Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlasy, obličej

Od: klarahahnova* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,chtěla bych se vás zeptat, rodičů jsem se ptala na kadeřníka s tím,že bych ráda se už nechala trošku ostříhat ( mám kudrnaté vlasy a tedy když se zase nají do velmi zatočených vln vypadají tak o pár cm kratší,ale když je natáhnu jsou mi pod lopatky.) Mamka mi říkala že si mám vzít své peníze a jít si na hlavě udělat cokoli že jí je to jedno (samozřejmě ji tak docela za slovo brát nemůžu) no a já teda nevím,jsem silnější postavy tak aby mě účes ještě nerozšířil :-D
Ty vlasy mi až tolik potíže nedělají jako spíše kosmetika.

Po obličeji mám vyrážky. Nejvíce jsou na čele u obočí a v obočí :( z toho mě to vždycky vyttočí a neumím se na sebe dívat :) . No Já bych chtěla jít na kosmetiku,máma říkala že možná půjdeme obě, a říkala že jestli mi ve 12 letech by to udělaly tak by mi prý nějak nahřáli obličej a co šlo vymáčkly ( připadá mi to divný no :/ )No a obočí mám takové divné zezačátku dobré a potom jde všemi směry a je řídké a široké :(( No a má otázka je jak se k silné postavě nechat ostříhat. Potom jakou volbu kosmetiky,jaké stíny,co s obočím vyrážky atd...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Kosmetika ti nejspíš od vyrážek nepomůže. Je ti 12 let, puberta na postupu, tak holt k tomu patří i to akné. A čím víc do vyrážky budeš dloubat, tím to jen zhoršíš. Ve 12 letech máš určitě na kosmetiku ještě hodně času.

kockomilka
hodnocení

0x

Myslím, že v tomhle věku je chození ke kosmetičce k ničemu, pupínky se dělají v takovém množství, že je finančně neúnosné chodit dostatečně často.

Takže důležitější je spíš jakou kosmetiku používáš doma.

Koupila bych si nějaký mycí gel na obličej pro mladou / problematickou pleť. Jestli na to máš jen málo peněz, můžeš si koupit v DM drogerii věci od Balea Young, ty jsou docela slušné a stojí málo. Jestli trochu víc, tak bych doporučila oranžový mycí gel Neutrogena.

Když už do něčeho dloubeš (jestli to neděláš, tak super), tak je hlavně důležité to dezinfikovat - předtím i potom. V největší finanční nouzi se na to dá pořídit Alpa. Jinak bych doporučila Tea Tree Oil (nanášet jenom na pupínky, ne po celém obličeji).

V tomhle věku se malovat nemusíš, ale jestli chceš (asi jo?) tak nezačínej od stínů (ani dospělé ženy je většinou nepoužívají na každodenní nošení, ale jen do společnosti). Kup si řasenku, to je taková klasika. Když se ti nelíbí obočí, můžeš si koupit tužku na obočí nebo hnědé stíny (značka Essence vyrábí přímo stíny na obočí a taky to stojí asi 50 kč). Spíš to zkoušej malovat, to můžeš vždycky umýt. Když to začneš trhat a zkazíš to, tak je možné že už ti pořádně nedoroste. Jestli chceš nosit něco co je hodně vidět, tak taková klasika je černá tužka na oči.

kockomilka

A kdyby se ty pupínky zhoršovaly, tak s tím můžeš normálně zajít ke kožnímu lékaři, tohle tam taky patří.

Jsou na ně taky různé účinnější přípravky, které jsou jenom na předpis.

klarahahnova*
hodnocení

Děkuji moc, já se maluji dávám si téměř deně stíny ale takové světlé úplně světlá zelená bílá,žlutá ... a moc to na pleti a tedy na očích anoi nevinikne. Řasenku mám v kosmtice ale chci kvalitní takže počítám 200Kč na řasenku, já na takové přípravky ... mám peníze takže ty dražší a kvalitnější mi problém dělat nebudou,ty vyrášky mi morduje mamka i když jí říkám že mi na to sahat nemá a alpou nebo lihem to mažu a trošišku to ustává... Děkuji za rady,zkusím použít :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]