Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerstvý křen

Od: hop® odpovědí: 5 změna:

... uzavřený do skleničky...

Jak nejlépe zachovat jeho vlastnosti, konzistenci, barvu, na pár dní?

Zakápnout citrónem, jablečnou šťávou, nechat tak?

Nechci konzervovat ani uchovávat déle, jen aby zítra nebyl "hnusný"...

Díky ! *slunce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já jsem celý život "schoválala" křen do horní vrstvy hořčice. Odhnula, nasypala a zahrnula. Vydržel vždy velmi dlouho. ;) Dnes si myslím, že je lépe odstrouhat si tolik, kolik potřebuji a zbytek, celý kus pevně, bez vzduchu, zabalit do potravinové fólie a dát na mražák. Pokaždé si ustrouhat jen tolik, kolik potřebuji. Navíc, zmrzlý křen se strouhá mnohem lépe.

hodnocení

2x
Nastrouhat, přidat cukr, sůl, ocet a zítra bude skoro stejně bílý a dokonce snad ještě víc pálit. Vydrží klidně půl roku. Vyzkoušeno.
Na malou skleničku kávovou lžičku cukru, půl lžičky soli a cca polévkovou lžíci octu. Pořádně promíchat.
doplněno 26.09.14 22:56: A pokud nestrouhaný, tak uložit do vyzdimaneho hadru do lednice.

hop®
hodnocení

Takže sůl, cukr a ocet, a křen stále jako "nový", tu hořčici zkusíme příště.
Díky !
Ten svůj mám od loňského října, teď si udělám zase nový. Dává to smysl, křen je nejlepší když shodí listy, v létě se sklízet nedá - nepálí.
hop®
hodnocení

Léto už je pryč... :)
A v Říčanech se sklízí křen,, když je k čemu sklízet (žrádlo) a je nějaký aktivní křenokopec a strouhač - to také není vždy! :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]