je možno dochutit salátové zálivky nebo marinády na maso.2 -Stroužky čerstvého nového česneku oloupeme a vložíme do sklenice. Vrstvy česneku prokládáme kořením. Do každé sklenice přidáme jednu feferonku.Česnek ve sklenicích přelijeme lžičkou oleje a zalijeme nálevem. Nálev získáme svařením vína, octa, vody s cukrem a solí. Sklenice nakonec zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.Nakládaný česnek poslouží například jako příloha k masu. Naložený česnek není tak štiplavý a má zajímavou chuť.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.14 12:29
avatar

Já ukládám oloupané stroužky ve skleničce s uzávěrem do mrazničky. Na začátku vaření hodím zmrzlé stroužky do guláše, do polívky, ...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 07.10.14 10:54
avatar

Já už několik let uchovávám česnek takto: Do vyšší nádoby, nejlépe pivní půllitr, naloupu česnek, zaliju olejem, nejlépe olivovým, asi 2 cm nad česneky. Ponorným, tyčovým mixerem vyrobím hladkou pastu, kterou ve skleničce od přesnídávky mám ve dveřích ledničky. Jednou jsem měla jednu a v druhé ještě i namixovanou čili papričku. ;) Do polívky, natřít maso před pečením nebo smažením, natřít na topínku, nakvedlat do másla. Je to bezva.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.