Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se jenom krátce poradit. Zakoupil jsem vnukovi 100 g balení zeleného marcipánu (snad pravého, uvádí se 36 % mandlí), ale jak dítě tak i další 3 dospělé osoby překvapila nepříjemně hořká chuť, která popírá obecně známou lahůdku a vylučuje další konzumaci. Má někdo s tím podobnou zkušenost - a co s tím? S výrobcem jsem o tom hovořil, ten se zatím k tomu staví formálně až nedůvěřivě.
Děkuji
Dobrý den,
je možné, že to výrobce přehnal s hořkými mandlemi (ty jsou hořké opravdu hodně, přidávají se pro chuť a aroma) - v tom případě bych to nejedla; od určitého množství jsou jedovaté.
doplněno 26.08.14 12:24:I když dnes snad není jejich užití ani dovoleno; každopádně, výrobci občas dělají různé věci.
doplněno 26.08.14 14:05:Zde jsem našla recept na marcipán netkucharka.cz/... , kde je psáno: "pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký" . Je dost možné, že je to příčina nedobré chuti i ve vašem případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.