Jak upravit vatovce

Od: Datum: 04.09.14 15:54 odpovědí: 5 změna: 04.09.14 17:09
avatar

Dobrý den, letos mám šťastný houbařský rok. To ta Sázava. Mimo většího množství ryzců pravých a pstřeně dubového /jiná otázka/, jsem tam našla i 4 krásné veliké vatovce. Objevila jsem je z vlaku, když jsem koukala po krajině. A pak jsem se pro ně vydala asi 500 m. Jinak to nešlo, než po kolejích. Vpravo skála, vlevo sráz. I když jsem starý neznaboh, modlila jsem se, aby nejel vlak. Nebylo kam uhnout. No a skutečně žádný vlak nejel.

Ale jak to nadělení upravit? Vatovce jsem už kdysi jedla, obaleného jako řízek. Bylo to dobré. Dcera nyní recept doladila tím, že houbu okořenila gril. kořením a do vajíček na obalování přidala mletou papriku. Jedli s chlebem a tatarkou či dresingem.

Znáte nějaký jiný recept na přípravu vatovce?

A ještě se zeptám - mohu tuto houbu dát zamrazit? Najednou to všechno nesníme. Zajímalo by mě, zda mohu dát do mrazničky plátky hub. A zda jen pokrájené, či už obalené. Co myslíte?

Sehnala jsem si figurantku, nikdo se nechtěl dát vyfotit, já ani dědeček. Tady vidíte polovinu našeho úlovku. Další 2 koule ještě máme. Dcera si jednu vzala, snacha nechce. Poraďte mi, prosím, co s tím.

Je to vynikající houba, ale brala bych ji v množství tak půl kila na měsíc celoročně a ne 4 koule najednou. A pak dlouho nic.

Děkuji všem, kteří mají nějaký nápad, jak vatovce upravit a taky, jak ho uchovat na horší časy. *palec* Zdraví Jaga.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.09.14 16:17
avatar

Já bych tu houbu nakrájela, obalila a zamrazila, ale nevím. Nikdy jsem tento druh nejedla.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.14 16:25
avatar

Týýýjoooo, to jsou věci! *sok* Zamrazuji houby syrové, nijak je nedusím, nevařím. Když je chci použít, tak jsou měkké, jako slimáci. Tak si myslím, že by tyhle houby dopadly také tak. Byly by plné vody. Ale zase z druhé strany, žampiony takové nejsou, ty jsou po rozmražení mnohem tužší. Předsmažit a zamrazit? ;) Věčná škoda, že nejsi blíže. Za takovouhle houbu bych byla nesmírně vděčná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.14 16:35
avatar

Podělila bych se klidně, babičko, je toho na nás hodně,ale opravdu ta děsná dálka. Škoda. Zkusím ještě sestru a pár kamarádek po okolí. Jinak to zamrazím, ale nevím, jak. Jaga.

Datum: 04.09.14 16:55
avatar

Nakrájet, obalit v trojobalu a usmažit, já bych to jedla v každé ruce "řízek", sice by mi pak bylo těžko ale já bych to vydržela. Pokud by zbylo tak bych nakrájela, neobalovala ale každý plátek proložila mikronenem a šup do mrazáku - obalovala bych ne moc rozmrazené a možná i usušila (usušené, namlet a přidávat do polévek nebo pod maso). Jsme velká rodina u nás by to nebyl problém. Jak já vám závidím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.09.14 17:09

Přidám jeden dietní *smich* recept . Nakrájet na kostičky cca 1 x 1 cm a "vyškvařit" na sádle. Posolit a uzobovát...

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.