Při vychladnutí je polévka příliš hustá

Od: Datum: 01.10.14 17:41 odpovědí: 11 změna: 05.10.14 18:40

Ahoj lidi, dělám polévku nebo spíše omáčku tak, že na másle opražím hladkou mouku, pak zaliju studenou vodou. Hustota je při uvaření dobrá, ale za 2 hodiny po vychladnutí je to už příliš husté a do druhého dne je z toho taková hustá hmota.

V čem dělám chybu, když při okamžité konzumaci je hustota dobrá a postupem času to houstne?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: 111®
Datum: 01.10.14 17:52

no to si také rád počtu...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 01.10.14 17:56
avatar

Dáváte jí moc,to je celé.

doplněno 01.10.14 20:33:

Jak zde již zaznělo,dáváte opravdu moc mouky.To samé je i u omáček.Někdo ji dělá /třeba guláš / tak hustý,že by ho mohl druhý den krájet nožem.Zkrátka a dobře,musíte to vychytat sama...Vaření není věda,ale má prostě své vychytávky...Jako pečení,které miluji...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: 111®
Datum: 01.10.14 17:57

čeho zásmažky?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.14 19:35
avatar

Dáváte moc mouky.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: 111®
Datum: 01.10.14 19:38

takže řídkou zásmažku?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.14 19:53
avatar

Ano. Když dáte moc zásmažky, tak ta polévka zhoustne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.14 19:59

Jak už zde bylo odpovězeno, dáváte příliš mouky a v kombinaci s máslem, které po vyhladnutí tuhne, se Vám vytvoří ona hustá hmota. Mouka obsahuje lepek, to je to pojivo, co omáčku zahušťuje. Raději dávejte méně mouky, dohustit omáčku můžete vždycky, časem už tu míru odhadnete.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.10.14 07:29
avatar

Když uděláte zásmažku z pevného tuku, máslo, sádlo, špek, po vychladnutí tuk ztuhne a polévka nebo omáčka je hustější, pevnější. Když zásmažku uděláte na oleji, jídlo tak, po vychladnutí, neztuhne. Rozdíl je v použitém tuku.;) V podstatě je to ale jedno, stejně po zahřátí to výjde nastejno. :-D

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jannyte
Datum: 05.10.14 18:40

To není pravda. :( Já dělám zásmažku pouze z oleje a stane se mi to stejné co zakladatelce. Takže tím to asi nebude ...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.10.14 14:03
avatar

Moc husté? No a co? Za tepla polévka, za studena pyré. Já to občas docela rád.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.10.14 21:19
avatar

To se mi dělá taky, ale my to tak rádi Pokud je potřeba, ředím to pak mlékem, chutná mi to tak víc než vodou.

U polévky by to ale bylo asi trochu na pováženou :-D

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.