Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marcipán - divná hořká chuť

Od: dedabrno® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se jenom krátce poradit. Zakoupil jsem vnukovi 100 g balení zeleného marcipánu (snad pravého, uvádí se 36 % mandlí), ale jak dítě tak i další 3 dospělé osoby překvapila nepříjemně hořká chuť, která popírá obecně známou lahůdku a vylučuje další konzumaci. Má někdo s tím podobnou zkušenost - a co s tím? S výrobcem jsem o tom hovořil, ten se zatím k tomu staví formálně až nedůvěřivě.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Také sem tuto pochoutku koupila na pouti, přišlo mi to nejen hořké ale i žluklé. Než bych se někde dlouho dohadovala, raděj to šlo do koše.

hodnocení

0x

Je uvnitř sušené mléko? Já jsem zkoušela vyrábět vlastní marcipán - ten "nepravý" ze sušeného mléka, a ono způsobuje tu hořkou chuť... i když se 36% mandlí by se to mohlo bez něj obejít...

hodnocení

0x

Dobrý den,

je možné, že to výrobce přehnal s hořkými mandlemi (ty jsou hořké opravdu hodně, přidávají se pro chuť a aroma) - v tom případě bych to nejedla; od určitého množství jsou jedovaté.

doplněno 26.08.14 12:24:

I když dnes snad není jejich užití ani dovoleno; každopádně, výrobci občas dělají různé věci.

doplněno 26.08.14 14:05:

Zde jsem našla recept na marcipán netkucharka.cz/... , kde je psáno: "pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký" . Je dost možné, že je to příčina nedobré chuti i ve vašem případě.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Marcipán vydrží dlouho,kyž je dobře uskladněn jen zatvrdne.Ten Váš je podle chutě zkažený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]