Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zhubnout

Od: klarahahnova* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat, chtěla bych zhodit,je mi 12 let,ale pro děti diety nejsou, tak se ptám jak se zachovat abych zhodila,není třeby dětská dieta, pohyb a omezování sladného a tučného jídla, to vím ale není nejaký rozpis co kdy jíst nebo tak něco? Neměl v mích letech někdo stejný problém a pak zhubl? jak děkuji za odpovědi!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

1x

Místo sezení u počítače se zkus hejbat.

iz*
hodnocení

1x

Klárko, ve 12 letech na diety vůbec nemysli. Kromě toho, že mohou poškodit zdraví po fyzické stránce, se mohou negativně promítnout i do psychiky. Nepřecpávej se a cvič, jezdi na kole, běhej, choď plavat, ...

stirecek*
hodnocení

1x

Dieta není ten správný výraz, dietu není třeba držet, stačí upravit stravovací návyky. Vegetariáni taky nedrží dietu, můžou jíst pořád, jen nejí blafy.

doplněno 23.08.14 10:43: Kdybys lépe četla, tak pochopis, ze to je především o jídle a ne o sportu. Správným jídelníčkem se ti váha sama upraví. Mimo jiné-těžké kosti? Co to je? Nejsou třeba křehké? A jsme opět u toho, chybí ti hořčík. Pak budou tvrdé a pružné. Takže vykašli se a sport, lékaři ti ho taky nedoporučuji z nějakého důvodu a začni jíst zdravě.

hodnocení

0x

Pokud trpíš nadváhou a sama si s tím nevíš rady, promluv si o tom s rodiči. Je zde možnost, najít si výživového poradce, který pracuje i s dětmi, či dorostem. Konzultace, rozpis jídelníčku atd. k tomu patří a navíc budeš pod dozorem odborníka. Samozřejmě to záleží na uvážení rodičů a také to bude stát nějaké finance...Ale když jde o zdraví, možná to není zase tak od věci...

Na netu si pro představu přečti třeba zde:

dietologicke-centrum.cz/...

zdravi-stihli.cz/...

klarahahnova*
hodnocení

Tak moc děkuji o volném čase zkusím něco dělat a ne sedět u pc, a nevíte kolik třeba uběhat mám těžké kosti a lékaři se domnívají že když budu běhat tak se mi něco může stát jako kdybych spadla můžu si zlomit třeba nohu ...

Nemusíš hned běhat, stačí něco lehčího, co nezatěžuje tolik klouby. Lékař ti jistě řekne, co smis a co ne. Mě lékař na má nemocná kolena doporučil jízdu na kole a rotopedu. Něco jsem se k lékaři kvůli kloubům nachodila za mlada. Třeba fajn je i stepper nebo klasická točna. Jinak nezbývá mi než souhlasit se změnou stravy, někteří se rodiče si neuvědomují čím dítě vycpavají atd. Já byla v tvých letech taky peknej soudek :-D u nás v rodině se rádo a dobře jedlo, tak jsem prostě musela :-D ale pak jsem se vytáhla, začala víc sportovat a jinak jist a světe div se - z baculky vyrostla hezká slečna ;) :-D
martinaa*

Skvěle se hubne plaváním, na kole. Nemusíš přece jen běhat. I na bruslích se dobře formuje postava, samozřejmě to chce pravidelnost a ne se jen tak projíždět nebo plavat prsa, ale trochu si máknout.

bohda
hodnocení

0x

Ahoj,taky jsem řešila problém s váhou, a po spoustě marných pokusů mi poradili přečíst si knihu "život bez pšenice". Vyřadila jsem pšenici ze sveho jidelničku a za 3 měsíce jsem měla dole 15kg.Teď už to bude -20kg :) Bez hladu a chutí. Vše je o kvalitní stravě, vžádném případě nehladovět ! Tvé tělo potřebuje výživu !. Velmi dobré rady najdeš na www.receptynahubnuti.cz., je tam něco i pro školačky receptynahubnuti.cz/...

Držím palce !

klarahahnova*
hodnocení

Děkuji všem co jste odpověděli,rodiče mě vždy nutili abych něco dělala a že musím cvičit prý by zrovna mi mohlo i pomoct dlouhá chůze třeba 2 hodinky šlapat nebo chodit 10 krát ze shodů a do schodů 10 ráno 10 odpoledne a 10 před tím než se okoupu... děkuji za každé rady zkusím,a motivaci mám taklovou že qbych mohla jezdit na koních musím mít maximálně 55 kg. Děkuji a budu se snažit!

stirecek*

Ty si pořád meleš svou a nečteš, co jsem ti já i Kapkanadeje psali. Nakonec i Bohda. Hubnutí není o pohybu, ale především o stravě. Chůze je na hubnutí sice nejlepší, ale co to pomůže, když přijdeš domů z dvouhodinové vycházky a dáš si chleba s máslem?

klarahahnova*
hodnocení

No nevím :( =( Ehmm Tak si mám dát pohyb a jíst zdravě?

iz*

Přesně tak, Štíreček i všichni ostatní ti radí dobře. Akorát nevím, jak dalece můžeš ve svém věku ovlivnit stravování. Můžeš maminku poprosit, jestli by nemohla jídelníček upravit, ale jestli jsou rodiče zvyklí např. na knedlíky a omáčky, asi toho nedosáhneš.

Pak by ti mohlo pomoci trochu zmenšit porce a hodně pohybu.

evuska*
hodnocení

0x

Jez zdrave nejez chipsy hranoly burgery tucne maso,když mas na něco chuť kousni do cerstve mrkve bo jablka je to sladké.kdyz nebuded jist odpad tak nebudeš muset nic shazovat.kdyz uz zhresis a ves čokoládu tak jdi ven běhat nebo na kolo prostepohyb žádné sedeni u telky atd.jebtojednoduche.toto není diesta ale zdravý život.jsi to,co jis zlato geny nikdy roli nehraji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]