Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křenex, křen se smetanou?

Od: mrnousek* odpovědí: 12 změna:

Zdravím *slunce*

Asi to znáte, starší dámy si vždy potrpí na svém, a moje babička, to je teprv případ. Dostala od souseda křen a prej, že chce recept na Krenex, ovšem se smetanou. O takovém receptu však asi nikdo nikdy a nikde neslyšel... nemůžu to prostě najít... :D

Takže prosím, nemáte někdo recept na domácí Krenex se smetanou?

Díky za rychlé odpovědi, potřebuji to zítra (16. 08.) dopoledne. :)

Mrňousek

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x
mrnousek*
hodnocení

No v tom je právě ten háček. Babičce už jsem tento recept (neúspěšně) předložila, není ovšem se smetanou, takže neprošel. :/

doplněno 15.08.14 18:55:

Áha :3 Děkuju moc, tohle už snad projde :)

hahanaj*

nyní jsem vložila se smetanou

lidus*
hodnocení

2x

Asi to není ono ale nastrouhaný křen pokapu citronem, trošku osladím a smíchám s ušlehanou smetanou nebo někdy dám zakysanou.

doplněno 15.08.14 19:12:

Nevím kolik toho babička chce dělat, řekla bych, že se smetanou to ani v lednici dlouho nevydrží.

mrnousek*
15.08.14 18:55
hodnocení

Díky :)

mrnousek*
hodnocení

Taky si říkám, že smetana není moc dobrý nápad, ale co už, ona si říct nedá.. :D Ale myslím, že toho od souseda mocnedostala, tak to snad stihne spotřebovat. :)

Liduš, takhle jsme dělávaly křen do šunkových rolek, že?

hodnocení

0x
Tak recepty také neznám, které by dlouho vydrželi v lednici, spíš znám všechny určené k rychlé spotřebe. Jinak kupuji hotový kren se smetanou normálně ve skleničce ;)

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo, kdyby babička občas podala sousedovi přes plot talířek buchet, usmála se a vyžádala si za to povolení, že si kdykoliv bude potřebovat, vykopne u souseda kousek křenu. A nečekala, až jí dá /třeba větší množství najednou/. Čerstvý je totiž nejlepší. Jinak brzy vysychá, když je namočený ve vodě, hrozí zase hnití.

Měla jsem křen ve sklípku ve vlhkém písku, tam chvíli vydržel, ale čerstvý je prostě čerstvý. S tou smetanou navíc to bude také jen k rychlé spotřebě.

Pokud je křen silný a hodně štípe, je nejlepší udělat z něj jablečný křen. Nastrouhané jablko tu štiplavost zmírní. Má to však takový nepříliš společenský název "vejmrda". Ale k ovárku či podobné dobrotě to nemá chybu. Jaga.

Asi máte jiný křen, ten náš když vyryjeme teď nebo na jaře tak stojí za houby. Až shodí listy je vynikající... Ale co ten půlrok, co listy má? V mrazu taky nic moc práce. Lepší ho nastrouhat a uložit do lednice, pálí i po půl roce.

hodnocení

0x

Napište pak, jak to dopadlo, jak babičce křen podle receptu chutnal. Dozvíme se rádi ;)

doplněno 29.08.14 07:22:

Taky řešení *smich*

mrnousek*
hodnocení

No, babička nakonec změnila názory a vyslala mě za bratrancem, abych jí sehnala kýbl písku a křen zakopala... :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]