Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učení meditace

Od: nicol785 odpovědí: 7 změna:

dobrý den,

velice mě zajímá učení meditace. Mohl byste mi někdo doporučit nějakou opravdu dobrou kbnížku? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nicol, Kláro, nehledejte v internetu (pokud něco najdte bude to spíše pro pokročilé). začátky bych doporučila pod vedením někoho zkušeného (začátečníkům mohou takové pokusy více uškodit než prospět).

doplněno 21.09.14 01:07:

Majsterjoe, většinou ne, ale stejně by podle mne bylo lepší začínat pod odborným vedením.

majsterjoe*

Meditace, klid, soustredeni, predstavivost nikomu neublizi.

klarahahnova*
hodnocení

0x

Ahoj,knihu ne ale jestli chceš pár tipů meditace byh ti napsala. No víš ne ten začátek,turecký sed,napnout hřbet rovně,ruce na klín,dlaně vzhůru a ty prsty tak víš jak myslím. potom myslí na hezké věci,mysli pozitivně,záleží čeho chceš dosáhnout, jde to i s blbostmy, 3 roky jsem rodiče přemlouvala na králoíka až mě napadlo meditovat jak si představji jak to bude a králíka jsem si s tatkou šla koupit! Takže když tak napiš tady nebo do vnitří pošty na jakou stranu chceš, jako čeho chceš dosáhnout nebo jen uvolnění nebo na mystickou či magickou stránku...

nika5663
hodnocení

děkuju spíše bych potřebovala celkově na seberealizaci , dobrou náladu a tak nějak abych si uvědomila svoji podstatu a byla v celkové dobré náladě :)

klarahahnova*
hodnocení

0x

Já na takové účinky normálně medituji myslím pozitivně že je všechno v poho, a se zavřenýma očima si ještě představuji jak to vypadá a potom když otevřu oči,svět je mi krásnější a vše je hezké... no když tak spousty rad jsem našla na netu,jsou o meditování často blogy...

neon*
hodnocení

0x

S meditacema je to jako se vším na světě, do čeho vstoupil člověk, lidská mysl. Panují kolem toho rozpolcené názory, zmatek, spousta druhů, technik, jedna popírá druhou a tak dále, jako v každém oboru.

Můžeš si v nich klidně hledat pozitivní vidění světa, i když je všechno objektivně naprosto nahovno. Ale ty si zamedituješ a chvilku ti to funguje. Stejně jako někdo si šlehne modlitbu, někdo sklenku vína, někdo čokoládu a někdo sex. Prostě je chvilku hej. Na klid, pozitivitu najdeš plno "meditací".

Pak jsou ale meditace, které jdou k podstatě. K Seberealizaci. A ty kašlou na vyhledávání pozitivních stavů. Ale paradoxně k nim dojdou, ale až potom, co si projdeš obdobím sraček, které v sobě všichni máme. Nic není zadarmo. Máme v sobě temné kouty a ty musí napřed vyplavat na povrch, bojovat tam, budeš mít chaos, zmatek... ale postupně zároveň větší jasno. Hodně teď "frčí" Mooji. Mrkni na Youtube, bude ti určitě sympatický. Na youtube je plno otitulkovaných videí.

listopadova*
hodnocení

0x

Doporučuji stránky Davida Svobody, kde je možno si tématické meditace stáhnout zdarma. Pan Svoboda má moc příjemný hlas. Poslouchám před spaním. Vřele doporučuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]