Vařené hovězí maso,na co použít?

Od: Datum: 17.09.14 18:06 odpovědí: 10 změna: 18.09.14 16:35
avatar

Dobrý podvečer všem přítomným kuchařům,

Dnes jsem vařila hovězí vývar na cibulačku,použila jsem žebro s kostí i bez,obvykle je to maso šíleně tuhé i po mnohahodinovém vaření,ale dnes je jak máslo.Ráda bych ho ještě nějak zpracovala a kromě klasiky křen hořčice chléb,mě nic nenapadá a na omáčku typu křenová,koprovka zas nebudu mít vývar,který použiji na cibulačku.Měli by jste nějaké rady? Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.09.14 18:17
avatar

Úžasná bulharská pomazánka: Maso namlít se vším všudy, se šlachami, s blánami. Namlít i kořenovou zeleninu z polívky a uvařenou bramboru + majonéza, nastrouhané 2 okurky, rajský protlak. Přisolit, připepřit. Je-li potřeba dokápnout polívky. ;) Ta brambora, brambory, jsou nutné, pomazánka je vláčná a soudržná. Zeleninou a vlastně všemi komponenty je pomazánky dost velký kopec. Úžasné pomazánky! Veka nebo opečená veka a bezchybná večeře nebo pohoštění pro návštěvu.

doplněno 18.09.14 06:55:

Marečku, za komančů se tahle pomazánka prodávala všude. Recept z nějaké výrobny vynesla známá maminky a my ji začali dělat doma, protože ke každému nákupu masa se musel koupit buď bůček nebo hovězí, které nikdo ani moc nechtěl. Dnes občas tuhle pomazánku, za nekřesťanské peníze, vidívám na váhu, ale nikdy jsem si ji nekoupila. Je lépe ji dělat z vlažného masa. A namlít všecko, i cibuli i česnek. A naředit vlažnou polkévkou. Stojí za to vyzkoušet.

doplněno 18.09.14 10:45:

Vůbec netuším, jak dlouho vydrží, protože jsme ji snědli hned. A když už jako dospělá jsem přijížděla domů, maminka ji pro mou rodinu udělala a také jsme ji hned snědli. ;) Ale když budu uvažovat, tak to bude jako bramborový salát s majonézou. Nějak tak.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 17.09.14 18:21
avatar

Tak to zní velmi chutně,děkuji za tip,vůbec ji neznám,takže vyzkouším*palec*

Jak dlouho asi vydrží?

doplněno 17.09.14 18:23:

...teda myslím,když ji někdo hned neslupne :-D

Datum: 17.09.14 19:03

Tuhé maso u hovězího snad nevadí, prostě to k tomu masu patří... těžko čekat, že se bude rozpadat jak kuřecí prsa. Pokud máte zdravé zuby, není s tím problém. Osobně to od hovězího čekám, že to bude... prostě kus masa :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.09.14 19:32
avatar

To je zvláštní, žebro jsem nikdy tuhé neměla. Vařené hovězí mám nejradši s bramborem a tatarkou. Většinou si k tomu nakrájím rajče nebo pár koleček salátové okurky.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.09.14 11:23
avatar

Umleté vařené hovězí maso je skvělý základ pro náplň do pirožků z listového těsta. Na másle se zpění cibulka, zasype hladkou mouhou a po chvíli se zalije vodou nebo vývarem = cibulový bešamel. Po zchladnutí se přidá umleté maso ( možno přidat i kousek uzeného či špekáček ), okoření se a promíchá. Listové těsto se rozválí, rozkrájí na čtverečky které se plní, případně lze použít překlápěcí vykrajovátka, potírá se rozšlehaným vejcem. Náplň by měla být pikantnější, aby chuť vynikla. Zbyla náplň se může zmrazit a použít příště.

Je to skvělé, jen kvůli ceně hovězího dělám slané náplně z jiného masa, nebo uzeniny.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.09.14 12:01
avatar

Za totáče se prodávalo v restauracích vařené hovězí, k tomu brambory a tatarka. Dávala jsem si to ráda. Stálo to 4,60. Dneska už jsem to dlouho nikde neviděla.

Kromě toho bych podávala vařené hovězí s bramborem a špenátem, s bramborem a dušenou mrkví.

Případně různé masové pomazánky či také možno dnes už opomíjené hašé. Maso pomelete, dáte na osmaženou cibulku, podusíte, přidáte česnek, dochutíte - sůl, pepř a zamícháte do toho 1 - 2 vajíčka. Někdo přidává i sekanou petrželku. Vzhled, po pravdě, nic moc, chuť vynikající.

A pokud se Vám z toho nic nelíbí, klidně to pomelte do sekané, nebo karbanátků. *placni* Jaga.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 18.09.14 15:36
avatar

Jééé, hašé! O tom už jsem hodně dlouho neslyšela. V jedné školce ho stará paní kuchařka občas dělávala. A bylo skvélé. Děcka ho milovala.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: host
Datum: 18.09.14 16:16

jen doplním: když se mele hovězí maso v ručním mlýnku na maso (Porkert), tak se nakonec ještě do mlýnku strčí půlka starého tvrdého rohlíku, který mlýnek vyčistí a všechno maso projde mlýnkem a vevnitř nic nezůstane. Musí se šetřit i dnes, že? (Také se dřív vymazával plech papírem od másla, aby se papír nevyhodil jen tak a ulpělé máslo se ještě použilo).

Masové haše s vajíčkem - oblíbené jídlo když někdo třeba nemohl dobře kousat (od zubaře, bolest v krku apod.).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.09.14 16:35
avatar

Ano,melu na ručním mlýnku a tento trik znám,někdy tam šoupnu klidně i chleba.Taky nemám ráda plýtvání...

Datum: 18.09.14 16:33
avatar

Všem moc děkuji za tipy,vidím to pro dnešek na hašé,měla jsem ho taky naposled jako děcko,nebo s dušenou mrkví.

Pomazánku,ale určitě brzy zkusím,na tu se těším,nicméně z této várky potřebuji něco k obědu...Teď karamelizuji skoro hodinu cibuli na tu cibulačku,pěkně jsem si poplakala...

Jěště jednou díky

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.