Ahoj, chci si nechat předepsat HA, ale moji rodiče s tím mají problém. Teď jsem na netu četla, že k předepsání potřebuji souhlas obou rodičů a poprvé můžu jít na gyndu v doprovodu jednoho z rodičů. Jak to teda je? Já se chci chránit, nechci v 16 vozit kočár a po děckách ani netoužím. Myslíte, že by šlo se nějak domluvit s gynekologem nebo mám zkusit zfalšovat podpis? Děkuju za rady.
HA si můžeš nechat napsat sama, pokud je ti víc než 15 let. Souhlas rodičů není potřeba, ten je vyžadován do 15 let.
Je rozumné, že se chceš chránit. Ovšem HA má spoustu vedlejších účinků, nejdřív bych to s lékařem prodiskutovala a nechala si udělat testy na srážlivost krve.
Ahoj, klidně navštiv sveho gynekologa a domluv se snim. Existují i nizkohormonalni antikoncepcni pilulky, které jsou pro mladé divky vhodnejsi. Určitě je vhodnejsi abys HA brala a chranila se, nez v sestnacti planovat materstvi. I ja mam dceru. Zatim malou, ale az přijde ke me pro radu a pomoc, podporim ji.
Ahoj. Podpis rozhodně nefalšuj. Spíše se pokus ještě s rodiči promluvit. Předpokládám, že by Ti HA hradili oni, tak je třeba rozumně o tomto s rodiči komunikovat.
Když v patnácti začneš brát hormonální antikoncepci a budeš ji brát celý svůj plodný život, co myslíš, že ti to udělá s tvým tělem? Nebo máš dojem, že hormonální antikoncepce je bezriziková? Podpis nefalšuj, nechovej se jako rozjívená školou povinná puberťačka. Toto není známka tvé psychické vyzrálosti.
Známka její psychické vyzrálosti tkví právě v tom, že se chce chránit! Ta holka má rozhodně víc rozumu než rodiče. Souhlas rodičů není potřeba. Klidně si k lékaři zajdi. Pokud nepotřebuješ, aby ti rodiče antikoncepci hradili, nemusí o tom ani vědět. Když to vezmu sebe, tak jsme na střední škole většina s antikoncepcí začala právě kolem 15 - 17 a teď už moc bezdětných nezbývá. Nastartovat cyklus po vysazení antikoncepce po dlouhodobém užívání zpravidla trvá, riziko embolie existuje.. Ale přijde mi pořád mnohem nebezpečnější složení potravin a třeba kuřáci si prokazatelné kouření vymluvit také nenechají.. doplněno 11.09.14 20:28: Já jsem přece nenapsala, že je bez rizika. Slečna se svobodně může /musí rozhodnout sama. Co plastika prsou? Kolik žen jí podstupuje a kolik umřelo? Co porod? Větší riziko embolie mi přijde i u úrazů - zlomenin. Chemie v potravinách a kolem nás je zabiják pomalý.. Ale třeba o to jistější.. Všude spousta rakoviny a nádorů a to ve všech věkových skupinách. Hodně trávicí ústrojí. Dle názoru doktorů to je právě tím. doplněno 11.09.14 20:31: Ta neplodnost jde ruku v ruce spíše s rostoucím věkem prvorodiček. Na druhou stranu medicína pokročila a proto mnoho páru, které by byly dříve odsouzeny k tomu, že nebudou mít děti, je mají..
martinaa*
Jenže složení potravin za normáních okolností z minuty na minutu nezabije ani doživotně nepostihne 17-letou holku. Všimněte si, kolik párů řeší neplodnost. A stále jich přibývá.
doplněno 11.09.14 20:31:
Vím, sama jsem HA měla 10 let a až teď po vysazení a setkání s gynekologickými kapacitami pořádně vidím, co je to svinstvo. Nevím tedy, jestli bych v tom třeba svoji dceru podporovala.. máte pravdu, že rakovina střev a konečníku je u nás velmi rozšířená, ale taky se podívejte, JAK jíme. Kde jinde máte hutné omáčky, knedlíky, všechno s jíškou, kila těžkého vepřového masa, litry piva? V tom jsme fenoménem - bohužel smutným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.