Dobrý večer, nemám nikoho, komu bych se zatím mohla svěřit a proto píšu veřejně na poradnu, snad mi někdo poradí . Přesně před týdnem jsem měla dostat menstruaci, ale ta nikde. Už je to 37 den po předchozí, což už je pro mě celkem dlouho a nikdy se mi za ty dva roky nestalo, že by se zpozdila o takovou dobu (průměrně jsem jí vždy měla po 29-30 dnech, max. 32). Těhotná být nemůžu, přítele nemám a pohlavní styk jsem neměla. Asi před dvěma týdny (15 den) jsem asi 4 dny po sobě v normálním výtoku našla krev. Ale jen takovou malou příměs, nic víc. Normální menstruace to nebyla. Pořád nadtím teď přemýšlím, jakou můžu mít nemoc a co mi je . Nemyslím si, že je to normální. Hlavně nechci jít na gynekologii, nechce se mi o tom s mamkou mluvit. Stydím se .
Tohle se bez lékařské prohlídky neobejde. Pokud je ti více než 15 let, maminka o návštěvě gynekologa nemusí vědět. Klidně jí to ale řekni. Je to žena stejně jako ty, takže ti může pomoct a odpovědět na všechno, co tě zajímá. Stejně se lékařské prohlídce nevyhneš. I preventivní pravidelné prohlídky jsou velmi důležité. Tak jako jdeš k zubaři s bolavým zubem a na chirurgii se zlomenou nohou, tak na ženské ústrojí je gynekolog. Za svůj život ho navštívíš nesčetněkrát a spousta žen se svým ženským lékařem nebo lékařkou, má přátelské vztahy a chodí si tam popovídat
Ale to nemusíte hnedka myslit na nemoc. Než se menstruační cyklus usadí, tak to někdy trvá. A vy ho máte teprve dva roky. Čas od času se objeví takový výkyv v délce trvání menstruace. Například ze stresu, z prochladnutí, z nadměrné fyzické zátěže (nesportujete nějak moc?)... Taky jsem to tak mívala, panikařila, co mi je a nakonec menzes dorazila. Ale mamce své byste to měla povědět. A s ní byste měla pak konzultovat další postup. Anebo si zkuste koupit kontryhelovou nať na čaj, nebo porcovaný a zkuste pít toto. Je dobrý na ženské problémy. A i kdybyste musela zajít k ženskému lékaři, nic hrozného vás tam nečeká. Nebojte se. Ono je dobré být pod kontrolou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.