Nejste přihlášen/a.
ahoj, potřeboval bych nějakou radu jak zhubnout. Je mi 13 v únoru mi bude 14 měřím nějakých 173 až 175 cm ale vážím něco okolo 83 kg! co mám prosím dělat?... moc rád jím
díky
To je právě to, že moc rád jíš! Zmenši si dávky potravy, ale zase ne tak moc. Jestliže budeš mít hlad, tak na jídlo budeš myslet stále a nakonec to nevydržíš a zase se něčím nacpeš. To nemá cenu. Hlavně nedělej v jídle příliš dlouhé pauzy, to znamená, že nesmíš vynechávat pravidelný příjem potravy. Nevynechávat! Měl bys dodržovat pravidelnou stravu v běžných dávkách, ani malé, ani velké, nepřejídat se. Prostě přiměřené, ale pravidelně. Samozřejmě, že omezit tuky a cukry, také vynechat pivo a slazené limonády, vynechat smažené hranolky a vůbec smažené věci, protože tam je spoustu tuků. Raději si dej něco od masa, jseš ve vývinu, rosteš. Dobré je, najít si nějakou činnost, nějakého koníčka, abys zaměstnal hlavu a přestal myslet na jídlo. Když budeš mít zahálku, tak se myšlenky na jídlo dostaví samy a nedají se zahnat. Spadneš zase do stavu, v jakém jsi teď. Najdi si, co tě baví a tomu se věnuj. Nemám na mysli, sedět u počítače, ale pohybovat se, buďto sportovat a nebo něco tvořit, ale fyzicky, s pohybem.
Přeji hodně štěstí, pevnou vůli a vytrvalost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.