Hrudky v tvarohu

Od: Datum: 28.09.14 14:45 odpovědí: 4 změna: 29.09.14 16:52

Dobrý den,

dostala jsem domácí tvaroh ( od kravičky) a chystám se dělat Míša řezy. Ať šlehám čímkoliv, nejsem schopna mini hrudky v tvarohu rozšlehat. Při ochutnání je výborný, ale na jazyku mi ty hrudky vadí. U kupovaného jsem tohle nazažila. Nemáte někdo nějaký fígl? Děkuji Uška


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.09.14 15:04
avatar

napadá mě to jedině přepasírovat. Jak jednou ztuhne na hrudky, některé částí nezjemníte. Pokud to nedokáže mixér, tak už nic.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: wamp®
Datum: 28.09.14 15:19
avatar

Zdravím Uško. Teď jsem je také dodělala :p Měla jsem kupovaný a ejhle,tentokráte se hrudky objevily,potvory.Šlehám vždy nejprve cukr s máslem a až pak po troškách tvaroh přidávám.Naštvalo mě to,tak jsem jej v podstatě rozemlela mezi prsty,rozumíte,že? Jinak,jiný fígl opravdu nemám...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 29.09.14 15:23

Hrudky sú v tvarohu úplne prirodzené a manželka sa ich zbaví pomletím ručným masovým mlýnkem ! V buchtách sú hrudky vítané .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 29.09.14 16:52

Máte pravdu, nepomohlo nic, ani pasírování a kilo tvarohu jsem odmítla jemnit prsty. Míša řezy budou příště, udělala jsem klasické Honzíkové buchty s povidly a pár tvarohových. Ale mi hrudky vadí, rodině ne. V pomazánce se to lépe ztratí.

Jen přemýšlím čím to je? Že by při výrobě tvarohu bylo mléko zahřáto na vyšší teplotu? Asi jo, něčím to být musí. Ď.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.