Proč smaženice?

Od: Datum: 14.09.14 17:32 odpovědí: 12 změna: 15.09.14 18:00

Smaženici mám z hub nejraději, ale teprve dnes mně při její přípravě napadlo, nebo došlo. Proč se říká smaženice, když houby se vlastně dusí?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: uska®
Datum: 14.09.14 17:35

hmmm, to mě nedocvaklo. Nebude to tím, že smaženice se dělá s vejci a ty smažíte, nikoliv dusíte jako houby? Možná je to hloupost ...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.09.14 17:36
avatar

Je to nejspíš tím, že se tento oblíbený pokrm houbařů připravuje na pánvi...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 14.09.14 18:06
avatar
To je jako byste se zeptala napr.proc rizek nebo omeleta :-D
Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 14.09.14 18:13

No, já se teda přiznám, že houby na smaženici opravdu smažím, mají pak (aspoň podle mě) lepší chuť. Takže je dám na sádlo na pánvičku, osmažím a dám vejce. Takže já dělám smaženici *smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.09.14 20:26

Já bych taky raději smažila, ale mně houby vždycky pustí vodu, takže se dusí. Smažit jdou klobouky masáků, bedel a čirůvek. A na ty jsem už dlouho nenerazila.

Datum: 14.09.14 20:31

Dala jsem vám bodík, když ne za radu, tak za vtipnost!

Datum: 14.09.14 18:14
avatar

Houby samozřejmě nejprve dusíme,aby se zbavily vody a pak do nich přidáme přísady(vejce) a smažíme.

JB

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.09.14 18:17
avatar

Finální úprava je podle mě smažení. To dušení je příprava jedné ze surovin.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: dako®
Datum: 14.09.14 19:14
avatar

Houby se vysmaží, pak se přidají vejce, které se taky smaží, tak proto smaženice ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.09.14 20:57
avatar

Možná vám zamotám hlavu ještě víc ale naše babička a s ní všichni lidé v té vesnici, neříkali smaženice ale praženice. Nepřemýšlím proč se to či ono tak jmenuje.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.09.14 17:39
avatar

Také říkáme běžně smaženice, ale moje tchyně říkávala smaženice - víte čemu? Ty SMAŽENICE bývaly u ní KOBLIHY. *smich* Jaga.

Poprvé mě dostala, když mi řekla: Vem si smaženice. A na talíři ležely koblihy. *ee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.09.14 18:00
avatar

Smaženice je klasika, ale co třeba zkusit tohle? Na pekáč dát trochu másla a angl. slaninu - opéct. Na to rozpůlit suché houby - praváky,suchohříby atd. Rozpůlit, ne nakrájet. Přidat gril. koření a zalít šlehačkou. Péct nejprve zakryté alobalem, před koncem alobal odstranit. Přišlo mi poštou, prý vynikající !

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.