Nejste přihlášen/a.
Já osobně se domnívám, že dlouhodobé užívání antikoncepce může vést až k neplodnosti. Dobře to vyjádřila MUDr. Helena Máslová: ona.idnes.cz/...
aaella uvádí odkaz na velmi pěkný článek. Určitě si nechte udělat testy kvůli srážlivosti, jak píše paní doktorka ve zmíněném článku:
"Když už se ale pro prášky rozhodne, měla by si určitě nechat udělat genetické vyšetření srážlivosti krve. Takzvanou Leidenskou mutaci genu způsobující vyšší srážlivost mají u nás čtyři procenta (někdo udává až 7 %) lidí a to není málo na to, abych to byla právě já. Neslučitelné jsou pilulky a kouření. Také by bylo fajn, kdyby se gynekologové optali před orazítkováním receptu, jestli v rodině někdo měl rakovinu prsu."
Ano, je to riziko. Každá žena je individuální, ale podívej se kolem, kolik žen nad třicítku se léčí s neplodností. To jsou ženy, co braly hormony třeba už od 15 let a neřešily to. Trvá totiž docela dlouho, než si organismus po všech těch letech vůbec dokáže zvyknout na normální cyklus.
Je spousta studii a různých názorů,já osobně jedla antikoncepci do 26let.Měla jsem závratě a hospitalizaci v nemocnici a první co se všude ptali bylo-berete antikoncepci?a kouříte?...sraženinu v cévách mi nenašli,ale věřím,že to způsobuje,když vám táhne na 30let,tak mi to bylo řečeno.Ovšem mým mladým kamarádkám jí doporučuji,aspon do 22let.Přece jenom mám spoustu kamarádek co jí nebraly a prošly si jedním-dvěma potraty ,to taky nebylo pro tělo sranda.Takže stát se může cokoli a každý má jiný pohled na svou budoucnost,takže to chce zvážit.Neberu ji 8let ani začít nechci,pro starší ženy věřím,že je škodlivá,ale mladším může hodně pomoct...když jí pak zavčasu vysadí.
doplněno 21.09.14 16:31:...do těch 26jsem narazila na spoustu blbců co jsem si tenkrát myslela jak nejsou skvělí a věřím,že bych bez antikoncepce s nima otěhotněla a proto jsem dneska ráda,že jsem ji brala.
Hormonální antikoncepce nemá vliv na plodnost, ovšem plodnost klesá s věkem, takže nezapomeňte včas přestat brát Bohužel dnes si řada žen myslí, že mateřství mohou bez problémů odkládat až daleko po třicítce, a pak jsou překvapené že to nejde tak snadno, nebo že to nejde vůbec. To ovšem nesouvisí s antikoncepční metodou.
Přímá souvislost s braním HA je jen v tom, že po vysazení může (ale nemusí - proto také vadí zapomenutí jediné pilulky) proběhnout několik cyklů bez ovulace, tzn. otěhotnění bude o pár měsíců zpožděné.
Opravdu si myslíte, že cpát do sebe léta umělé hormony, které blokují přirozený cyklus, se na reprodučním systému ženy nijak neobjeví? Doporučuji jít na nějakou besedu s dobrým gynekologem a porodníkem. Ne s těmi, kteří za poplatek a následnou provizi napíší cokoli komukoli.
Spousta žen ani netuščí, že to, co při braní HA nazývají menstruací, ani normální menstruace není. Ale taky jsem to zjistila až po vysazení a následných potížích.
doplněno 23.09.14 19:52:No, tak na to skuečně nemám slov. Jak jsem říkala, doporučuji hodit řeč s dobrým porodníkem nebo gynekologem.
Ne, nijak se to neprojeví - vždyť ty hormony blokují přirozený cyklus tím, že hormonálně napodobují jiný přirozený proces, totiž těhotenství.
Ano, krvácení při braní HA není menstruací. Vždyť je to snad jasné, že? "Menstruace" je z definice krvácení poté, co vajíčko uvolněné při ovulaci nebylo oplodněno. Pokud nedošlo k ovulaci, tak krvácení nelze nazvat menstruací.
Tohle je problém, který se netýká jen menstruace, řada žen také nechápe, že ačkoli je nemožné v těhotenství menstruovat (jelikož nemůže proběhnout ovulace) tak je možné krvácet z vagíny z jiných důvodů... pak jsou z toho případy "nevěděla že je těhotná, dokud neporodila (pět vykřičníků)".
jo,takhle to opravdu chodí,přirozené procesy a opravdu krvácení je jen jedno,když se odplavuje vajíčko a podstata HA je ,že simuluje těhotenství...nevěřím,že by byli gynekologové tak podplacení.Ten můj je dokonce až moc tolerantní.Kamarádka při svých 125kg nemůže otěhotnět a vůbec mít cyklus.Po řadě hormon.léčby má cyklus a gynekolog jí řekl,že dokud nezhubne,tak neotěhotní a nic jí nepomůže.Tak šla k tomu mému,který jí řekl"to bysme taky mohli čekat věčně,než zhubnete,tak se pustíme do léčby a uvidíme.
Hormony pomohly spoustě ženám otěhotnět,mít cyklus...takže nemyslím,že by škodily.Opravdu je to individuální tohle si musí vyhodnotit každý sám,co je pro něj vhodné.
