Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Guma v plavkách barví

Od: zmatenka® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všichni! Potřebuju poradit s gumou v plavkách. Při dovolené jsem si oblékla plavky (cca 3 roky staré), které mají ve spodním dílu (kalhotkách) vetkanou neopletenou černou gumičku. Doma jsem na nich nic zvláštního nezpozorovala, ale při koupání jsme byla na bocích úplně černá. Nejprve jsem si myslela, že jsem se někde otřela o něco znečištěné asfaltem, protože to vůbec nešlo smýt, ačkoliv jsem použila nejprve mýdlo, pak mastný krém a nakonec jsem se dřela i pískem. Pak jsem zjistila, že ta gumička, která byla použitá v lemu kalhotek, je úplně rozmatlaná (nebo jak to nazvat) a maže. Doma jsem se snažila ji nějak z lemu "vypreparovat", ale částečně se drolila a mazala i za sucha. Plavky mám ráda a nechtěla bych je (jen kvůli cca 5 cm na každé straně na bocích - po celé délce ta gumička není) vyhazovat. Nevíte někdo, jak ji z plavek dostat? Stalo se to ještě někomu z vás? A jak jste se s tím vypořádali?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jestli to vypadá, jak si myslím, tak ta gumička už degraduje, zřejmě ani nepruží a její materiál je v rozkladu. Myslím, že se s tím nedá mnoho dělat - snad lem ohnout, sešít a do "tunelu" protáhnout klasickou gumu. Zdravím!

P.S. Nebo gumu přišít uvnitř jen na těch bocích.

doplněno 06.10.14 12:13:

zmatenka - ono to půjde odstranit asi jedině mechanicky. Přiložit ten lem na pevnou plochu a tupou stranou nože seškrabávat. Potom použít možná nějaké rozpouštědlo, ale pozor na to poškození plavek. Nebo to překrýt kouskem "plavkoviny", zašít a ponechat uvnitř. Potom tu novou gumu.

hodnocení

Bene, díky za radu. Přesně to jsem chtěla udělat, proto jsem se snažila tu starou "vypreparovat" jak už jsem psala. Ale chtěla jsem tu látku od toho mazavého hnusu nejprve nějak očistit - prostě dostat to z ní. To bylo smyslem mé otázky, možná špatně položené.

hodnocení

1x

Guma stáří zteřela. Kdysi jsem si nechávala vyměnit gumku ve firmě, kde šijí podprsenky a spodní prádlo vůbec. Dnes u Vietnamců dostanu plavky za stejnou cenu, jako by stála oprava. Najděte takovou firmu a zeptejte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]