Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Asi to znáte, starší dámy si vždy potrpí na svém, a moje babička, to je teprv případ. Dostala od souseda křen a prej, že chce recept na Krenex, ovšem se smetanou. O takovém receptu však asi nikdo nikdy a nikde neslyšel... nemůžu to prostě najít... :D
Takže prosím, nemáte někdo recept na domácí Krenex se smetanou?
Díky za rychlé odpovědi, potřebuji to zítra (16. 08.) dopoledne.
Mrňousek
Asi to není ono ale nastrouhaný křen pokapu citronem, trošku osladím a smíchám s ušlehanou smetanou nebo někdy dám zakysanou.
doplněno 15.08.14 19:12:Nevím kolik toho babička chce dělat, řekla bych, že se smetanou to ani v lednici dlouho nevydrží.
Nejlepší by bylo, kdyby babička občas podala sousedovi přes plot talířek buchet, usmála se a vyžádala si za to povolení, že si kdykoliv bude potřebovat, vykopne u souseda kousek křenu. A nečekala, až jí dá /třeba větší množství najednou/. Čerstvý je totiž nejlepší. Jinak brzy vysychá, když je namočený ve vodě, hrozí zase hnití.
Měla jsem křen ve sklípku ve vlhkém písku, tam chvíli vydržel, ale čerstvý je prostě čerstvý. S tou smetanou navíc to bude také jen k rychlé spotřebě.
Pokud je křen silný a hodně štípe, je nejlepší udělat z něj jablečný křen. Nastrouhané jablko tu štiplavost zmírní. Má to však takový nepříliš společenský název "vejmrda". Ale k ovárku či podobné dobrotě to nemá chybu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.