Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmensovani odevu

Od: zoufalka odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

chtela bych se zeptat, zda je mozne si nechat nekde zmensit odev o treba presne 1 konfekcni velikost. Slo by o zimni kratky hnedy dubenak, ktery ma uvnitr imitaci beranka a potom mam dlouhy cerveny flausovy kabat. U obou bych potrebovala zkratit rukavy, dale zuzit ramena a zmensit obvod kolem pasu a hrudniku. Cili je kompletne rozstrihat a znovu sesit. Kdysi jsem slysela v televizi, ze v Op Prostejov delavali taveto prace. Myslite, ze by to udelala nejaka radova svadlena?

Nejradeji bych si je koupila nove, ale stejny strih a stejny kabat budou tezko opet prodavat, kdyz je to kupovano pred 8mi lety. Jeden jsem mela z Terranovy a ten druhy z Orsaye. Nejradeji bych jim poslala fotky s rozmery, jestli by nemohli usit ty stejne kabaty co potrebuji do zimni kolekce, protoze jsou moc pekne, ale to by stejne asi nikdo neudelal.

Dekuji za odpoved.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Dobrá švadlena by to nějak zmenšila. Ale je to hodně práce, o dost víc, než ušít nové. A něco snad ani zmenšit nejde (třeba díra pro rukáv v tom "hlavním dílu" je velká a zmenšit dost dobře nejde, protože ten materiál už tam prostě není).

pb®
hodnocení

1x
Dá se, ale bude to velmi drahé, asi jako ušití nového kabátu. Když jsem chtěla všít zip do dětské kombinézy, chtěli za to asi 350Kč, za tu cenu je kombinéza jiná. Co naplat, jsme první generace, která si neváží svého oblečení, neupravuje ho a nespravuje. Obchody jsou plné hadrů mizerné kvality za pár šupů. Trička tak tenká, že je přes ně vidět, špatná technika střihu i šití.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mohla by to udělat schopná švadlena - zkušená a pracující jako OSVČ (ne firma).

Ovšem, práce to bude "jako na kostele" a tomu bude odpovídat asi i cena. No, a co když pak přiberete? Snad najdete osobu ochotnou se s tím párat (to bude na tom asi nejhorší práce).

Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]