1x



Recept na utopence

Od: Datum: 27.08.14 18:19 odpovědí: 9 změna: 02.09.14 12:25
avatar

Lidičky, poraďte nějaký dobrý recept, poslední dobou mi táák moc šmakují utopenci, tak si je chci udělat doma nějaké moc dobré - jaký děláte nálev a jakou zeleninu kromě cibule dáváte?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.08.14 18:36
avatar

Já, opravdové špakáčky oloupu a naskládám do sklenice, mám ráda hodně cibule. Nálev 50:50 ocet, voda+malou lžičku cukru. Celé pepře, nové koření, bobkový list a někdy čili, namletou papričku. Podle toho, jakou mám chuť. Všecko provařím, nechám vychládnout a špekáčky zaliji. :-D Nadělala jste mi ale chutě! Jen co je pravda!

Ohodnoceno: 3x
 
Od: dako®
Datum: 27.08.14 19:29
avatar

Pikantní utopenci : V hrnci smícháme 250 ml vody, 6 lžic octa, 5 lžic oleje, 4 lžice wolčestrové omáčky, 2 lžice plnotučné hořčice, trošku pepře, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a 4 špetky soli. Vše povaříme 5 minut. Po vychladnutí přimícháme 5 lžíc kečupu.

1/2 kg špekáčků oloupeme, nakrojíme podélně a dovnitř naskládáme kolečka cibule. Celkem nakrájíme na kolečka 4 velké cibule. Připravené špekáčky i se zbylou cibulí naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Necháme odležet 3 dny.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.08.14 19:48
avatar

Už jsem je dlouho nedělal, ale používám naprosto primitivní recept. Jestli se tomu tak dá vůbec říkat. Mně plně vyhovuje. Točeňák, obsahující maso, nakrájím na špalíky a konce naříznu do kříže. Jako když jdu opékat na oheň. Navíc propíchám po obvodu vidličkou. Do těch naříznutých konců nasypu směs pepře a chilli. A už skládám - vrstva cibule, vrstva buřtů. Cibule není nikdy dost. Svařím ocet s vodou, půl na půl a zaleji horkým. Podle mě nemá chybu.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 01.09.14 10:08
avatar

Dělám to podobně jako "ladinpraha",taky naříznu mřížkydo nich vetřu prsty chilli,papriku a pepř a dělám na ně klasický nálev na okurky(mám už od prababičky výborný znojemský nálev),zavařím a první můžeme ochutnat až za tři týdny,aby byly pěkně nasáklý.To je nekonečná doba.Ale zase tito utopenci vám vydrří jak dlouho chcete,když jsou klasicky zavaření.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.08.14 19:20
avatar

Doplním klasické recepty o "svůj" na utopence v kečupové omáčce!šíleně žravé!

http://recepty.vareni.cz/utopenci-podle-frantiska/

doplněno 28.08.14 21:53:

To Dako-díky .U nás se taky skoro hned "zkazí" (sežere!).Obdobně ještě dělám domácí švcovský mls!

doplněno 29.08.14 18:22:

To Limetka-udělala a ochutnala? Švagr o takových jídelch říká že jsou šíleně žravé!

doplněno 31.08.14 15:05:

To Mili ale z dekem to není to pravé ořechové!Teda alespoň pro mne!taky jsem je takto zkoušel!

Ohodnoceno: 1x
 
Od: dako®
Datum: 28.08.14 20:01
avatar

diesel - můžu potvrdit, jsou výborné. Můj recept je hodně podobný a vždy se po nich jen zapráší, ani nestačí pořádně uležet.;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.08.14 08:26
avatar

Diesel - děkuji, škoda že už nemám bodíky!

Od: mili*
Datum: 31.08.14 13:54

Kupte si Deko, uvařte podle návodu, naskládejte buřty do sklenice proložené cibulí a zalejte tím teplým Dekem. Nechte zchladnout, pak dejte do lednice a hned můžete průběžně konzumovat.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: josefnikl
Datum: 02.09.14 12:25
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.