Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pesar-máte s ním zkušenosti?

Od: pb® odpovědí: 4 změna:
Máte některá zkušenosti s používáním pesaru? Uvažuju o vysazení HA, Pharmatex ani kondom nevyhovuje, jen snad jako nouzovka, když jsem brala k HA antibiotika. Asi by mi vyhovoval pesar, s tím by snad styk nemusel být narušen a i střídání koitu a orálního sexu by neměl být problém. Rychlovky mimo domov už nehrozí a na intinternetu se pesary prodávají za asi 1000Kč. Kdyby nevyhoval, není to částka, které by člověk příliš litoval. Tělísko nechci a spoléhat se jen na měření bazální teploty nechci a přerušovaná soulož by nevyhovovala ani jednomu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Za to cenu a sex casto je opravdu likvidacni. Radeji teda kondom , ale kdyz nevyhovuje tak se neda nic delat.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím Pb, osobně ne, ale pesar měly dvě známé (jedna spolužačka ze střední a jedna mámina kolegyně). Obě přes něj otěhotněly. Vím, že nic není 100%, ale pesar má nižší účinnost než prášky, toho bych se bála... zrovna mám rozečtěný článek od doktory, že u pesaru se musí počítat s 10-14 dny bez sexu každý cyklus, což mě docela překvapilo.

Za zkoušku ovšem dáte jen tu 100,-, což není nijak likvidační částka.

doplněno 11.09.14 10:59:

Tak za tu sexuální abstinenci se omlouvám, není to pravda - je to u periodické metody.

iv®
hodnocení

0x
Taky o něm uvažuji. Ta cena je adekvatni když vezmete v potaz že pesar je na opakovane použití. Neni to jako u kondomů použít a zahodit. A v krabičce může byt i přenosný:)

marfusa*
hodnocení

0x

Pesar znám už z dávných dob. Tehdy byly antikoncepční metody ještě velmi nedokonalé. Byla jsem s ním víc než spokojená. Používal se k pesaru antikrém, vpravoval se do patřičných míst takovou pumpičkou a celé to bylo možná trochu složité. Proto se léta vůbec nevyráběl. Není na tom ale nic nedobrého a má to velké výhody. Když se celý prostor v ženském organismu uzavře pružnou hmotou, k otěhotnění by dojít nemělo. Jen by to chtělo, aby lékař změřil správnou velikost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]