Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, dnes ráno sa nám stal v rodine taký "drobný" trapas a chcela by som sa s vami poradiť. Mám dvoch synov, 5 a 11 rokov a starší syn nás s manželom dnes ráno nachytal pri pohlavnom styku. Deti chodia kvôli škole spať okolo desiatej večer, takže s manželom si nájdeme čas na spoločné chvíľky buď v noci alebo skoro ráno. Zrovna dnes sme si s manželom našli čas ráno okolo šiestej, pretože deti u nás vstávajú až po siedmej a o pol ôsmej ich manžel vozí do školy. Stalo sa ale, že starší syn asi pred pol siedmou vošiel do našej spálne pretože nemohol spať lebo vraj ho bolela ho hlava. S manželom si spálňu niekedy zamykáme ale priznávam že sa občas stane že jednoducho zabudneme. Viem že to bolo teraz asi naša chyba ale snažíme sa byť vždy potichu a využiť len vhodné chvíle. Ale stalo sa. Syn nás zrovna prichytil pri takej polohe že mu to muselo byť hneď všetko jasné (manžel bol zozadu). Keď otvoril dvere a zbadal nás tak zostal ako obarený a keď som sa ho spýtala čo potrebuje, tak zatvoril dvere a odišiel naspäť do izby. Pri raňajkách s ním potom nebola velmi reč a ledva mi odpovedal. Do školy ho manžel nakoniec zaviezol ale teraz tŕpnem či sa s ním mám o tom po škole porozprávať alebo to nechať plávať. Myslíte že má zmysel niečo mu okolo toho vysvetľovať? A ak áno tak ako? Nechcem aby mal z toho traumu. Mám mu vysvetliť, že s manželom mávame svoje potreby či mám zvoliť iný prístup a nejako sa vyhovoriť? Manžel to nejako nerieši, hovorí len že nič sa nestalo, ale ja mám z toho dosť zlý pocit. Ďakujem všetkým za rady, Marianna
A co mu chcete prosím vás v dnešní době vysvětlovat? V 11 letech? Spíš mu vysvětlete, že není slušné někam vejít bez zaklepání a že vy s manželem potřebujete mít také své soukromí... Starý je na to váš syn už dost. Do vašich intimností mu nic není. Já své rodiče taky jednou nachytal plus mínus v podobném věku a trauma ani žádnou jinou újmu jsem z toho neměl. A jak já tak ani rodiče to neměli potřebu jakkoliv řešit.
úplně normální. Nepropadejte panice, ono se zase tak moc nestalo. Si představte situaci, kdy v ložnici v dětské postýlce spí malé mimino. Pak se stane že jste zrovna v nejlepším a z postýlky se najednou ozve : Já se chci taky tulit.
Nás děcka nachytaly taky několikrát a nejenom nás. Jednou načapaly jakési dva, co si to rozdávali v autě. Jednou jsme šli celá rodinka po lese, no a tam taky byli dva zrovna v té správné pozici, kdy bylo vidět úplně všechno. Já jsem jen rodinku otočil na druhou stranu a šli jsme pryč. Děckám jsem vysvětlil, že se nic špatného nědělo a že slušný člověk v takové chvíli nic nevidí a nic neslyší.
Proto vám radím : vysvětlete děckám, že se nic špatného nědělo a že slušný člověk v takové chvíli nic nevidí a nic neslyší.
Ahoj. Fakt dost dobré téma. A perfektní odpovědi. Jak je mým možná až divným zvykem, přidám krátce. Bylo tu asi 2x hovořeno o zaklepání před vstupen do ložnice. Můžete to samé slíbit i tomu svému staršímu synkovi. Za pár měsíců, tím zabráníte jiné podobné trapárně. Třeba s onanováním mladého pána. Přeji příjemné dětství, s vaší ,,drobnou havětí,,. Ahoj.
Dobrý den, raději počkejte, s jakou náladou se syn vrátí ze školy a podle toho se zařiďte. Možná byl rozespalý a nebude si to pamatovat nebo si nebude jistý tím, zda to byl sen nebo skutečnost.
Pokud se o tom budete chtít bavit (a i on), tak mu vysvětlete, že je to normální, když se mají lidé rádi (a to Vy s tatínkem se rádi máte) a patří to k životu ve spokojených rodinách. Zdravím!
