Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení v podpaží i na podzim?

Od: johnny* odpovědí: 13 změna:

ahoj. Je podle vás vhodný nebo lepší abych se jako kluk holil v podpaží a kolem int. míst i na podzim a v zimě? V létě jsem se v podpaží oholil jenom někdy (tak jednou za týden) hlavně kvůli pocení a aby na mě blbě nekoukali a kolem těch míst jsem se oholil asi jenom 3-4x . teď jsem se naposled v podpaží oholil asi před dvěma týdny a pak už ne tak přemýšlím jestli si to nechat znovu narůst a holit se projistotou jenom dolu nebo je to jedno? po pravdě moc se mi do holení nechce i když vím že v létě to prý nevypadá na klucích hezky tak proto teď řeším podzim a zimu :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel22*
hodnocení

3x

To je móda, kterou prostě nechápu. Je mi 22 a neholím se nikde, v podpaží nebo kolem intimních míst jak píšeš si je občas zastřihnu na 1-2 cm. Výhody? Nepíchá to při dorůstání, nedrbe to a vzhledem k tomu že mám dost jemnou kůži na chlapa a strašně tvrdý chlupy tak jsem měl vždycky problém a druhý den se začaly dělat červený fleky jak se ta kůže od dorůstajících chlupů rozdrbala.

A abych pravdu řekl, tak se mi to zdá pohodlnější. Ráno stačí použít kvalitní deodorant a až do večerní sprchy nemám žádný problém se zápachem z potu i při manuální práci. Jenže ony nesmrdí jen ty chlupy, ale rozkládání potu. Takže když se člověk oholí tak stejně musí ten deodorant použít, jinak po spocení a zaschnutí potu (triko, kůže) je cítit stejně... A asi nemusím mluvit o tom, jak divně vypadá na poměrně dost chlupatym člověku jako jsem já, když se vyholí na 2 místech.

A jen tak mimochodem - měl jsem možnost být v létě v USA. Většina kluků tam normálně chodili v tílkách nebo po pláži nevyholený a nikdo to tam neřešil! To je jen zase nějakej blbej trend tady v Evropě. Bohužel masáž médií, bulvárů a dalších subjektů je natolik silná, že neoholená holka tam dole nebo neoholenej kluk v podpaží = prase nebo něco nechutnýho...

hodnocení

0x

holim se , i v zime se clovek poti , o to vic kdyz prijde ze zimy do tepla , pujdes treba na bazen a je to :)

majsterjoe*

S tim bazenem to nejak nechapu.

hodnocení

0x

Na roční době to snad nezáleží - vlasy si taky stříháš jenom na léto?

johnny*
hodnocení

myslel jsem to spíš tak že se mi teď do toho moc nechce :D a už to pomaly dorůstá a hlavně když to není až tak vidět na podzim. ale přemýšlím právě kvůli pocení jestli je fakt lepší se v podpaží a tam dolu holit i v zimě :)

majsterjoe*

Pochopitelne to zalezi jen a jen na tobe. Pokud ti to nebude prekazet, nebude obtezovat tak si to nehol, mozna jen zastrihni a nechej tak.

poceni neomezis holenim.

eulalie*
hodnocení

0x

V dnešní době se to holení u kluků moc řeší. Je mi jasné, že mladý člověk chce jít s dobou a být moderní za každou cenu. Pokud vám porost v podpaží a v ohanbí nevadí, tak na to holení kašlete. Proč si dělat násilí?

Eulalie, vřele s vámi souhlasím *palec*

Mě bude padesát a násilí si dělám. Když se neoholím, tak sám na sobě po tělesné námaze cítím pižmový zápach. Když to cítím já, tak co pak ostatní? Argumentuje se tím ,že nám příroda ponechala na jistých partijích chlupy, tak je nepřirozené se jich zbavovat. Právě pro ten pach nám je příroda ponechala... Jenomže v navazování sociálních vztahů jsme evoluci předběhli, už se očichávat nepotřebujeme...

erniee

To se mýlíte.Očicháváme se stále.Jen o tom nevíme. Mimochodem ten Váš "pižmových zápach" závisí také na stravování.Ti co se stravují zdravějí nemají tak agresivní zápach potu. Souvisí i se zdravím atd...Naše těla jsou zvířata i když si myslíme,že nikoliv. Holení pro chlapa? Stačí hygiena a zdravý životní styl.

eulalie*

A Ernie, ve které větě argumentuji tím, že pokud nám příroda ponechala na jistých partijích chlupy, tak až si to neholí? Já si toho nejsem vědoma. Jen jsem napsala, pokud tazatelovi nevadí být ochlupený, proč by se měl holit? Pro větší hygienu? Pokud se denně umývá, tak snad nesmrdí, ne? A po tělesné námaze bude cítit potem, i kdyby byl holý jakou čerstvě vylíhlé holátko.

A proč to vztahujete na sebe? Já něco takového psal? :)

eulalie*

Protože jsem vztahovačná baba *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]