Nejste přihlášen/a.
Rozdíl je v tom,že ze hřbetního jsou po vyškvaření škvarky,z vnitřního ne.
Já osobně škvařím škvarky ve skleněné varné míse v mikrovlnce.Jen je potřeba víko nechat trochu nadzvednuté(podložkou) aby odcházela pára.
JABRAKA
U nás se dělilo sádlo na dva druhy,střevní nebo vnitřní sádlo z vn.orgánů a potom sádlo normální ,podkožní a bylo jedno zda-li je ze hřbetu nebo z části břicha.Navíc na hřbetu snad žádné ani nebylo!Škvarky z vnitřního se semleli a přišli do výroby (jitrnice a hlavně jelita!).Jinak sádlo se nevaří to se škvaří!Ve velkém v kotli,podleje trochou vody,přidá se špek a míchá a míchá a míchá,nesmí se připálit,pak ztrácí na kvalitě! V menších množstvích v domácnosti se může podlít mlékem -mají pěknější barvu a nepatrně lěpší chut (škvarky i sádlo) a postup je stejný!Nesmí se přepalovat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.