Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat džem z Hokaido?

Od: julis odpovědí: 5 změna:

Ahoj,dostala jsem pár dýní hokaido,Už jsem některé zpracovala,budu dělat bábovku podle internetu.Napadlo mně z poslední dýně udělat džem.Našla jsem si na netu recepty,ale uvítala bych,kdyby někdo měl recept vyzkoušený a napsal mi ho?A je ten džem chutný?Julie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarous*
hodnocení

3x

podle mě je hokaidó dýně zeleninová, výborná polévka, zapečené brambory apod. prostě na slano. Na sladké zpracování jsou chutnější jiné druhy dýní, spíše "ty velké" - třeba např. muškátová. Radím zkuste kousek hokaidó uvařit v cukrové vodě, kdidně s hřebíčkem, skořicí a uvidíte jestli Vám to bude chutnat nebo ne. Podle toho se rozhodnete, zda se s tím vařit.

lidus*
hodnocení

2x

Z těchto dýní dělám krémovou polévku-já je oloupu, nakrájím na kostičky, trochu polévkového koření a uvařit, pak ponorákem rozmixuji, přidám smetanu, na talíř na kostičky opražený chleba. Zkoušela jsem kostičky posypat třtinovým cukrem, pokapat rumem a upéct-nic moc. Džem jsem nezkoušela a myslím si, že také nebude nic moc. Dýně mi vydrží do ledna v pohodě i na zavřeném balkoně v paneláku.

sebod*

Do džemu přidávám jiné ovoce, aby to dostalo nějakou chuť. Nám chutná třeba s ananasem, nebo s hruškami apod.

hodnocení

0x

jen dodám svůj postřeh: dělal jsem dýňový džus, nebyl špatný a zbylo mi hodně dužiny, kterou mi bylo líto vyhodit. Přidal jsem cukr, gelfix a vznikla z toho marmeláda. Byly toho 3 skleničky, po 2 letech jsem 2 skleničky vyhodil. Nenašel jsem pro tuhle specifickou chuť využití :)

pb®
hodnocení

0x
Podle mně je dýně jen hmota bez výrazné chuti, je třeba k ní něco přidat, aby byla poživatelná. Kdybych z ní měla dělat marmeládu, přidám nějaké kyselejší pikantní ovoce, abych neuvařila jen sladkou hmotu. Třeba rybíz nebo ostružiny. Dýně mi přijde lepší na slano. Dělám polévku, cibuli a kořenovou zeleninu osmahnu na másle, přidám dýni, bobkový list, nové koření, pepř a uvařím, rozmixuju, zjemním smetanou, podávám s osmaženou houstičkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dýně hokaido

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]