Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne,jak uvařit UHO (univerzálně hnědá omáčka).U starších ročníků si jí pamatujem ze školy,závodní jídelny ale i z restaurací.Po přidání jiné ingredience z toho byla znojemská,frankfurtská,cikánská atd.
Cibulku na kostičky, dát na olej nebo sádlo (rádo se přepaluje), smažit do zlatova (barva určuje barvu omáčky), zalít vodou nebo vývarem (voda + bujón). Na oleji opéct osolené maso (plátky nebo kousek vcelku), po opečení vložit do omáčky, výpek zalít vodou a chvíli nechat provařit a vylít též do om. . Om. vařit, dokud maso nezměkne. Pak maso vyndat, omáčku zahustit. Já používám tmavou jíšku od Vitany.
Zeptejte se v nějaké hospodě nižší cenové skupiny s dobrým kuchařem.
... jen doplním: štěpánská, španěláky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.