Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč smaženice?

Od: magdalen* odpovědí: 12 změna:

Smaženici mám z hub nejraději, ale teprve dnes mně při její přípravě napadlo, nebo došlo. Proč se říká smaženice, když houby se vlastně dusí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To je jako byste se zeptala napr.proc rizek nebo omeleta :-D
sebod*

No, já se teda přiznám, že houby na smaženici opravdu smažím, mají pak (aspoň podle mě) lepší chuť. Takže je dám na sádlo na pánvičku, osmažím a dám vejce. Takže já dělám smaženici *smich*

magdalen*
hodnocení

Já bych taky raději smažila, ale mně houby vždycky pustí vodu, takže se dusí. Smažit jdou klobouky masáků, bedel a čirůvek. A na ty jsem už dlouho nenerazila.

magdalen*
hodnocení

Dala jsem vám bodík, když ne za radu, tak za vtipnost!

uska*
hodnocení

2x

hmmm, to mě nedocvaklo. Nebude to tím, že smaženice se dělá s vejci a ty smažíte, nikoliv dusíte jako houby? Možná je to hloupost ...

jabraka*
hodnocení

2x

Houby samozřejmě nejprve dusíme,aby se zbavily vody a pak do nich přidáme přísady(vejce) a smažíme.

JB

ladinpraha*
hodnocení

2x

Finální úprava je podle mě smažení. To dušení je příprava jedné ze surovin.

lidus*
hodnocení

1x

Možná vám zamotám hlavu ještě víc ale naše babička a s ní všichni lidé v té vesnici, neříkali smaženice ale praženice. Nepřemýšlím proč se to či ono tak jmenuje.

hodnocení

0x

Je to nejspíš tím, že se tento oblíbený pokrm houbařů připravuje na pánvi...

hodnocení

0x

Houby se vysmaží, pak se přidají vejce, které se taky smaží, tak proto smaženice ;)

hodnocení

0x

Také říkáme běžně smaženice, ale moje tchyně říkávala smaženice - víte čemu? Ty SMAŽENICE bývaly u ní KOBLIHY. *smich* Jaga.

Poprvé mě dostala, když mi řekla: Vem si smaženice. A na talíři ležely koblihy. *ee*

hodnocení

0x

Smaženice je klasika, ale co třeba zkusit tohle? Na pekáč dát trochu másla a angl. slaninu - opéct. Na to rozpůlit suché houby - praváky,suchohříby atd. Rozpůlit, ne nakrájet. Přidat gril. koření a zalít šlehačkou. Péct nejprve zakryté alobalem, před koncem alobal odstranit. Přišlo mi poštou, prý vynikající !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]