Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jednoduchá a trvanlivá buchta

Od: kucharinka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, zřejmě jsem s tím už otravná, ale mám na vás znovu prosbu s pečením. Jedeme na chatu a musím něco upéct, mám na programu bábovku tvarohovou, máte nějaké napady? co by se dalo upéct v bábovkově formě, v srnčím hřbetu nebo jen tak něc rychlého a hlavně trvanlivého na plech? děkuji mockrát

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

3x
avatar ben

Dobrý den, no, na plech je dobrý závin plněný sladkým tvarohem a rozinky. Tu trvanlivost tak nemohu posoudit, neb to nikdy dlouho nevydrželo - tedy, bylo to rychle snědeno. Zdravím!

doplněno 19.08.14 12:42:

Ještě snad udělat perník - ten je suchý, resp. dá se jen promazat marmeládou. A ten vydrží.

 

cesmina*
hodnocení

3x

Mě napadlo,jestli máte rádi mák,tak třeba makovec nebo jak již bylo poraděno ten perník .U toho bych do těsta přidala povidla.Cesmína

 

hodnocení

3x

Ahoj kuchařinko :) Jsi šikulka...Záleží na tom,na jak dlouho jedete a za další,na chatě jistě lednice bude,že? Tudíž bych udělala skvělé Míša řezy,je to mňamka :-P recepty.vareni.cz/... Nebo udělej klasický hrnečkový koláč s ovocem a žmolenkou. 2 hrnky polohrubé mouky,půl hrnku oleje,hrnek mléka,2 vejce,hrnek cukru,prášek do pečiva,citrónová kůra.Vše smíchej,nalij na vymazaný a moukou posypaný plech.Na to pokládej ovoce-meruňky,švestky,jahody,maliny,prostě co máš...Na to dej žmolenku:hrnek moučkového cukru,hrnek polohrubé mouky a cca 6 lžic másla.Vše pečlivě promíchej v jemnou žmolenku- rukama.Peč na 180st. cca 20-30minut.Také mňamka :-P

kucharinka*
hodnocení

Děkuji všem moc za rady :) Určitě udělám :) Jedeme jen na víkend, ale i tak aby to přežilo od čtvrtka třebs do neděle... :)

levanda*

Zdravím,

přidávám recept na super rychlou a jednoduchou buchtu na plech.

Moučník NESCAFÉ:

30 dkg polohr. mouky, 15 dkg moučk. cukru,10 dkg vlažného rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 vejce, 1 lžíce nescafé, 3 lžíce kakaa, 1/4 l mléka, 1 - 2 - 3 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva.

Do mísy dáme mouku s pr. do pečiva, kakao, nescafé, cukr, vejce, mléko, olej, máslo a rum, pořádně promícháme a vylejeme na vymazaný střední plech. Pečeme na 180 st. asi 15 min.

Po vychladnutí polejeme polevou: čokoládu na vaření rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a do ní vmícháme 1 zakysanou smetanu. Rozetřeme (vidličkou můžeme ozdobit vlnkami na povrchu).

P.S. dlouho u nás nevydrží, takže vlastně netuším jakou má trvanlivost ..:)

 

hodnocení

1x

S trvanlivostí buchet nemám zkušenosti, nikdy u nás nepřežije 24h :)

Ale co můžu doporučit je buchta z cukety - i po delší době se zdá být stále vláčná a poživatelná.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Jablková buchta. /je úplně bez tuku, žádný olej, žádné máslo a je vynikající. Právě poslední kousek dojídám.

V míse smíchat 4 celá vejce, 45 dkg polohrubé mouky,30 dkg cukru moučky, 45 dkg nahrubo strouhaných jablek /oloupaných/, 1 vanilk. cukr, 1 prášek do pečiva.

Vše se dobře promíchá, podle potřeby se přidá trochu mléka, aby se těsto dalo dobře lít.

Nalít na vymazaný a vysypaný plech, upéct. Horké vyklopit na tác,po vychladnutí potřít čokoládovou polevou, krájet čtverečky. Kdo má mlsnou pusu, na každý dílek buchty si může prsknout hvězdičku šlehačky. Mňam.

Buchta je za chvilku hotová, žádný sníh, žádné dělení vajec, prostě nedá to moc práce. A je to moc dobré. Jaga.

jablicko

Tak to mě nalákalo, to snad zvládnu i já))páč neumím buchty, koláče...můžu plech vysypat i strouhaným kokosem? Nebo dát pečící papír?

Přejí hezký den a jabkám zdar))

 

hodnocení

0x

Margot řezy - výborné:)

POLEVA

1 ks žloutek

2 - 3 lžic rum

2 lžícekakao

230 g cukr moučka

150 g máslo

TĚSTO

250 ml smetana ke šlehání

0,25 hrnku olej

1 ks čokoláda Margot

0,75 hrnku mléko

2 hrnky polohrubá mouka

2 ks vejce

1 balíček kypřící prášek do pečiva

1 hrnek cukr moučka

Troubu si předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme si čokoládovou tyčinku Margot na jemno.

Celá vejce a moučkový cukr dáme do mísy a ušleháme do pěny. Poté pomalu přiléváme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu se smetanou na střídačku přidáváme do vaječné hmoty. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot.

Těsto vlijeme na plech, rozetřeme do stran a vložíme do předehřáté trouby.

Než se nám buchta upeče, připravíme si polevu. Máslo rozpustíme, necháme na plotně zapnuté na minimum. Přidáme kakao, jakmile se rozpustí, můžeme po lžících přidávat moučkový cukr. Nejlépe prosátý moučkový cukr, aby v polevě nebyly hrudky. Nakonec přidáme rum a zašleháme do polevy žloutek. Jelikož je poleva tužší, udržujeme ji teplou. Polevu roztíráme na buchtu hned po vytažení z trouby, později už by se roztírala špatně. Doporučuji Margot řezy nechat odpočinout do druhého dne v chladu, jsou potom mnohem lepší.

V bábovkové formě? Nejrychlejší knedlík z mikrovlnky. Divoký prase chytíte na chatě na zahradě a špenát dáte z mangoldu nebo z kopřiv. Neznam chlapa který by vám takovou "buchtu" s přílohou nepochválil :)
kucharinka*
hodnocení

to ale nebylo vtipné, viděl jste někdy někoho chytit prase na zahradě? a kde vezu knedlík když jsme odřízlí od civilizace...

Vtipné to být primárně nemuselo jen jsem chtěl naznačit že v bábovkové formě se dá udělat v mikrovlnce bleskový knedlík který by se na chatě mohl taky hodit. Až budete mít sladkých chutí až nad hlavu.
Když ne s divočákem tak třeba s vajíčky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]