Da se udělat huspenina

Od: Datum: 03.10.14 17:49 odpovědí: 11 změna: 04.10.14 15:50
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.10.14 17:49

ze samotného zelí ne ,aspoň takový recept neznám

doplněno 03.10.14 17:51:

Pokud byste uvařil kůže s kořením a pak přidal zelí, tak by z toho byla zelná huspenina..

ale samotné zelí ne z čeho by se ta huspenina udělala?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.10.14 21:05
avatar

Otázkou je, co si tazatel představuje pod slovem huspenina.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.10.14 21:26

Dá se udělat z brambor rajská? Odpověď je, že samozřejmě nedá. Můžete samozřejmě brambory do rajské přidat, ale výsledek asi moc oslňující nebude. Stejně tak to bude se zelím a huspeninou. Můžete zelí do huspeniny přidat, ne ji z něj udělat.

#inzinyrka - přesně to mě také napadlo. Tak jen pro upřesnění. Jak už uvedl/a #hahanaj huspenina je vývar z kůží, kořenové zeleniny a koření, který po vychladnutí a stuhnutí připomíná takovou chudou tlačenku...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.10.14 21:36
avatar

Dají se udělat buchty se zelím?

Jednoduchá odpověď. Dají.

Sice to není k jídlu, ale udělat to jde.

Ovšem huspeninu, u nás se říká "sulc" ze zelí? Zalít to rozemletými kůžemi, asi by to ztuhlo, ale chutnalo by to asi stejně blbě jako ty buchty.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 08:21
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 09:28

náhodou buchty se zelím chutnaj báječně- je vidět ,že jste ještě neochutnal

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 09:43
avatar

Právě že jsem je ochutnal, je to již mnoho let a ještě teď, když si na to vzpomenu, tak mě běhá mráz po zádech. Něco příšernýho.

Buchty mám rád, zelí mám rád, ale dohromady, to je prostě nepoživatelný. Brrr

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 11:43

jenyk. Jde o to, jestli se ty buchty povedly. Dobře udělané, jsou ňamka.

To se někdy stane, že člověk něco ochutná poprvé v životě. A ono se to právě nepovedlo. Pak celý život ten pokrm odmítá s tím, že je to nepoživatelné. Musí být učiněno více ochutnávek *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 15:40
avatar
Buchty se povedly, to jo. Všechny byly super, makový, tvarohový i s kakaem neměly chybu. Ale s tím zelím, ty se sice taky povedly, ale k jídlu nebyly.
Milé dámy, nechci se vás nějak dotknout, ale kombinace sladkého těsta a zelí? Mě to prostě vůbec nejde dohromady.
Třeba svíčkovou si umím představit jen s knedlíkem. Dát si k ní třeba brambory, to tedy taky neeee.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 15:50

jenyk. Ale já tyhle buchty nedělám se sladkým těstem. To by mi asi taky nechutnalo

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.10.14 15:14
avatar

Huspenina - to je vlastně sulc, nebo snad se dá říct i rosol. My používáme ten výraz SULC.

Sulc se dělá tak, že se v menším množství vody vaří vepřové kůže a očištěné packy. Kůže a to obrané z pacek se pak do vývaru pomele. Před vařením se přidá vyvařit bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaří se i zelenina - nejčastěji mrkev, hrášek, celer, petržel.

Vytahá se to koření, zelenina se pokrájí na kostičky, přidá se obrané vařené vepřové maso, také úhledně nakrájené. Dávali jsme kolínko a plecko, aby byl sulc masitější.

Pak se nechá vychladnout. Pokud máte rádi zelí, je snad možné k té zelenině také zelí přidat, ale nikdy jsem to neslyšela, nedělala a nepřijde mi to jako nějaká lahůdka. Ale pokud to chcete zkusit, proč ne? Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.