Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztřepené cosi u kapsičky batohu

Od: anzionka® odpovědí: 7 změna:

Zdravím dámy a pánové, mám batoh a v něm jakousi kapsičku. Jenže ta kapsička má roztřepené rohy, vizte fotky. Někdo to tak skvěle ušil, že z toho pořád trčí cancoury, které vidíte na fotkách. I když se to zastřikne, tak je to po čase opět roztřepené. Co s tím? Napadlo mě, opálit to zapalovačem, ale nechci si poškodit nebo podpálit batoh. Nebo mě napadlo sekundové lepidlo. Nejsem si však jistá. Jak byste to vyřešili vy? Díky za rady.

PS: Doufám, že to na fotkách jde aspoň trochu vidět.

Roztřepené cosi u kapsičky batohu
Roztřepené cosi u kapsičky batohu #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Ano, podobné otřepy lze jednoduše zatavit zapalovačem. Jen opatrně, ať se nespálíte.

Opatrně nahřát (stačí 1-2s), nitě se spečou a zbytek zmáčknout prsty.

gumidek*
hodnocení

2x

Tak nahřej nad sporákem nějaký hřebík a jím to zatav. Nemůžeš nic popálit. Nebo nad plamenem nahřej ocelovou pletací jehlu a pak to jí jakoby potírej a roztav. Ono se to speče :)

doplněno 21.09.14 12:41:

Klidně šlo nahřát i vydličku (příbor). Jen jeden hrotek.

doplněno 21.09.14 16:56:

;)

hodnocení

Kluci, já se bojím. Nevím, jak dlouho mám nahřívat ten hřebík a celkově, že si zničím batoh. Co když to chytne? Matka mi tvrdí, že to mám jenom zastřihnout a nechápe, že se to bude třepit dál. A když jsem jí řekla, že to zatavím, tak se na mě dívala jako na blázna se slovy, že mi chytne batoh. Nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl a navíc ani nevím, jestli doma najdu nějaký hřebík, ale pletací jehlice určo ne.

doplněno 21.09.14 12:59:

Vidíte, tohle mě nenapadlo, vidlička. *smich*

ben®

Dobrý den, normálně to zastřihněte asi tak na 1 cm (bude menší škvarek), potom vezmete zapálený zapalovač a těsně pod ten zbytek přiložíte - během sekundy se to zataví a fouknete na to. Zapalovač se uhasí sám a batoh hořet nebude, když budete škvařit jen ty chloupky. Nic nebezpečného to není, když na ten škvarek nesáhnete hned za horka. Zdravím!

P.S. Ono to nezačne hořet plamenem, ale jen to začoudí.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, ten koutek si namočte, a zapalovač k nitkám jen přibližte, ani se nemusí dotýkat ohně a bleskurychle se zataví, pak to uhladit třeba lžící, nebo rukou, mám několikrát ozkoušené i na pásku z podobného materiálu. Sekundové lepidlo bych nezkoušela, to jak zatuhne, tak se odlamuje i s látkou :)

hodnocení

Už jsem to nějak zvládla, zastřihla jsem to a ty velký cancoury odstřihnutý nejprve na zkoušku zkusila "zatavit", abych viděla co to bude dělat. Pak už jsem se normálně odvážila. Šlo to docela dobře, snad už se to nebude třepit. Díky moc za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]