Čerstvý křen

Od: Datum: 26.09.14 22:42 odpovědí: 5 změna: 30.09.14 21:17
avatar

... uzavřený do skleničky...

Jak nejlépe zachovat jeho vlastnosti, konzistenci, barvu, na pár dní?

Zakápnout citrónem, jablečnou šťávou, nechat tak?

Nechci konzervovat ani uchovávat déle, jen aby zítra nebyl "hnusný"...

Díky ! *slunce*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.09.14 22:55
avatar
Nastrouhat, přidat cukr, sůl, ocet a zítra bude skoro stejně bílý a dokonce snad ještě víc pálit. Vydrží klidně půl roku. Vyzkoušeno.
Na malou skleničku kávovou lžičku cukru, půl lžičky soli a cca polévkovou lžíci octu. Pořádně promíchat.
doplněno 26.09.14 22:56: A pokud nestrouhaný, tak uložit do vyzdimaneho hadru do lednice.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.09.14 07:56
avatar

Já jsem celý život "schoválala" křen do horní vrstvy hořčice. Odhnula, nasypala a zahrnula. Vydržel vždy velmi dlouho. ;) Dnes si myslím, že je lépe odstrouhat si tolik, kolik potřebuji a zbytek, celý kus pevně, bez vzduchu, zabalit do potravinové fólie a dát na mražák. Pokaždé si ustrouhat jen tolik, kolik potřebuji. Navíc, zmrzlý křen se strouhá mnohem lépe.

Ohodnoceno: 4x
 
Od: hop®
Datum: 30.09.14 20:31
avatar
Takže sůl, cukr a ocet, a křen stále jako "nový", tu hořčici zkusíme příště.
Díky !
Datum: 30.09.14 20:40
avatar
Ten svůj mám od loňského října, teď si udělám zase nový. Dává to smysl, křen je nejlepší když shodí listy, v létě se sklízet nedá - nepálí.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 30.09.14 21:17
avatar
Léto už je pryč...
A v Říčanech se sklízí křen,, když je k čemu sklízet (žrádlo) a je nějaký aktivní křenokopec a strouhač - to také není vždy! :-D

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.