Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čerstvý křen

Od: hop® odpovědí: 5 změna:
avatar hop

... uzavřený do skleničky...

Jak nejlépe zachovat jeho vlastnosti, konzistenci, barvu, na pár dní?

Zakápnout citrónem, jablečnou šťávou, nechat tak?

Nechci konzervovat ani uchovávat déle, jen aby zítra nebyl "hnusný"...

Díky ! *slunce*

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

Já jsem celý život "schoválala" křen do horní vrstvy hořčice. Odhnula, nasypala a zahrnula. Vydržel vždy velmi dlouho. ;) Dnes si myslím, že je lépe odstrouhat si tolik, kolik potřebuji a zbytek, celý kus pevně, bez vzduchu, zabalit do potravinové fólie a dát na mražák. Pokaždé si ustrouhat jen tolik, kolik potřebuji. Navíc, zmrzlý křen se strouhá mnohem lépe.

 

hodnocení

2x
avatar clayman
Nastrouhat, přidat cukr, sůl, ocet a zítra bude skoro stejně bílý a dokonce snad ještě víc pálit. Vydrží klidně půl roku. Vyzkoušeno.
Na malou skleničku kávovou lžičku cukru, půl lžičky soli a cca polévkovou lžíci octu. Pořádně promíchat.
doplněno 26.09.14 22:56: A pokud nestrouhaný, tak uložit do vyzdimaneho hadru do lednice.

 

hop®
hodnocení

avatar hop
Takže sůl, cukr a ocet, a křen stále jako "nový", tu hořčici zkusíme příště.
Díky !
Ten svůj mám od loňského října, teď si udělám zase nový. Dává to smysl, křen je nejlepší když shodí listy, v létě se sklízet nedá - nepálí.
hop®
hodnocení

Léto už je pryč... :)
A v Říčanech se sklízí křen,, když je k čemu sklízet (žrádlo) a je nějaký aktivní křenokopec a strouhač - to také není vždy! :-D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]