Tak já bych tohle nechala na manželovi. Přeci jenom jsou to dva chlapi. Ať si na něj udělá chvilku volna, jdou spolu něco dělat a když se náhodou naskytne příležitost, tak můžou na tohle tema zabrousit. A určitě bych v tom nehledala nějakou vědu. Sex patří k životu stejně jako to, že jíme, dýcháme, chodíme na záchod apod. Takže trauma z toho kluk mít nemusí. To spíš ho máte naprosto zbytečně Vy.
Nebojte to se vstřebá, sama o tom bych na Vašem místě nezačala mluvit, jedině, že by o tom chtěl mluvit syn , tak bych o tom s ním pak určitě mluvila.
Náš mladší syn-je mu 12let, tak ten nás jednou skoro nachytal. Slyšela jsem kroky po schodech dolů a hned jsem se zakryla i manžel. Vlítl do ložnice, že má v pokoji komára a že chce Rejd))tak na nás chvilku hleděl jak na něj civíme oba s peřinou pod nos. Druhý den ráno mi říkal, mami , že už to neděláte? A já prej co? A on no tamto, protože jestli jo, tak ti půjdeš do kláštera a tatku nechám na veterině vykastrovat))Tak jsem ho ubezpečila, že klášter mi nehrozí. Jinak řekl to s humorem, takže jsem ho za ta slova nekárala, ale pobavil mně.
Myslím si, že syn se o tom nebude chtít bavit s Vámi jako s ženou, pokud máte pocit, že by to chtělo si s ním promluvit, tak by to měl udělat spíš manžel. Asi by mu měl vysvětlit, že se prostě máte rádi a tak někdy takovéhle věci děláte a není to nic špatného a že vás to mrzí, že to viděl, tak aby se na vás nezlobil popř. se ho zeptat na to, proč je z toho tak flustrovaný nebo co mu na tom vadí a vysvětlit mu to. Asi bych to také více nerozmazával, jak již bylo řečeno, stejně tak, jako je to trapné vám, tak to bude trapné i jemu (možná i víc).
Ďakujem vám veľmi pekne. Pred hodinkou sme sa k tomu so synom dopracovali keď sa vrátil zo školy. Začal s tým úplne sám od seba. Asi mu to našťastie nejako prešlo hlavou. Snáď o tom nerozprával kamarátom. Takže vo výsledku sa ma len spýtal či to čo sme dnes ráno robili je "TO" Takže mali ste pravdu že informovaný asi bol. Povedala som mu jednoducho že sme mali s manželom sex pretože sa máme navzájom stále radi a je to medzi všetkými dosplelými úplne normálna vec keď sa majú takto radi. Syn mi potom len spôsobil trošku šok keď sa hneď na to spýtal že či ma to nebolí lebo vraj ma už raz ráno počul asi kvôli TOMU "plakať"
A to sa snažíme s manželom naozaj dávať pozor aby deti nič nepočuli. Takže trápne to možno nebolo ani tak pre neho ako skôr pre mňa. A na záver sa ma už len spýtal že či TO dospelí musia robiť často a či pri tom musíme vydávať tie čudné zvuky. Tak na to som mu ale naozaj nevedela odpovedať. Celá som sa červenala
Povedal že on sa teda radšej spýta ocina keď sa vráti zo služobnej cesty. Asi na to budem musieť manžela pripraviť lebo on na takéto debaty nie je (nakoniec ani ja nie)
K těm spolužákům: bohužel, člověk by se někdy divil, co z nich vypadne. Zůstala jsem jednou jedinkrát za svého pětiletého působení ve škole stát s otevřenou pusou dokořán a nezmohla se na slovo. Páťák totiž v hloučku ve své třídě, tzn. nejen parta či kamarádi, pěkně nahlas pronesl: "Naši jsou na tom úplně závislý, dělaj to furt. Až budu velkej, tak taky budu m***t jak vo závod!"
Ale pokud z toho měl Váš syn trochu šok nebo byl zmatený a dumal nad tím, tak tohle asi nehrozí
To je celkom vtipné Dúfajme, že ten náš toho medzi spolužiakmi veľa nevykecal aj keď zvedavý je až príliš ako asi všetky deti v tomto veku. Len dúfam že o tom nebude rozprávať mladšiemu bratovi, to by bolo potom otázok a vysvetľovania
A priznám sa že neviem či zostal zaskočený viac kvôli tomu že nás s manželom pri tom pristihol alebo kvôli tomu v akej polohe nás videl. Keby sme boli na sebe pod perinou asi to pred ním nejako ukecám bez zbytočných otázok ale nás videl bez periny a tak tak že manžel bol vo mne zozadu. Asi mu to preto bolo hneď všetko jasné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.