Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho dusit houby

Od: esmina odpovědí: 12 změna:

Dostala jsem pár hub - panšťáků a nevím po delší době,jak dlouho se mají houby dusit... psali v jedné poradně, že až hodinu...? zdá se mi to dlouho ...a mají se před tím spařit nebo ne...díky čekám...E.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

My říkáme pančáci. Před dušením se nespařují, jen je důkladně propláchnu studenou vodou, aby se zbavily nečistoty a dám dusit. Stačí dvacet minutek.

Hřibovité houby dusím zhruba půl hodiny. Když už se hádáte o názvy, tak ani pančák, ani panský hřib není oficiální název žádné houby. Je to název krajový.

lidus*
hodnocení

2x

Možná to dělám špatně ale všechny houby dusím tak dlouho, než se z nich vydusí voda (víc jak 15 min. to není).

doplněno 23.08.14 13:11:

Esmíno, reportáž jsem viděla, nesmíte hned věřit všemu, to bychom nejedli vůbec nic. "Babky" i Václavky jí naše rodina od nepaměti a zatím stále dobrý, žádná smrtelná nemoc, žádné degenerativní změny a děti se nám zaplať pánbůh, rodí zdravé. Opravdu houby nakrájím, nepřidávám žádnou vodu a nechám je pod pokličkou vydusit.

hodnocení

1x

Nevím sice co jsou panšťáci,bude to zřejmě nářečí.Jinak houby dusím cca 30 minutek.To je tak akorát,pěkně do měkka.Některé jsou tvrdší,třeba hřiby... recepty.vareni.cz/...

doktpr365*

Myslela asi panské hřiby.

esmina
hodnocení

správně---panšťák není nářečí,ale zkráceně panský hřib

machr*
hodnocení

0x

houby se dusí obvykle 15-30 minut, jak už zde zaznělo.

Jak dlouho dusit houby

zwiki*
hodnocení

0x

Dusí se tak dlouho až jsou měkké.

hodnocení

0x

Já dusím směs na smaženici 30-45 min.,když se voda vypaří,ještě je kapku podliju čistou vodou a dusím dál,pak po dalším vydušení přidám vejce,sůl a nikdy se nám nestalo,že by jsme měli žaludeční potíže a bylo nám těžko ikdyž jsme je snědli třeba i ve 20 h.večer.

hodnocení

0x

Každý mykolog a moje zkušenost vám reknou, že houby se nedusí, ale restují. Houby jako taková nikdy nezměkne krome toho, ze má být křupavá. Houby jen pokrájím a zprudka orestuju pár minut. Kromě toho záleží na tom, co s nimi dál. I když do měkka dustit houby je naprostá pitomost!

Vyjímkou jsou václavky, ale to je jiná kapitola.

sebod*

wydra. No, že by tohle o tom restování tvrdili mykologové je trošku hloupost. Vždy záleží na tom, k čemu se potom houby používají. Na něco jsou lepší orestované, na něco podušené. Zrovna dnes máme houbovou omáčku a ta by z těch orestovaných hub nebyla tak dobrá.

figurek*
hodnocení

0x

pro neznalce : po moravsku Panšťák = po česku Suchohřib hnědý.

Nemusíte se s nimi nijak mazat. Stačí nakrájet nohu na kolečka, klobouky nakrájet na proužky a pár minut povařit v polévce jako nudle.

Pro houbařský guláš platí skoro totéž. Udělejte normální guláš, hříbky nakrájejte na větší kousky a přidejte je do hrnce až bude guláš skoro hotový.

Není co pokazit, dobrou chuť. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]