Vepřové sadlo

Od: Datum: 30.08.14 17:47 odpovědí: 6 změna: 31.08.14 07:14
Poradte prosím, kdo ma zkušenost se s vařením sádla, jaký je rozdíl po uskvareni sádla hrbetniho a plstniho?
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.08.14 17:54
avatar

Rozdíl je v tom,že ze hřbetního jsou po vyškvaření škvarky,z vnitřního ne.

Já osobně škvařím škvarky ve skleněné varné míse v mikrovlnce.Jen je potřeba víko nechat trochu nadzvednuté(podložkou) aby odcházela pára.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luckaa12
Datum: 30.08.14 18:10
Škvarky OK, a jakost sádla je stejná jako hřbetní? Barva i konzistence jako u hrbetniho? Díky moc
Datum: 30.08.14 18:16
avatar

Dokonce přidám koupené sádlo,které je lisované za studena,kvalita se srovná.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cuca®
Datum: 30.08.14 18:16
avatar

Prsnim sádlem se kazdy dřív pokud vim mazal :)

Mame zabijacky, ale uprimne receno, v kuchyni se u toho moc nezdrzuji, kazdopadne střevní sadlo se vyskvari a pridava do krup atd.

Prsní je levnější? Hlasuji pro hřbetní, skvarky mňam, pomazanka z nich taky super.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.08.14 18:55
avatar

U nás se dělilo sádlo na dva druhy,střevní nebo vnitřní sádlo z vn.orgánů a potom sádlo normální ,podkožní a bylo jedno zda-li je ze hřbetu nebo z části břicha.Navíc na hřbetu snad žádné ani nebylo!Škvarky z vnitřního se semleli a přišli do výroby (jitrnice a hlavně jelita!).Jinak sádlo se nevaří to se škvaří!Ve velkém v kotli,podleje trochou vody,přidá se špek a míchá a míchá a míchá,nesmí se připálit,pak ztrácí na kvalitě! V menších množstvích v domácnosti se může podlít mlékem -mají pěknější barvu a nepatrně lěpší chut (škvarky i sádlo) a postup je stejný!Nesmí se přepalovat!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.08.14 07:14
avatar

Naprostý souhlas s Dieselem. Do posledního písmenka. *palec* Když škvařívám doma sádlo, na chleba ke kvašákům, ke konci topení, smažení, přidám větší hrst na kostičky, uzeného špeku. Na tom klidně mohu přežít léto. :-D Náš tata přidával ke konci topení napůl rozříznutou cibuli.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.