Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VŠI - jak se jich zbavit

Od: pjpj* odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte mi nějaký výborný prostředek, který by působil preventivně proti vším. Dcera je přivezla z tábora, zlikvidovali jsme je, udělali jsme generální úklid celé domácnosti a dnes jsem jí prohlížela hlavu a opět jsme jednu velkou veš vyčesali. No jsem úplně zoufalá. Je evidentní, že některá kamarádka vši má pořád.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

losmajos*
hodnocení

1x

No je opravdu hrůza se jich zbavit to vám opravdu nezávidím :-D no mě lehce pomáhal šampón proti vším ale nic moc hodněkrát jsem slyšel že pomáhá šampón proti vším pro psy myslím že někdo z rodiny to zkoušel a opravdu to funguje efektivněji jinak asi vyčesávát a vyčesávat :) hodně šteští! ;)

hodnocení

1x

Vůbec nemusí být evidentní, že má vši kamarádka. To, že jste zlikvidovali živé tvory ještě neznamená, že jste zlikvidovali celý problém. Je to jako s ostatními parazity. Zničíte živé, ale vajíčka mohou zůstat. Pokud jsou hnidy na vlasu do jednoho centimetru od hlavy, jsou v hlavě i živé vši. Ty totiž vajíčka kladou právě do takovéto vzdálenosti.

Prvně dceru omluvte ze školy. Nahlaste problém škole, myslím dokonce, že jste povinni to udělat. Potom vyzkoušejte jiný přípravek, proti stávajícímu můžou být vši již imunní. Je potřeba BÝT DŮSLEDNÍ a dodržovat postupy podle navodu a pečlivě hlavu prohlížet, vyčesávat a podobně. Je pravděpodobné, že pokud má vši jeden člen domácnosti, že je budou mít i ostatní, ale není to pravidlo.

Nejzaručeněji vši zlikviduje ostříhání hlavy na ježka 1 cm, to vším neprospívá a odejdou, ale to asi není rada, vím.

Buďte opravdu důslední, pokud neodstraníte všechny hnidy, veš se může po dvou týdnech vylíhnout, přestože se zdá, že již nejsou... Za vši se nemusíte stydět, je to běžný problém nezávislý na prostředí (hlavně se však vyskytuje v dětských kolektivech). Je to jen parazit, stejně jako komár.

hodnocení

0x

Nám se osvědčilo přidávat k normálnímu šampónu při mytí kapku tea tree oil. Nevoní to vším, nevoní to lidem, ale není to nijak zásadní zápach. Epidemii ve školce jsme přečkali bez úhony. Ale mluvím pouze o prevenci ne o likvidaci vší.

marfusa*
hodnocení

0x

Známá si pořídila elektrický hřeben proti vším. Hubí asi jen vylíhlé, jestli taky hnidy, to nevím. Našla prodejce na internetu.

paw*
hodnocení

0x
Sampon proti vsim z lekarny. Tim umyt hlavu cele rodine. A pak uklid.
Nijak se toho nedeste, vsi jsou kazdou chvili a je to dost bezna vec. Aspon co mlada rika. V lekarne denne aspon 4 lidi se ptaji na sampon :) .

aaella*
hodnocení

0x

Zkuste Paranit, ale je to opravdu, speciálně u holčiček, běh na dlouhou trasu, pokud má dcerka dlouhé vlásky. K tomu Paranitu v lékárně přidávají i speciální hřebínek na vši. Stojí okolo 290,-Kč (plus, mínus). Je potřeba aplikaci po týdnu opakovat, a pravidelně kontrolovat. Syn si nosil vši ze školy první 4 roky neustále, naštěstí měl ježka, takže u něho byl problém za chvíli vyřešený, ale dokud chodil do družiny, tak jsme vši řešili pořád. Dcera si vši přivezla z lanového centra (helmy), tam to byl dlouhodobější problém, má delší vlásky a vyčesávání stálo za to.

pb®
hodnocení

0x
Sprej Diffusil nebo šampon Orthosan, obojí je pro zvířata, stojí necelou stovku, je na několik použití a je opravdu účinné. Hnidy musíte vyčesávat všiváčkem, ty jsou vůči většině přípravků odolné. Dceru poučte, že pokud nechce mít vši, musí si od ostatních držet odstup, nestrkat k nikomu hlavu, nepůjčovat si čepice. Prohlédněte se celá rodina. Nějaké velké gruntování je zbytečné, vši žijí jen ve vlasech, nikde jinde. Hnidy z vlasů samy neodpadnou a živá veš bez sání krve je do pár hodin dehydrovaná a do jednoho dne uhyne.

tematapeak*
hodnocení

0x

Tak s tímto problémem jsme se setkali již před letními prázdninami,jak u holky tak u kluka.Ve finále je chytla i žena a to má vlasy s délkou přes 50cm.Začli jsme paranitem,po 8 dnech aplikovali nanovo,mezitím žena vybírala hnidy dětem.Nic nepomohlo,opět se objevili.Koupili jsme Všiven,jak šampon tak sprej.To už jsem objevil veš i u ženy,ta z toho byla na mrtvici.Nakonec jsme koupili difusil,tak ten aplikujem už jen preventivně.Děti i žena si obden vyčesávají hlavy všiváčkem a obden jim žena probírá hlavu.Já na to nemám nervy,je to běch na dlouhou trať.Taky si myslím,že pomáhalo,že každý den si všichni namáčeli hlavu ve vaně při koupání,vždy tak 10 minut,aby je utopili.Nemyslím si že máme vyhráno ,je to i o prevenci,ale doufám,že nebude muset jít žena nakrátko...:)

ajany

Má dcera má vlasy až po zadek, řešily jsme to několikrát, šampon z lékarny nestačil, nakonec zabralo, když jsem jí na noc potřela za ušima, za krkem a kam se dalo obyč. Tee tree olejíček a vzala si na to čepici. Ten puch přes noc opravdu nepřežili a myslím, že zmizeli i z polštářů. Preventivně ještě několikrát aspoň trochu občas "navonět" vlasy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]