Kuřecí prsa

Od: Datum: 24.09.14 18:35 odpovědí: 7 změna: 26.09.14 11:32

Dobry vecer dnes jsem poslala manzela pro kuřecí prsa a on je přinesl i s kosti a kuží poradte jak to odřezat a co stím děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.09.14 18:45
avatar
My si porcujeme a vykošťujeme celé kuře.. Prostě vezměte nůž a co nechcete, to odstraňte.. Úplně dotaz asi nechápu... :)
Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 24.09.14 19:12
Kuzi stahnete a maso odrezete od kosti. Proste objedete jost nozem. Na yourube bude beztak video. Ze zbyleho motylka udelate polevku a maso do ni oberete. Jo a kuzi date treba vypect pod maso.
Takto.jsem zacal kupovat prsa. Cele motylky. Je to o dost levnejsi nez ciste orsa a mate zaklad do polevky.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.09.14 16:32
avatar

Manžel nakoupil dobře. Ne abyste mu nadávala! *bum*

Nejprve stáhnete z prsou kůži, pokud to nepůjde lehce, použijete nůž. Pak uchopíte kudlu do pravé ruky /předpokládám, že jste pravák/ a podle kosti vedete řez tak, abyste prsa kosti zbavila. Zbydou Vám pak prsa samotná a ta už upravíte podle svého.

Zůstane Vám prsní kost a kůže. Z toho uděláte vývar. Přidáte zeleninu /mrkev, celer, petržel,pórek, libeček/ a vyvařit cibuli i se slupkou /dá polévce barvu/. Zavaříte nudle, nejlépe domácí, nebo uděláte knedlíčky - z jater, z masa, ze strouhanky a muškát. květu, podle libosti.

A máte celý oběd. Kuřecí prsa podle Vašeho receptu a k tomu, díky manželovi, dobrou polévku. Ještě udělejte nějaký zákusek a uvidíte, že Vás všichni pochválí. Jaga.

Já sehnala letos v létě o dovolené, poprvé v životě, samotné kuřecí kůže, přímo v tovární prodejně. Za pár šupů. A jak to bylo žůžo. Dělám vývary, kůže s chutí sním, dcera /taky balík dostala/, dělala kuřecí chipsy - škvarečky.

NEJENOM PRSY ŽIV JE ČLOVĚK!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.09.14 17:34

babajaga,,,,,,mne by muž hnal z kúží je tam nevíce tuku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.14 07:48
avatar

Zavináčku, to sice máte pravdu, ale na druhou stranu - ta dobrota! Zkusila jste někdy stáhnout křupavou kůžičku z pečeného kuřátka? Já jsem skromná, stáhnu i uvařenou, třeba při vaření kuřete na paprice. Nejím to na kila, ale nemůže člověk jíst pořád jen to zdravé. Myslím, že ta kůže nikomu neublíží. Nehledě k tomu, že ji zase hned tak neseženu, až za rok, pojedeme-li na dovolenou na Sázavu. Je tam blízko firma Rabbitt Trhový Štěpánov a tam mají v podnikové prodejně plno dobrot. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.14 11:32

Babčo. Skelety s kůží u nás prodávají v jednom soukromém řeznictví a pak jsem je viděla v nějakém SUPERmarketu v Hradci. Teď nevím v jakém. Ale určitě si tu někdo vzpomene. Ale v Pardoubkách je budou mít určitě taky.

No a zdravé, nezdravé, občas jich tak kilo koupím, do pekáče dám cibulí, tyhle skelety, kůži pěkně navrch, aby se co nejvíce opekla. Okořenit, maličko podlít vodou a upéct. Kůže pak sbaštíme a z těch opečených skeletů a zbytků šťávy v pekáči udělám polívku. Má zase jiný šmrnc, než ze syrových kostí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.09.14 08:07
avatar

Šupnu to do "Simax" skleněné mísy a peču... nevidím problém.

Pokud to chcete na řízky, pak je s tím jen více práce, ovšem taky máte materiál na polívku.

Všechno jde zpracovat.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.