Nejste přihlášen/a.
Huspenina - to je vlastně sulc, nebo snad se dá říct i rosol. My používáme ten výraz SULC.
Sulc se dělá tak, že se v menším množství vody vaří vepřové kůže a očištěné packy. Kůže a to obrané z pacek se pak do vývaru pomele. Před vařením se přidá vyvařit bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaří se i zelenina - nejčastěji mrkev, hrášek, celer, petržel.
Vytahá se to koření, zelenina se pokrájí na kostičky, přidá se obrané vařené vepřové maso, také úhledně nakrájené. Dávali jsme kolínko a plecko, aby byl sulc masitější.
Pak se nechá vychladnout. Pokud máte rádi zelí, je snad možné k té zelenině také zelí přidat, ale nikdy jsem to neslyšela, nedělala a nepřijde mi to jako nějaká lahůdka. Ale pokud to chcete zkusit, proč ne? Jaga.
Dá se udělat z brambor rajská? Odpověď je, že samozřejmě nedá. Můžete samozřejmě brambory do rajské přidat, ale výsledek asi moc oslňující nebude. Stejně tak to bude se zelím a huspeninou. Můžete zelí do huspeniny přidat, ne ji z něj udělat.
#inzinyrka - přesně to mě také napadlo. Tak jen pro upřesnění. Jak už uvedl/a #hahanaj huspenina je vývar z kůží, kořenové zeleniny a koření, který po vychladnutí a stuhnutí připomíná takovou chudou tlačenku...
Dají se udělat buchty se zelím?
Jednoduchá odpověď. Dají.
Sice to není k jídlu, ale udělat to jde.
Ovšem huspeninu, u nás se říká "sulc" ze zelí? Zalít to rozemletými kůžemi, asi by to ztuhlo, ale chutnalo by to asi stejně blbě jako ty buchty.
Právě že jsem je ochutnal, je to již mnoho let a ještě teď, když si na to vzpomenu, tak mě běhá mráz po zádech. Něco příšernýho.
Buchty mám rád, zelí mám rád, ale dohromady, to je prostě nepoživatelný. Brrr
jenyk. Jde o to, jestli se ty buchty povedly. Dobře udělané, jsou ňamka.
To se někdy stane, že člověk něco ochutná poprvé v životě. A ono se to právě nepovedlo. Pak celý život ten pokrm odmítá s tím, že je to nepoživatelné. Musí být učiněno více ochutnávek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.