Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém.
Dneska jsem byla u doktora a on po mně chtěl, abych se dotkla rukama špiček noh. Jenže mně to nešlo a doktor říkal, že je to špatné že to musím zlepšit. Doma jsem to zkoušela a nejde mi to- Prosím, poraďte co mám s tím dělat. Děkuji
Protahuj zadní stranu nohou, časem (po pár měsících) se to zlepší. ---- @ Ben, já zvládnu i ty dlaně ...
Dobrý den, cvičit, cvičit a opět cvičit - bude to bolet, ale vždy o kousek našponovat svaly.
Jsou lidé, kteří dají na zem i dlaně. A nohy musí být pevné a nepokrčené. Teď jsem si to zkusil a jde to (jenom ty špičky - nejsem kouzelník). Zdravím!
doplněno 19.08.14 17:03:ivzez - nevěřím, ale přesto gratuluji .
Zdravím,
částečně je to určitě daný dispozičně (někdo je ohebný víc, někdo míň), ale hlavně je to věc tréninku.
Já se špiček prstů na nohách sice dotknu, ale je to taktak. Ale třeba moje maminka (skoro 80) si dá bez problémů dlaně až na zem a hlavu mezi kolena. Trénuje stále - nikdy jsem ji neviděl zavazovat si třeba boty jinak než pouze v předklonu, zahrádku plevá zásadně taky ve stoje, k ničemu si nesedne "na bobek".
Takže trénuj a ono to půjde...
Hned první odpověď je ta správná, cvičit a cvičit. Budete-li cvičit pravidělně, dáte bez problému na zem nejen dlaně ale i složené předloktí. Jinak, pokud se nepletu, stačí neurologovi když dáte ruce k zemi 20cm.
doplněno 19.08.14 20:33:Délka rukou? Asi ne, ruce jako opice nemám ale určitou roli může hrát pružnost páteře, mám 3+4 bederní obratel titan a dlaně dám na zem, pravda, dřív jsem dávala to složené předloktí a čelo na kolena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.