Nejste přihlášen/a.
Dobrý, prosím vás, potřebuji nějaký dobrý recept na domácí chléb z pekárny. Na netu jich je hodně, ale potřebuji nějaký důvěryhodný
Skvělé stránky jsou primapekarna.estranky.cz/... nebo toprecepty.cz/...
Jinak na netu najdete další.
Velmi dobrý chléb "stromboli"v pekárně jen zadělávám. Program těsto. Pak už se musí trochu ručně zapracovat, ale stojí to za to!
2 lžičky sušeného droždí ( já dávám půl kostky čerstvého, rozdrobit)
3,5 dl vody
1,5 lžičky soli
0,5 kg hladké mouky
3 lžíce olivového oleje
V originále se s tím opatrně a postupně plácají v míse, já to všechno najednou dám do pekárny na progam těsto - míchat a kynout.
Pak se na pomoučeném válu vytvaruje odélník asi 35 x 20 cm (já prsty vymačkám na cca 45 x 30 cm). Náplň: 20 dkg mozzarelly (dobrá je i niva, nebo jiný sýr, nebo šunka, nebo směs, nebo nic) . 1 stroužek česneku nadrobno nasekaný (já dávám nejméně 3 stroužky), hrst čerstvých lístků bazalky (když není, dávám rozmarýn, i sušený).
Lehce srolovat jako závin, ale rolovat tu kratší stranu! Peču v pekáči na husu, bez zakrytí. Pekáč vymazat olivovým olejem, chleba propíchat na mnoha místech špejlí. Potřít olivovým olejem, posypat hrubou solí, rozmarýnem (nemusí být). Peče se asi hodinu dozlatova (barva jako málo vypečený rohlík).
Je opravdu výborný, relativně lehký na přípravu. Dobrou chuť!
Originál recept v knize Chléb (Eric Treuille)
Doporučuji knížku "Pekárnománie" - podmáslový chléb. Pokud dodržíte postup neexistuje lepší. Jsou tam recepty snad na všechno pečivo i jiné, a rady proč se pečení daří nebo nedaří. Stačí si prolistovat a uvidíte sama. Není to reklama, ale rada zkušené kuchařky.
A ten podmáslový chléb nechám zamíchat v pekárně a pak ho dám do oválné keramické mísy vykynout až je tak 5-7 cm nad mísu a dám péct. 5 minut před dopečením ještě potřu vodou s lžičkou soli - aby byl povrch lesklý, ale to už jsou moje vychytávky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.