Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už nějakou dobu hraji na klávesy, jsem samouk. Doteďka jsem zapisovala co mám hrát jen písmenkama, ale teď jsem se začala učit noty, umím je, ale nevím jak se zapisují, jak mám třeba zapsat, když chci zmáčknout třeba 5 kláves najednou? Co znamená, když jsou třeba 3 noty spojené? prosím o radu, na internetu jsem takové věci vůbec nenašla, děkuji předem
Tak předně se píše zvlášť pravá a levá ruka, každá má svůj řádek osnovy.
Více not zároveň se zapisuje tak, jak mám na obrázku označeno jedničkou.
Spojené noty, tedy myslíte jako u jedničky nebo u dvojky? Jestli jedna, tak je to právě to, že se hrají zároveň.
Jestli myslíte jako u 2, tak to znamená, že se přechází mezi jednotlivými akordy plynule, bez přerušování, tedy např. noty, které jsou stejné se můžou stále držet.
Děkuji moc, jako spojené noty myslím ty jak je ta rovná čárka a z ní vedou třeba 3, nebo 4 noty.
Osminová nota má plnou hlavičku, nožku a praporek. Když je několik osminových not za sebou, spojí se "čárkou", která se nazývá trámec. Je to pak čitelnější. Pěkně je to znázorněno zde: pianovka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.