Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád zalepená solnička

Od: pavlah odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu - mám klasickou stolní solničku ze sady i s pepřenkou. Mám problém, že solnička je pořád zalepená. Otvory kovového víčka kterými má sůl propadat při sypání se zalepí až nimi nic nepropadne.

Zkoušela jsem solničku odmastit, vyčistit, vyměnila sůl, pak jsem podezřívala vhlkost od vaření v kuchyni, tak jsem solničku dala na stůl do jídelny. Ale nepomohlo pořád se lepí.

Včera jsme byli v restauraci a všimla jsem si, že tam na stole měli solničku Tescoma, která sypala mnohem lépe než ta doma, a nebyla vůbec zalepená. Šířka otvorů byla stejná. Ale zdálo se mi že sůl propadává mnohem rychleji.

Přemýšlím jestli v ní neměli nasypanou nějakou značkovou sůl. Já doma používám tu obyčejnou ze zeleno-průhledného balení ze supermarketu. Že by to bylo tou solí.?

Věděl by někdo poradit? Děkuji : )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

5x

Dejte do soli zrnka rýže, sůl se nebude "lepit", mají to běžně v restauracích a opravdu to funguje :).

hodnocení

0x

Já solničku poměrně často vymývám a nechávám opravdu dobře vyschnout. A do soli dávám několik zrnek rýže. Ta sůl při třepání, zbavuje hrudek, které se tvoří.

doplněno 31.08.14 08:18:

Ještě mě napadlo, nepřetřete solničku při úklidu vlhkým hadrem? Tedy deklík s dírkami?

doplněno 31.08.14 10:21:

Do cukrovátka, nechci napsat cukřenky, protože se z cukřenky sladí, ale z cukrovátka se cukrují buchty, taky dávám rýži.

hodnocení

0x
Pojem Značkouá sůl mě po ránu vykouzlil úsměv na tváří. díky :-D
Trik s rýži funguje.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zřejmě to není k dotazu, ale jestli máte doma kočku či psa, kdo ví. Na jedné návštěvě jsem dostal ke kávě otevřenou cukřenku s krystalovým cukrem. Zvláštní bylo, že při nabírání cukru lžičkou jsem musel překonat tvrdou "krustu" a pod ní byl sypký cukr.

Po oslazení kávy jsem si všiml, kam je cukřenka následně odkládána - na nízký stolek hned vedle sedačky, na které spokojeně spal pejsek. Takže, i sliny jsou vlhké a vlhne nejen sůl. Ale, kafíčko bylo sladké a dobré. Zdravím!

doplněno 31.08.14 18:29:

minda - toto se stalo v suchém a teplém bytě. Myslím, že pejsek se při manipulaci s cukřenkou probudil a sledoval ji pohledem vlastníka. Ale, zase nic tak strašného se nestalo - já jsem mu tam i dost cukru nechal.

bene, já myslím, že pejsek za to nemůže - my máme v chalupě trochu vlhko a krystal.cukr si taky dělá krustu, pod kteru je sypký...

doplněno 31.08.14 19:28:

tak to joo... *smich*

hodnocení

0x

Dobrý den,je možné,že máte prostě větší vlhkost vzduchu v místnosti.

Já mám na dosolování u stolu elektrický mlýnek na sůl,plním ho hrubou růžovou himalájskou solí a nemůžu si stěžovat.

hodnocení

0x
Zkuste sůl co se prodává v papírové krabičce po půl kile(žlutá a modrá). Co si pamatuju tak je na ní napsáno něco ve smyslu, že vlhkost nechytá a nikdy se neslepi. Což můžu potvrdit. Není zrovna nejlevnější, ale do slanky není taková spotřeba.
Pořád zalepená solnička
Pořád zalepená solnička #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]