Domácí výroba balkánského sýru-recept

Od: Datum: 02.08.15 19:43 odpovědí: 4 změna: 05.08.15 08:14
avatar

Dovolím se podělit o dobrý recept, v Lídlu koupím tvaroh Pilos -bochánek, udělám slaný nálev (voda + sůl) tvaroh vybalím a naložím na 2-5 dnů, je to několikrát vyzkoušeno, výborné, osolíte tak jak máte rádi a krásně se drobí do salátu. 2-5 dnů proto, že ten první používám za dva dny a ten poslední za 5, teď v létě dělám saláty denně. L


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: iv®
Datum: 02.08.15 19:47
avatar
Vypada to dobre, zitra vyzkousim...me totiz nevyhovuji ty z obchodu, nektere jsou moc slane, jine nedosolene, nektere mekke jine tvrde...takze zjusim Vas recept
Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 02.08.15 23:17

Tak to je dost zajímavé. Zítra jedu nakupovat, tak to zkusím. Je fakt, že Balkán kupuji ve 3 kg balení za cenu asi cca 100 kč/kg. V menším balení je to o dost dražší. Cenu tvarohu moc nesleduju, tak nevím. Dobrý nápad. A co takto to po proležení a nakrájení na kostičky obalit v nějakých bylinkách nebo hrubém pepři nebo jemně nasekaných feferonkách, trochu olivového oleje a šup s tím na salát, nebo jen tak samotné s toustíkem - jdu si udělat něco dobrého.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.08.15 23:29
avatar

Liduš, mám kolegyni Bulharku. A ona se divila, že u nás jíme balkán slaný. Oni prý balkán slaný jen skladují, ale před použitím ho vymáčí v čisté vodě. Třikrát. Prý teprve potom vynikne typická chuť balkánu, která přes to slané není znát. Zkusil jsem to, a musel jí dát za pravdu. Takže, jak říkávala moje maminka: "proti gustu žádný dišputát", ale mě to solení díky tomu nedává smysl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ju®
Datum: 05.08.15 08:14

ale mě to solení díky tomu nedává smysl...
No přesto, že vám to solení nedává smysl, osolit se ta voda do které se to naloží musí, udělá to že ten tvaroh zesýrovatí a dostane charakteristickou chuť slaného sýra, a jestli jej potom máčí aby se zbavili slanosti to už je jiná...chuť zustane, ale prostě bez soli balkán a vůbec žádný sýr neuděláte, prostě sůl nad zlato...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.