Na to mohu říct jen jedno - vy patříte mezi lidi, pro které každý porodník / gynekolog který potvrdí neškodnost HA (co se plodnosti týče - jiné vedlejší účinky jsou další kapitola) nebude "dobrý" a naopak bude podplacený farmaceutickými firmami. To je pak marné.
Ale chápu, že psychologicky je přijatelnější osočovat farmaceutické firmy z konspirace, než si přiznat, že nikdo nemládneme... ona totiž příroda ví, že péče o lidské mládě je běh na dlouhou trať, a že i když se žena po třicítce cítí plná sil, tak mít v padesáti na krku vzteklého puberťáka je trochu příliš.
Nikoli. Já jem člověk, co studoval biologii člověka a mě poustu setkání se špičkovými ékaři, mezi tím i besedy s gynekology, porodníky, a lékaři zabývajícími se rakovinou. Dobrá známá je sestrou na gynekologii, další pracuje ve farmaceutickém průmyslu. Jejich názor na HA snad netřeba psát. Genetika je taky dost závažnou věcí, stejně jako stav jater, málokterý gyneokolog na tohle dělá testy. Pak se můžee divit, že na embolie a mrtvice umírají mladé dvacetileté holky (i takové kolem sebe mám), a zbytečně, jen kvůli HA.
Sama jsem HA brala 10 let a i když jsem měla nízkohormonální, vím, že jsem si roky do těla cpala nepřirozené - jakkoli normálním hormonům podobné - zbytečné svinstvo. I vysoký nárůst rakoviny prsu či rakoviny ženských orgánů se nevynořil jen tak z ničeho nic. Ono je daleko jednodušší ráno spolknout pilulku a nic dál neřešit, než hledat jiné metody, které nejsou tak pohodlné. Nejde o žádnou konspiraci, ale o čistý zisk. Dokud je poptávka, bude i nabídka.
Když jsem na tím přemýšlela, tak si nemyslím, že u ZDRAVÉ ženy, může antikoncepce přímo zapříčiňovat neplodnost. Jak už tu někdo psal, tak prostě pravděpodobnost otěhotnění, klesá PŘIROZENĚ s věkem.
Navíc si vezměte, do jakého "okamžiku" musí k oplodnění během cyklu dojít. I u zdravé ženy bez antikoncepce, může trvat třeba i dva roky než otěhotní a stále to bude standard.
Můj gynekolog k tomuto dodal, že největší problém je, když žena po třicítce vysadí antikoncepci a myslí si, že hned otěhotní. Jenže ono to hned nejde, roky přibývají a přidá se k tomu psychika a pak už je prý každý doktor na daný problém prostě krátký.
Po asi 12ti letém užívání antikoncepce, jsem se s gynekologem dohodla na vysazení s tím, že pokud bude vše o.k., mohu ji opět začít brát. Cyklus po vysazení fungoval ještě asi 3 měsíce jako hodinky přesně tak, jako tomu bylo s antikoncepcí. Čtvrtý měsíc se však menst. nedostavila. Pátý už jsem si šla pro injekci. Pomohla, ale další cyklus opět ne.. Dostala jsem tedy na uživání hormony, ač výsledky testů, se zdály být o.k. Vydržela jsem je brát asi měsíc, pak jsem si je sama vystadila, menst. naskočila a od té doby vše fungovalo jak má... Takže si myslím, že to prostě chtělo svůj čas, než si tělo zvyklo všechny ty hormony produkovat zase samo..
Dneska už antikoncepci opět vesele užívám dál. Jak to bude s dětma, ukáže čas..
...jestli ty potíže s otěhotněním po HA není jen další konspirační teorie jako s hormony ve vodě atd.V dnešní HA je hormonu minimum spousta žen při ní i po ní otěhotněly a to že s věkem klesá rapidně plodnost těmhle teoriim nahrává.Málokdo si přizná,že stárne...a taky je dúležité vychytat kdy je plodný den(ono jich není moc
Doporučila bych si přečíst smartpress.cz/... a udělat si vlastní názor.Já ji přečetla jedním dechem a to jsem si myslela kolik toho o svém"ústrojí "nevím.
hormony ve vodě nejsou konspirační teorie! Asi před půl rokem dávali v televizi dokument (ČT2 jestli si dobře vzpomínám). Věhlasná ekoložka, chemička dělala rozbory vody a pohlavních ústrojí ryb ústí řeky Temže. Jak to dopadlo? Katastroficky -- špatné hodnoty chemikálií, změněné pohlavní ústrojí drobných ryb kvůli hormonům...zbytky léků, antikoncepce, chemikálií...
Odpověď Vás asi nepotěší, bohužel však zatím v dnešní době není dostatek informací k potvrzení ale ani popření Vašich obav.
Každopádně bych sáhla po té co nejníže hormonální (tuším že z 3. generace se jim říká) a mladým dívkám se stálým sex. partnerem bych HA na pár let asi nevymlouvala. Nemyslím však, že by byla vhodná pro vyloženě dlouhodobé užívání, furt je to nepřirozená zátěž a o důsledcích, stejně jako o lidském těle a procesech v něm probíhajících vůbec, víme pořád dost málo (i když oproti minulosti dnes dokážeme zázraky, vše nám rozhodně jasné není - měla bych proto respekt). Pakliže partnery střídáte, rozhodně kondom! Mě osobně se HA neosvědčila vůbec, neb mi mj. i snižovala libido - ale to je individuální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.