Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při vychladnutí je polévka příliš hustá

Od: alzbeta458 odpovědí: 11 změna:

Ahoj lidi, dělám polévku nebo spíše omáčku tak, že na másle opražím hladkou mouku, pak zaliju studenou vodou. Hustota je při uvaření dobrá, ale za 2 hodiny po vychladnutí je to už příliš husté a do druhého dne je z toho taková hustá hmota.

V čem dělám chybu, když při okamžité konzumaci je hustota dobrá a postupem času to houstne?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

2x

Jak už zde bylo odpovězeno, dáváte příliš mouky a v kombinaci s máslem, které po vyhladnutí tuhne, se Vám vytvoří ona hustá hmota. Mouka obsahuje lepek, to je to pojivo, co omáčku zahušťuje. Raději dávejte méně mouky, dohustit omáčku můžete vždycky, časem už tu míru odhadnete.

hodnocení

2x

Když uděláte zásmažku z pevného tuku, máslo, sádlo, špek, po vychladnutí tuk ztuhne a polévka nebo omáčka je hustější, pevnější. Když zásmažku uděláte na oleji, jídlo tak, po vychladnutí, neztuhne. Rozdíl je v použitém tuku.;) V podstatě je to ale jedno, stejně po zahřátí to výjde nastejno. :-D

jannyte

To není pravda. :( Já dělám zásmažku pouze z oleje a stane se mi to stejné co zakladatelce. Takže tím to asi nebude ...

hodnocení

1x

Dáváte moc mouky.

111®

takže řídkou zásmažku?

eulalie*

Ano. Když dáte moc zásmažky, tak ta polévka zhoustne.

sargo*
hodnocení

1x

To se mi dělá taky, ale my to tak rádi :) Pokud je potřeba, ředím to pak mlékem, chutná mi to tak víc než vodou.

U polévky by to ale bylo asi trochu na pováženou :-D

111®
hodnocení

0x

no to si také rád počtu...

hodnocení

0x

Dáváte jí moc,to je celé.

doplněno 01.10.14 20:33:

Jak zde již zaznělo,dáváte opravdu moc mouky.To samé je i u omáček.Někdo ji dělá /třeba guláš / tak hustý,že by ho mohl druhý den krájet nožem.Zkrátka a dobře,musíte to vychytat sama...Vaření není věda,ale má prostě své vychytávky...Jako pečení,které miluji...

111®

čeho zásmažky?

hodnocení

0x

Moc husté? No a co? Za tepla polévka, za studena pyré. Já to občas docela rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]