Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit. Je mi 23 let,mám tříletou dceru,partnera,chodím do práce a starám se o domácnost(tedy pokud mám na to ještě sílu). Jsem pořád unavená i když naspím dost hodin,většinou nemám ani čas třeba po obědě si jít odpočinout i když bych ráda. Ráno mě ani nevzbudí budík,takže kolikrát zaspím a potom vše doháním. Léčím se se štítnou žlázou,ale pan doktor mi řekl,že to není tím,zkoušela jsem i magne B6 a nic. Tak prosím o radu,s čím se to trápím a jak s tím naložit. Moc děkuji za odpověd. Lucka
... dostatek vitamínů a minerálů v krvi ještě neznamená, že vám nechybí. Krevní řečiště je jako dálnice a dopravuje minerály a vitamíny z jednoho místa na jiné, tzn bere je tam, kde momentálně nejsou potřeba a dává je tam, kde momentálně chybí. Takže dalo by se říci, že pokud je těchto látek v krvi dostatek, může to znamenat, že tyto látky v těle chybí. Ono těch vitamínů není nikdy dost a pokud máte hypofunkci štítné žlázy, je únava hlavním příznakem tohoto onemocnění, které vyplývá z nezdravého životního stylu, překyselení organismu a rozhození hormonální rovnováhy. Tu lékaři léčí předepisováním hormonů na úpravu jejich hladiny a pokud člověk nezmění radikálně životní styl a zásady zdravého stravovaní, jejich léčba je potom trvalá. Po roce 89 se drasticky změnil jídelníček obyvatel a tyhle civilizační onemocnění, stejně jako cukrovka, vysoký tlak, rakovina atd atd jsou jeho důsledkem. A složení stravy se neustále mění k horšímu, přírodní látky jsou nahrazovány chemií, takže člověk se nemůže ani divit, že bez dokonalého výběru stravy člověk sám na sobě vlastně páchá dobrovolně sebevraždu. A dílo dokonají ještě doktoři, kteří nám tu chemii ještě předepíšou, prý na uzdravení
Dobrý večer.Partner by Vám měl pomáhat,jestli to nedělá.A nenechávat vše na Vás.Na únavu dodržujte pitný režim.Kupte si železo s vitamínem C.
Souhlas s tím železem, ale v tabletkách má mizernou vstřebatelnost, jen zatíží trávení. Chce to si pravidelně vařit jáhly - kaši, obsahují hodně železa i jiných důležitých prvků. Celkově jíst více obilnin. Také přidat do jídelníčku další potraviny obsahující železo, rostlinného i živočišného původu. K tomu třeba do polévky česnek (vitamín C). Vyhýbejte se jakékoliv chemii, cukru, umělým sladidlům, i lehkým drogám, kořeněným jídlům, práškům. To vše překyseluje. Pozor na příliš moc mléčných výrobků - mléko a defakto i nadbytek vápníku ničí v organizmu železo. Nedostatek železa potom vede k omezení funkce jater, snížení výkonu srdce a celkové únavě. Pokud je nejhůř, uvařte si čaj "zeměžluč", posiluje játra, lze běžně koupit. Pít jen občas. Myslete na to, že jako žena potřebujete denní dávku železa zhruba 2x vyšší než muž, v době těhotenství potom i mnohem více.
Dlouhodobý akutní nedostatek železa je nebezpečný hlavně z toho důvodu, že způsobuje autoimunitní onemocnění - štítná žláza, cukrovka, roztroušená skleróza, u mužů často alopecii. Je zde i možnost, že máte např. nedoléčenou boreliózu nebo jinou podobnou nemoc. Potom jsou i jiné, méně pravděpodobné příčiny únavy, ale to už bych moc hádal a možná zbytečně strašil. Pro celkovou diagnostiku není dost informací.
kamarádka byla hrozně unavená pořád, zadýchávala se, přibrala, a nakonec to byla právě ta štítná žláza - nižší funkce. Od té doby, co bere na to denně léky, tak její smrtelná únava vymizela, zůstala jen " normální " - práce, děti, domácnost..
ještě mě napadá, jaký máte tlak? já mám hodně nízký a jsem unavená už od puberty na koleji mi často ostatní mlaďoši nabití energií nechtěli ani věřit, že sotva vylezu z postele a doploužím se do školy
Zdravím. Mě osobně velice pomohla změna stravování. Dokud jsem jedla co jsem chtěla,tak jsem byla věčně unavená, nic se mi nechtělo. Do všeho jsem se musela přemlouvat. Na doporučení lékařky jsem začla užívat magnesko navíc, ale zlepšení nepřicházelo. Pak jsem razantně omezila příjem pečiva, sladkostí a přidala více ovoce, zeleniny, luštěnin, kvalitního masa a zdravých tuků a potíže vymizely. Nejvíce mě dokázal povzbudit způsob stravování dle Antonie Mačingové. Mě to velmi pomohlo.
Klidně Vám ty léky na štítnou žlázu nemusí sedět a problém je na světě. Doktor řekl, že to není tím? A nebo se mu nechtělo to prostě řešit. Viděla bych to na špatné léky. Možná máte nízkou dávku a proto ta únava. Ale nejsem Váš endokrinolog a tak se můžu jen domnívat. Kolik máte TSH a FT4? Je to samozřejmě Vaše soukromá věc a nemusíte ji tady psát, ale možná bych Vám trochu s jistotou uměla napsat, jestli by to mohlo být vážně těma lékama.
A pokud sem napíšete ty výsledky tak ještě jaké léky berete + číslo mikrogramů levothyroxinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.