Jak uvařit UHO

Od: Datum: 26.08.14 11:01 odpovědí: 8 změna: 26.08.14 21:49

Zajímalo by mne,jak uvařit UHO (univerzálně hnědá omáčka).U starších ročníků si jí pamatujem ze školy,závodní jídelny ale i z restaurací.Po přidání jiné ingredience z toho byla znojemská,frankfurtská,cikánská atd.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 26.08.14 11:06
avatar

Dobrý den, tak, např. takto viz odkaz. Zdravím!

http://www.receptyonline.cz/r…ibulova-omacka-uho--7959.html

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.14 11:19
Zdravím. Výpek z kostí se zapráší hladkou moukou, míchá se do požadované barvy, pak se zalije vodou nebo vývarem B (to je druhý vývar) a prováří se... M
doplněno 26.08.14 11:39: Druhý vývar: Vývar A známe všichni - polévka. Pokud ještě jednou vyvaříte již vyvařené kosti, získáte vývar B. Ale jak jsem psala, většina to řeší tzv. kohoutím vývarem tj. vodou. Informaci jsem podala pro úplnost...
Výpek může být i z masa, ke kterému UHO děláte. Kosti přidají na chuti, ale když nejsou, nic zásadního se neděje. ;)
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.08.14 11:23
avatar

co to? jaký druhý vývar?

doplněno 26.08.14 11:47:

z jednou vyvařených kostí uděláte druhý vývar? i jirka babica by žasnul...

vývar A byl odjakživa vývar z tmavých (hovězích) kostí, vývar B totéž z kostí bílých (vepřových, případně telecích)...

vývar A = tmavý, téměř čirý; vývar B = světlý, kalný

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.14 11:27
avatar

No jo, ale co když nemám výpek z kostí?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.14 11:31
avatar

tak tam dáte něco jinýho. a když nebudete mít ani to, tak tam nedáte nic.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.08.14 11:38
avatar

;) Cibulku na kostičky, dát na olej nebo sádlo (rádo se přepaluje), smažit do zlatova (barva určuje barvu omáčky), zalít vodou nebo vývarem (voda + bujón). Na oleji opéct osolené maso (plátky nebo kousek vcelku), po opečení vložit do omáčky, výpek zalít vodou a chvíli nechat provařit a vylít též do om. . Om. vařit, dokud maso nezměkne. Pak maso vyndat, omáčku zahustit. Já používám tmavou jíšku od Vitany.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.08.14 11:44
avatar

V provozovnách snadno, tam mají na všechno sypký polotovar. Proč vůbec chcete něco takového na co většinou vzpomínáme s odporem vařit?

Ohodnoceno: 1x
 
Od: hop®
Datum: 26.08.14 21:49
avatar

Zeptejte se v nějaké hospodě nižší cenové skupiny s dobrým kuchařem. ;)
... jen doplním: štěpánská, španěláky...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.